Wednesday, September 19, 2012

Saya.





F:

1. Seronok berpuasa dengan Herbalife!

Alhamdulillah, dari hari pertama sampai hari ke-24, memang sahur, tak pernah miss dengan Herbalife. Kekal bertenaga dari lepas Subuh, sampai masa nak iftar. Takde dah pedih kat ulu hati dan perut, takde dah pening rasa nak pitam.


2. Resdung berkurang

Hehehe. Kurang rasa gatal-gatal kat muka dan telinga. Dulu, kalau dari jauh bau belacan kat ikan bakar masa gi bazar Ramadhan, masa puasa hari tu, siap berdepan dengan gerai ikan bakar lagi. Steady je, alhamdulillah, takde nak bersin-bersin.


3. Selesema pagi berkurang.

Dulu, pagi-pagi, hidung dok soksek soksek je. Tisu takleh lepas, sebab hidung ni rasa macam banyak hingus je. Eeeeeewww!! Sekarang, alhamdulillah, boleh bilang dengan jari berapa kali je selesema dan bersin masa pagi-pagi.


4. Jerawat menyusut.

Terutamanya kat belakang badan. Orang yang ada resdung, semestinya tahu yang jerawat belakang badan, simbolik la tu ada resdung, selain nampak kat hidung. Kat muka sekarang, dalam proses nak menyusut. Alhamdulillah, speed up dengan shake, aloe, Omega 3, dan aloe gel.


5. Berat badan turun naik 500 g ke 1 kg je.

Berat badan ideal F : 52.4 kg. Lepas puasa, berat turun sampai 50 dari 53 masa awal puasa. Seminggu lepas raya, naik sampai 52 kg, pastu turun balik ke 51 ++ kg. Sekarang, berat hanya turun naik antara 50-51 je. 52 kg pun tak sampai. Tapi F takdelah keding sampai tinggal tulang ye. :D


6. Kurang semput masa joging.

F tengah nak biasakan joging, sebab ingat nak cabar diri untuk sertai Larian Sihat Kelantan 2012. Enam kilometer kot. 6 km okey. Dulu, mesti banyak speed-walking je, sekarang dah boleh joging 2 pusingan kat taman perumahan F tanpa henti kot. Dulu, mesti mengelat je bila kawan ajak lari. Siap suruh dia lari dulu, nanti F folo. Sekarang, dah boleh lari sama-sama.


7. Masalah sembelit selesai!

Teruk sangat sembelit, sampai tahap seminggu lebih, sekali je pergi toilet untuk bisnes nombor 2. Sekarang., syukur ya ALLAH, tiap-tiap hari jenguk toilet, paling lambat 2-3 hari je. Terasa bersih ususku. Hehehe.


8. Hilang sakit lutut.

Sebenarnya, F pun tak perasan dah hilang sakit lutut ni. Dulu, ya ALLAH, sakitnya rasa kat lutut, rasa macam tulang dok bergesel-gesel. Sendi rasa terbelit-belit kat lutut tu. Sakitnya sampai takleh tidur, tahu tak. 


9. Bertenaga sepanjang masa.

Perasan masa dua tiga hari minum N-R-G tea. Memang kesan dia tak sehebat teamix yang terus bagi peluh-peluh kan, tapi N-R-G [pronounced as "energy"], ore kelate panggil Nok-Raso-Gagoh, memang buat F tak balik bilik. Maksudnya, buat kerja macam-macam siang semalam, sampai ke malam, follow-up customers, hantar produk, sit down dengan customers, padahal pagi tu kelas full, petang tu ada group discussion dan event meeting, tapi Subhanallah, ALLAH bagi pinjam kekuatan nak selesaikan macam-macam.


10. Takleh terima fast food.

Hehehe. Yang ni sangatlah obvious masa dibawa ke McDonalds. Baru makan 3 gigit burger GCB dan segenggam french fries, perut memulas. Balik rumah, apa lagi, memang ceri-beri. Tapi kalau dulu-dulu, rasa macam ceri-beri yang memenatkan, sampai rasa tahap dehydrated gila, kali ni, TAK! Memang boleh rasa sistem penghadaman tengah cakap "TIDAK!" kat fast food. Hehehe.







Ada sesiapa nak gi kelas tak yah risaukan masalah gastrik [INSYA-ALLAH!], tak yah risau kan perut kruuuk kruuuk masa kelas, nak kekal bertenaga macam F, insya-ALLAH, boleh buat macam-macam kerja, otak laju fikir, boleh lah jangan segan-segan:

1] Isi borang kat atas blog ni. Borang ni terus hantar ke emel F, F memang cek emel TIAP-TIAP HARI 3-4 kali sehari, maka F akan cuba call atau SMS.


2] Jadi kawan F kat Facebook dan terus hantar mesej kat inbox.



3] Ni cara paling cepat dan senang, call atau SMS 013-3150053. Jangan call masa kelas pulak ye. Ni jadual kelas, kang nanti call masa tu, janganlah marah kalau F tak angkat call. SMS bila-bila pun boleh. Nanti kita boleh bincang tarikh untuk set appointment.








Orait semua?! Toodles!!









F cakap :

ALLAH takkan nafikan usaha hamba-Nya. 
Insya-ALLAH.

Tuesday, September 18, 2012

Hi!!!

Hi guys!! I'm still alive, no worries, I'm getting good, adapting my new semester as a third year student. here in Kuantan. Just in case you wondering, YES, I'M STILL DOING HERBALIFE as a part-timer, managed to earn up to RM100 in just one night!! Cuma kena rajin lagilah, kalau nak duit lagi lebih, because there were certain days that I actually felt so lazy, so you know, laziness equals no income maa!


We're heading to our second week of the semester, and some classes already had the lecturers bombarding us with basic questions that I actually failed to answer, and we're going to have role-play soon!! Just had the group discussion regarding that role-play, so far so good lah!!


Alright, this is getting annoying, I know, but bear with me for a while, please. While I promised myself not to involve in any society or event as committee, ALLAH has granted me the chance to involve in some. HE knows me more, so yeah, I'm going to do my best!


I have sooo many dreams to achieve, and I need to double up my efforts. Going to work hard while I'm still young [err muda kerrr??], banyak sangat benda kena buat. But insya-ALLAH, I have some plans, waiting to be executed.


Few weeks ago, I lost 'one', but I gained 'three' in return. Subhanallah, talk about the power of du'a, just never give up. TBH, I'm not that pious, yet HE is still so Full of Mercy, giving me the best in everything I ask. Not that I'm saying I get everything I wanted before, instead, HE grants me better ones. ALHAMDULILLAH!!


And oh, I'm currently hanging out at the cyber cafe inside the kiosk, so future juniors coming to Kuantan, don't be afraid, the kiosk is so much more equipped than the previous years I've been saying here. You'll just get anything here, almost anything lah, unless you're a bit demanding like me, asking for reasons just to go out, finding for more things. Heeee.


Alright, till then. I miss blogging, would still be blogging insya-ALLAH, in the future. Blogging used to be one part of my life, but I guess, with so many things going on with my life right now, even as easy as blogging needs to be squeezed somewhere in my planner.


Take care!! Stay positive, keep on praying to ALLAH S.W.T.
HE is indeed the Best Listener, trust me, you will never regret this.









F says :

My happiness comes when I least expect it.
Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar!!

Wednesday, September 12, 2012

Kuantan.

Assalamu'alaikum warahmatullah. Apa khabar semua? Have you had your shake today?? :D

Saya dah kat Kuantan!!! Hai orang-orang Kuantan!!


1. Bertolak 9hb, pukul 10 pagi, tapi pukul 7 malam baru sampai. Huhuhu. Alhamdulillah, ALLAH hadirkan teman yang namanya Elly, klasmet ku. Hehehe.


2. Dah mula rasa homesick sejak atas bas. Lepas berhenti makan kat R n R Rantau Abang. Huhuhu. Nasib tak nangis je.


3. Rindu Ammar Aiman sebenarnya.


4. Alhamdulillah, bilik dapat wi-fi, dah takyah risau nak guna broadband, tapi kena risau jugak kalau nak online banking. Lepas tu rasa bilik macam luas sikit, kot.


5. Malam kedua kat Kuantan, gi main timbang-timbang kat bilik Srii. Timbang semua rumet dia, sekali dengan coachee tersayang, Syahidah. :)


6. Syahidah turun dalam 1.5 kg dalam seminggu, visceral fat daripada 7, turun ke angka 6. ALLAH, tak dapat nak gambarkan perasaan tu.


7. Malam semalam, sambil bincang dengan Fana, sambil timbang coachee Fana, timbang rumet F, kawan-kawan sekelas F, buat mini shake party. Tanpa sedar. Hehehe.


8. Alhamdulillah, rezeki dapat close 2 orang yang tersayang, masing-masing nak mula sarapan pagi sihat dengan Herbalife. Insya-ALLAH, dapat close tu, bermakna bertambah tanggungjawab yang perlu digalas, untuk memastikan mereka dapat sihat, dengan izin ALLAH S.W.T.



9. Oh ye, kelas dah bermula sejak hari Isnin, jam 8.30 pagi. Dah empat kelas dah kitorang belajar. Ye la, dah 3rd year kan, minggu pertama bukan main-main, terus serius.


10. Alhamdulillah, suka dengan pensyarah-pensyarah kelas. Nak suka sampai bila-bila.


11. Setakat ni, masih belum singgah ke kafe UIA Kuantan. Sebab biasanya, tengah hari makan kat luar, malam memang takde selera sangat nak makan. Biasanya ambil shake je.


12. F beli lab coat baru dengan harga RM 12 je!!


13. I love my room!! Pemandangan parking dan tasik. Tapi kena tutup langsir selalu sebab macam open sangat depan ni.


14. Barang-barang tak habis unpack lagi. Almari pun baru ada jubah dan tudung je bergantungan.


15. Semalam tidur pukul 3.30 pagi, selesaikan order untuk restock dan untuk customers.


16. Terima kasih, ALLAH, sebab sentiasa ada untuk saya, tak pernah tinggalkan saya.


17. Dan terima kasih lagi ya ALLAH, sweetnya ALLAH, tunjukkan jalan dalam cara yang paling halus dan ajaib.





Sampai kat sini dulu. Dah merapu pulak tu.



Sedang mencari business partner 18 tahun dan ke atas. Part-time .
Nak profit 35%-50% . Royalties .
RM 500-2000. 2-3 jam 1 hari .
Teachable teachable teachable. Nak kata saya ni hebat sangat mengajar, tak jugak. Tapi saya boleh berkongsi apa yg saya tahu dan kita boleh belajar bersama-sama.
SERIOUS, NO EXCUSES ;)
Interested? 

Call/SMS 013-3150053

p/s: Herbalife BUKAN skim cepat kaya. Bukan hari ni jadi biz partner saya, esok lusa minggu depan dah boleh dapat RM500-2000 tu. Salah tu. Tapi bergantung kpd sekuat mana anda bekerja BERSAMA saya, dan kelajuan [speed] mana yg anda pilih dlm Herbalife.

















F cakap :

Alhamdulillah. :)