Friday, March 29, 2013

Tioman.

Been abandoning this blog like a boss. Few things came up, not to mention, terrible inner conflicts, the worst ever. Alhamdulillah, for everything I have right now, I'm alive, what else to complain. :)


I miss Tioman, so badly, so terribly. Subhanallah, ALLAH's creations never failed to amaze me. The beauty of the underwater world, was beyond words. The corals. The fishes. The algae, seagrass, and all the plants we'd learnt in Marine Biology class, they were there.


Alhamdulillah, survived from any post-diving side effects. Except that, inside, I was lost.


Forget about it.


Inner conflicts came attacking, again, I guess so.


No nausea, no headache, nothing else, but everytime I woke up from sleep, I felt like I was swimming/diving underwater. What a good feeling!


I'll tell in details everything else in the upcoming post, well, if the laziness would not beat me to it lah! ;)













F says :

Alone.
Tropical fruits.

Tuesday, March 19, 2013

Jom bersenam!!

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh!

Bagi salam penuh, sila jawab penuh-penuh tanpa segan!! :D

Mood gembira, sebab hati gembira, ada masalah? Mestilah ada!! Tapi kadang-kadang, kita harus pura-pura gembira, pura-pura kuat, sebab ramai yang sedang memerhati, dan kita tak tahu, dengan kepura-puraan dalam menjadi gembira dan kuat, orang lain pun akan turut sama gembira dan kuat, betul tak?

Fake it till you make it!! :D


Tajuk, bersenam, maka F nak kongsikan video kegemaran F untuk bersenam, hatta di dalam bilik, kat hostel, bila-bila masa pun boleh buat, terutama, untuk orang yang sering beralasan macam yours truly - hujan nanti demam, panas sangat nanti hitam, kasut sukan tercabut tapak nanti tersembam dan lain-lain.





Macam biasa, siapa yang follow F kat Twitter, takpun berteman dengan F di Facebook, mesti tahu, F gila Cassey daripada blogilates!!



Dengar tak Casse cakap apa, "DO IT RIGHT NOW!!"
Atas tu, antara contoh senaman boleh dibuat di dalam bilik anda, kat hostel tu. So NO MORE EXCUSES!! :D




F juga follow Instagram TribeSports, yang mana, keluar pulak gambor "50 squats NOW!!", "100 chair dips, NOW!!", maka guwa yang cuba nak hidup sihat dengan nutrisi dan senaman ni, terus TERbuat workouts mereka pulak.




Okey, sampai kat sini je!! Daaa~~~













F cakap :

Target 38kg otot woh!!