Wednesday, September 12, 2012

Kuantan.

Assalamu'alaikum warahmatullah. Apa khabar semua? Have you had your shake today?? :D

Saya dah kat Kuantan!!! Hai orang-orang Kuantan!!


1. Bertolak 9hb, pukul 10 pagi, tapi pukul 7 malam baru sampai. Huhuhu. Alhamdulillah, ALLAH hadirkan teman yang namanya Elly, klasmet ku. Hehehe.


2. Dah mula rasa homesick sejak atas bas. Lepas berhenti makan kat R n R Rantau Abang. Huhuhu. Nasib tak nangis je.


3. Rindu Ammar Aiman sebenarnya.


4. Alhamdulillah, bilik dapat wi-fi, dah takyah risau nak guna broadband, tapi kena risau jugak kalau nak online banking. Lepas tu rasa bilik macam luas sikit, kot.


5. Malam kedua kat Kuantan, gi main timbang-timbang kat bilik Srii. Timbang semua rumet dia, sekali dengan coachee tersayang, Syahidah. :)


6. Syahidah turun dalam 1.5 kg dalam seminggu, visceral fat daripada 7, turun ke angka 6. ALLAH, tak dapat nak gambarkan perasaan tu.


7. Malam semalam, sambil bincang dengan Fana, sambil timbang coachee Fana, timbang rumet F, kawan-kawan sekelas F, buat mini shake party. Tanpa sedar. Hehehe.


8. Alhamdulillah, rezeki dapat close 2 orang yang tersayang, masing-masing nak mula sarapan pagi sihat dengan Herbalife. Insya-ALLAH, dapat close tu, bermakna bertambah tanggungjawab yang perlu digalas, untuk memastikan mereka dapat sihat, dengan izin ALLAH S.W.T.



9. Oh ye, kelas dah bermula sejak hari Isnin, jam 8.30 pagi. Dah empat kelas dah kitorang belajar. Ye la, dah 3rd year kan, minggu pertama bukan main-main, terus serius.


10. Alhamdulillah, suka dengan pensyarah-pensyarah kelas. Nak suka sampai bila-bila.


11. Setakat ni, masih belum singgah ke kafe UIA Kuantan. Sebab biasanya, tengah hari makan kat luar, malam memang takde selera sangat nak makan. Biasanya ambil shake je.


12. F beli lab coat baru dengan harga RM 12 je!!


13. I love my room!! Pemandangan parking dan tasik. Tapi kena tutup langsir selalu sebab macam open sangat depan ni.


14. Barang-barang tak habis unpack lagi. Almari pun baru ada jubah dan tudung je bergantungan.


15. Semalam tidur pukul 3.30 pagi, selesaikan order untuk restock dan untuk customers.


16. Terima kasih, ALLAH, sebab sentiasa ada untuk saya, tak pernah tinggalkan saya.


17. Dan terima kasih lagi ya ALLAH, sweetnya ALLAH, tunjukkan jalan dalam cara yang paling halus dan ajaib.





Sampai kat sini dulu. Dah merapu pulak tu.



Sedang mencari business partner 18 tahun dan ke atas. Part-time .
Nak profit 35%-50% . Royalties .
RM 500-2000. 2-3 jam 1 hari .
Teachable teachable teachable. Nak kata saya ni hebat sangat mengajar, tak jugak. Tapi saya boleh berkongsi apa yg saya tahu dan kita boleh belajar bersama-sama.
SERIOUS, NO EXCUSES ;)
Interested? 

Call/SMS 013-3150053

p/s: Herbalife BUKAN skim cepat kaya. Bukan hari ni jadi biz partner saya, esok lusa minggu depan dah boleh dapat RM500-2000 tu. Salah tu. Tapi bergantung kpd sekuat mana anda bekerja BERSAMA saya, dan kelajuan [speed] mana yg anda pilih dlm Herbalife.

















F cakap :

Alhamdulillah. :)

1 comment:

talam2muka said...

Saya nk tnya skit..mne nk beli lab coat rm12 tu?