Wednesday, January 21, 2015

Apa saya nak dalam hidup ini sebenarnya?

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Lama tak menulis.

I have a target to write as much as possible, at least for this year, just like what I did in previous years; but with better contents, of course.

Upon waking up this morning, I cried, I asked HIM, what do I want actually in my life? ALLAH, aku nak apa sebenarnya dalam hidup ni? Kenapa aku tak boleh jadi orang biasa fikir biasa-biasa sahaja, kerja makan gaji should make me happy enough, especially if the workplace is around Kota Bharu. Kenapa mesti aku fikir BISNES BISNES BISNES je?

Aku penat tidur malam tak lena, fikir apa nak buat. I want to do what others are doing. I want to do that kind of job-hunting, which I do half-heartedly. Semua job applications, aku isi sampai habis, mungkin ada tinggal sikit-sikit details, but in the end, when it reached the dateline, aku tak tekan SEND pun.

Yes, my friends, that happened for, I don't know, how many job applications.

Aku buat macam-macam, aku ada impian, tapi aku baru tersedar, aku tak ada matlamat yang jelas. Aku tak nampak dengan tepat apa aku nak. Impian itu penting, tapi bagi aku, kalau ada matlamat, lagi cun. Sebab boleh pacu kau terus je, laju je ke arah impian jadi kenyataan.

It has been a roller-coaster kind of emotions these days. Building up a business has never been easy. Agaknya aku lupa macam mana aku mula dengan Herbalife dulu, it was hard! But it worked jugak kan after some time.

Aku cuba motivasikan diri aku setiap hari, aku cuba bisik dengan ALLAH every second, sebab aku perlukan panduan. I need a clearer guide.

And oh, I need to run away from this kind of comfort zone.





F says :

Semoga bila kau dah berjaya nanti, F, kau baca balik luahan hati bertarikh hari ini. Dan kau jangan pernah lupa where do you come from.

No comments: