Wednesday, October 31, 2012

Tukar lemak jadi duit!!

Assalamu'alaikum warahmatullah!

Apa khabar semua? Semoga ALLAH memberkati setiap pekerjaan kamu ya.

Bukan nak cerita ada crush baru yang ehem-ehem-ehem siap BFF nak bawak jumpa dia, sebab rumah crush baru dekat dengan rumah BFF, ah abaikan saja, bukan itu motifnya aku nak taip entri ni la.

Nak cerita ni...


Tengah mencari orang-orang sekitar Kuantan, kalau ada kenal ayah, emak, abang, kakak, jiran tetangga, saudara mara sepupu sepapat, kawan-kawan baik, yang ingin turunkan berat badan, pada masa yang sama berpeluang menang wang tunai, haaaa, silalah cari cik Fikah Mus ye.


Ni kes malas nak taip balik, sebab dah taip panjang-panjang kat Muka Buku ku, maka kita kopipes aja ya. Kopipes status sendiri okeyla kan. Hehehe.





Bismillahirrahmanirrahim.

Haaa, siapa kat sini nak tukar lemak jadi duit??
Jom sertai Weight Loss Challenge, 
anjuran My Health Smart Club ( Herbalife@Ziedazzle), Kuantan, 
untuk bulan November ni.

Kalau anda sertai, anda akan dibekalkan dengan:


- goodies bag (artikel, magazine, CD pasal lose weight)


- sarapan pagi sihat utk sebulan


- coach ajar taktik penurunan berat berkesan


- ada aktiviti senaman 'fun' dan santai pada hujung minggu


- persaingan sihat; result akan naik sekali, 
2 kali ganda dari diet sorang2, sbb akan rasa lebih bermotivasi


- boleh kongsi tips dari orang yg dah berjaya turun 15-20kg




TOP 3 bakal memenangi hadiah wang tunai tau!! Tak nak keeerrrrr??




Daftar sekarang!!


Tarikh tutup penyertaan : 
2 November 2012


[eh, dua hari je lagi tu!]




Call/SMS/Whatsapp :


0133150053


Takpun, isi borang kat atas tu, kat ruangan extra info tu, 
silalah mention pasal Weight Loss Challenge tau!!




Bagi tau semua orang tau!! :D
Nanti F akan setkan appointments ye. :)
F cakap :
Allah, kuatkanlah diriku utk lebih kuat berusaha.

Wordless Wednesday #9 : All-time favourite - Creme brulee cheesecake


Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday #8 : White.


Thursday, October 18, 2012

You'd better run.


Joined Larian Terbuka Kelantan 2012 last September, specifically on the 29th, together with my two sisters. My Abah and Mama registered us, even before I entered IIUM Kuantan for my third year. so I was kind of excited to join, it's been years since I last joined any running tournament.


Came back from Kuantan the night before, reached home at about 10 p.m. Though I did do some running whenever I was free, joined my girls for basketball's 3-on-3 most evenings, too bad, that night, I had roti canai with sardines. Hahaha


Accidentally slept on the couch in front of the TV that night, woke at 2 something to get back to my room, only to be woken up again 3 hours later. Had our Fajr prayer, quickly dressed up, and we're off to go.


Had my strawberry shake first and brought a bottle of Herbalife peach teamix. Did some warm-up routines, and at about 7.15 a.m., the run started!!




Finished my 6 km run in 48 minutes!! Alhamdulillah, accompanied with the teamix, I managed to burn more than 500 cals that morning alone! Felt a bit tired, had some muscles sore, but it's worth it!
Please excuse the oiliness tiredness shown on my face.

Next time, I'm going to set the target higher, 6 km in 40 to 45 minutes, insha-ALLAH!



Wanna stay fit and healthy?? Wanna join the run without having to worry any after-effects [muscle cramps, lethargy etc.] just like me? Wanna add muscle mass inside your body just like me??


Contact me NOW!! Ask me HOW!!

Call/SMS/Whatsapp ; Afiqah 0133150053

Only for SERIOUS PEOPLE ONLY!!
















F says :

You'd better run.

Wednesday, October 17, 2012

Wordless Wednesday #7 : Doa ditemukan jodoh


Sunday, October 14, 2012

That person.

Even if you might have someone else already, I would always root for you. I would always cheer for your happiness. I would still be happy.

Even if you never know what I feel about you, it still feels good, I wonder why. Though sometimes it can be so painful that I have troubles to sleep, I would still be glad that I actually have a feeling for you.

It just feels so good. Knowing that I add more people into my circle of life, just to care for them.

I know I shouldn't be so hopeful, but I still want to take the risk and just go with the flow. I would never know where He would put me, but it still feels so good that I just can't wait to see the real reason of my life becoming like this.

I am happy.

I am blissful.

Even if I don't confess. Now I'm taking more excuses not to confess. It feels so good just to like that person.

Even if there were times that I was actually dying inside, after catching a glance of you.

Even if there were times I wished you would never come to be a part of my life.

But you did anyway.


I know I would still end up brokenhearted, so please lead your life happily. I would never ask for anything. I do not deserve the right to be more than liking you from afar.














F says :

Well, whatever happens, it still feels so good. :)

Thursday, October 11, 2012

Rasa.

Kau tahu, bila kau rasa sesuatu yang tak boleh kau jelaskan dengan kata-kata?

Kau tahu, bila kau hanya pandang dari jauh, bila pandangan terbalas, kau hanya mampu tunduk?

Kau tahu, kau rasa kau dah temukan kimia yang sama dengan dia, tapi kau tahu penyatuan itu mustahil?

Kau tahu, bila apa yang kau rasa, kau tak mampu luahkan pada sesiapa?

Kau tahu, bila dah jarang sekali berjumpa, sekali dalam bulan biru, kau rasa teruja, tapi tak boleh ekspresikan?

Kau tahu, muka kau orang anggap muka orang tak berperasaan, mungkin dia anggap kau hati beku?

Dan siapa tahu, dan mungkin kau sudah pun tahu, mungkin hatinya dah dimiliki??



Simpan rasa itu hanya untuk diri kau sendiri. Dia tak perlu tahu, tak siapa pun perlu tahu. Pengalaman lepas seharusnya mengajar kau untuk letakkan dinding di hati sendiri. Nanti terluka, berparut entah bila kan baik. Semoga itu jadi hari terakhir kau tentangkan mata dengan dia.


Pandangan redup dia.



Ah, nyaris saja aku jadi gila. Kata kawan aku, aku ada kecenderungan untuk jadikan muka aku serba kemerahan, bercakap benda-benda mengarut dan random, dan paling penting, aku selalu mundar-mandir.



Tapi, malam itu, aku selamat. Heee. Tak terkesan siapa yang aku renungkan dari jauh, selagi lidah aku terkunci, mulut terkatup rapi.


Hahahaha.



Kali ni, biar jadi rahsia yang benar-benar rahsia. Tak mampu nak ceritakan lagi apa yang aku rasa sekarang.



Indah? Memang indah. Bahagia yang sementara, tapi aku sedar letak duduk diri aku, maka jarak tetap ada.














F cakap :

Sebab awak takkan pernah baca blog ni.