Loading...
Name:
Gender Male
Female
Email Address:
Handphone number
Where do you live?
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve health
Increase energy
Improve skin
Earn extra income
How should I contact you? Phone call
SMS/Whatsapp
Email
When is the best time for me to call you?

Get your own free form like this one.

Saturday, October 6, 2012

Kurangkan resdung anda!

Assalamu'alaikum warahmatullah!

Apa khabar semua? Badan sihat? Iman sihat?


Have you had your shake today??!!!

F minum shake strawberi campur vanila, letak susu soya Homesoy. Yummeyh!!

Kena apdet laju-laju, sebab ada komitmen menunggu.


MASA MERAWAT RESDUNG ANDA!!


Ni nak cerita pasal resdung. Kalau nak tahu pasal sejarah resdung, definisi resdung, mohon Google ye, teman-teman, tak sempat nak cerita lebih-lebih.

F ada resdung sejak berumur 11 tahun. Masa tu, tak perasan sangat yang dok bersin-bersin lepas bau belacan, adalah resdung. Tapi dan membesar, dengan jerawat penuh kat muka, kat hidung memang paling susah nak surut, sampaikan jumpa orang, benda pertama dorang tanya lepas tengok muka, "Eh, ado seduwe ko?" Eh ada resung ke?


Masa awal-awal, sangat sensitif, rasa offensive bila orang tegur muka. Dah lama-lama, tak sempat orang tanya, F dah jawab dulu. "Ni resdung ni." Hidung makin nampak besar.


Rawatan?? Yang sedut asap guna corong herba tu, dah buat. Siap nangis-nangis, serik nak buat lagi tahu. Pedih!!

Ubat hospital pun pernah. Itu pun inisiatif doktor, tengok muka F teruk mak aih, "Haa, ni saya bagi awak antibiotik, amek kat farmasi nanti. Makan jangan tak makan." Doktor lelaki pulak tu. Memang menjadi, tapi kejap je, lepas tu, muka tetap macam biasa balik.


Eh, degil betullah resdung ni!!


Pencuci muka?? Cuba namakan yang mana berkaitan dengan jerawat, hampir semua dah pernah guna. Clean n Clear, Safi, SimplySiti, Neutrogena dan macam-macam lagi. Tapi nak rawat jerawat ni, rupanya ada solusinya.


Kena mula rawat dari dalam badan. Badan penuh toksik, muka jadi cermin kepada keadaan dalaman badan.


Alhamdulillah, ditemukan dengan Herbalife pada bulan Julai 2012, guna shake vanila dan Herbal Aloe Concentrated je. Masa tu, tak perasan masalah lain pun improve tau.

Sembelit selesai!
Sakit lutut selesai!

Alhamdulillah, jerawat sekarang ada je naik-naik kat muka, tapi cepat menyusut, tak tinggalkan parut. Dah siap double up makan Omega 3 Fish Oil, sapu aloe gel kat muka. Muka sekarang dah kurang jerawat, cuma dok struggle nak hilangkan parut-parut jerawat yang lama-lama tu.


Oh ye, resdung? SUBHANALLAH! Maha Suci Allah. Alhamdulillah, berdiri depan gerai ikan bakar belacan, boleh steady je, tanpa bersin-bersin. Dulu, wajib bawak tisu peket ke mana-mana sebab hidung selalu berair, alhamdulillah, sekarang konfiden je ke kelas, keluar makan-makan, tak payah bawak tisu peket dah. Bawak botol air, adalah!! :D







Ada masalah resdung macam F tak? Dah cari jalan penyelesaian, tapi tak berkesan jugak??

Izinkan saya berkongsi solusi terbaik, Herbalife! Saya ada tawaran terhad untuk yang betul-betul SERIUS nak selesaikan masalah kesihatan, dengan izin Allah Ta'ala. 

Ada tawaran diskaun daripada 25% - 35% - 42% - 50% pun ada!!

Isi borang kat atas blog ni, supaya saya dapat respons kepada anda kembali. Nanti dah saya SMS dan call, jangan la tak balas, jangan la tak angkat. Sebab nanti saya anggap anda tak serius.

Nak lagi cepat respons, call/SMS/Whatsapp je saya, 0133150053.












 F cakap :

Stop complaining.
Stop whining.

No comments: