Wednesday, April 25, 2012

Hati.

Hati saya tak stabil. Maknanya mudah, saya tak bersedia untuk terlihatkan kelibat awak, jauh apatah lagi dekat. Saya berdoa kita takkan ditemukan andai kita tidak punya jodoh yang kuat. Semoga saya lupakan awak cepat-cepat, supaya saya boleh teruskan hidup saya. Cukuplah empat tahun ni, saya dah membodohkan diri, hati dan perasaan. Anggap saja air mata saya yang menitis sebanyak dua kali itu, sebagai tanda saya kenang awak sebagai seorang sahabat. Tak lebih daripada itu harapnya.



1. Bangunan Kuliyyah of Medicine, waktu ambil duit, dua malam yang lepas.

2. Ada orang ingatkan saya tentang awak dengan menyebut perihal fizikal awal, serta penglibatan awak.

3. Status saya.



Bukan salah awak, tapi salah saya. Semoga bahagia.



Harapan akhir, Ety, tolong jangan mainkan lagu-lagu melankolik masa aku tengah tak stabil. Bagi lagu rock ke, lagu hip hop ke, boleh tahan la jugak.Ini tak, gi bagi lagu Keliru - Ruth Sahanaya. -_-'















F cakap :

Misi lupakan awak..sukar.

Saturday, April 21, 2012

KWW 10/14 di Bukit Pelindung.

Tak larat nak bercerita panjang. Tapi Alhamdulillah, ini kali kedua mendaki ke Bukit Pelindung, dekat dengan kawasan Teluk Cempedak, Pahang. Kalau dulu, pergi dengan kawan-kawan terdekat, tapi kali ini, dengan adik-beradik kelas Bioteknologi : Kami Warna-warni 2010/2014.


Bertolak seawal jam 7.30 pagi dengan bas UIA lagi, hebat kan committees berjaya dapatkan bas untuk memudahkan perjalanan. Alhamdulillah lagi. Dapat roti coklat, tapi sebab dah minum susu coklat Dutch Lady, maka makan dengan lalu tak lalu, tapi WAJIB isi perut, sebab trek memang mencabar. Gambar masa naik mula-mula kat trek joging, memang tak ada. Tu kena tanya encik Amirul Bakri yang rajin bebenor ambil gambar orang tengah semput daki trek joging 45 darjah curamnya. Dahla muka melekit bagai, itu toksah cerita la. Dia tetap mesti harus ambil gambar. -_-'



Sampai kat kawasan sebelum masuk ke trek denai hutan, ada tazkirah sikit daripada Qahhar. Lepas tu, Najib pulak sambung buat nature quiz. Terbaiklah. Soalan belum habis, semua dah pulun angkat tangan bagai kan. Pastu kena trick, sebab rupanya ada soalan sambungan. Habis kuiz, masa untuk menjejak denai. Alhamdulillah, walaupun hujan lebat malam sebelum tu, tapi trek okey, tak licin seperti yang dijangka. Cuma masih kena berhati-hati dengan akar-akar kayu kat denai tu. Tersalah langkah, memang boleh tersadung.

Ada grafiti cantik kat batu tu. "Beat My Time!"



Azim yang paling kanan.

Di pertengahan jalan, budak-budak ni menjerit, "Ada Tok Batin weh!!". Ingatkan siapa, rupanya Azim, batch leader KWW rupanya. Dalam sakit-sakit baru lepas jatuh moto, masih semangat masuk hutan jugak sebab bagi sokongan. Kagum!!

The girls. :)



Alhamdulillah, setelah 1 jam lebih perjalanan, dah nampak kilauan air pantai Teluk Cempedak. Kena pantulan cahaya mentari, memang makin buat rasa tak sabar untuk tiba ke destinasi tu.

Silau-ness overloaded.

G6 forever. Dari tahun pertama sehingga sekarang.





Diberi rehat selama setengah jam, sebelum disambung dengan permainan yang telah dirancang committees. Daripada menyusun abjad untuk membentuk perkataan, sehinggalah, kena tunjuk skil melukis budak-budak KWW. *tersenyum* F satu kumpula dengan D, Munk dan Mut. Teringat Mut menjerit marahla konon-konon masa tengok lukisan ayam goreng Munk yang tak macam ayam goreng. Hahahaha. Sayangnya tak ambil gambar sebab masa tu cik W tersimpan dalam beg. Hurmmmm..




Akhirnya, memang rezeki, dan skil mencari Mut, kumpulan kami menang grand prize!! Nak gambar, kena tunggu di-publish daripada pihak committees la jawabnya. Tamat bermain di pantai dalam pukul 12.20 tengah hari gitu. F tak main air, atas keadaan yang tak mengizinkan. Memang sedaya-upaya lari daripada tersentuh air. Sebab kalau dah sentuh pantai, memang tak nak naik dah. Heeeeee.




Semoga program-program yang diadakan, dapat mengukuhkan ukhuwwah sesama kanak-kanak KWW, mengeratkan simpulan persahabatan dengan lebih erat. May ALLAH bless us ALL, KWW kiddos!!






p/s: Gambar besar. Dahla tak resize pixel. Maaf. Kemalasan melampau. Inilah kerja bekas committee yang sekarang dah selamat menganggur.











F cakap :

SMS dalam hutan, tapi bukan dengan skandal atau yang tersayang.
Tapi tengah jadi mediator. :)

Stupidity.

AMARAN!! 
JANGAN BACA!! 
DIKHUATIRI AKAN TIMBUL RASA PENING 
SEBAB TAK FAHAM DENGAN APA YG 
SI TUKANG TAIP NI NAK SAMPAIKAN. 
SEKIAN...


Entri campur. Ikut mood tengah mixed feelings.

Bodohnya kau tak get over Encik Satu dari umur 18 weh. Rugi. Semua kawan [specifically : 남자친구] kau pun, mesti dibandingkan dengan Encik Satu kan. Bodoh betul.


Frustrated? Yup.



Jangan risau, tak jadi pun bertunang 31 April ni. I still have a long way to go. Not seeing myself getting married in the nearest 3 to 4 years, pun, unless a financially-stable, understanding, loving oh-my-knight-in-the-shining-armour datang masuk meminang la kan.



Berangan lagi. No serious lovey-dovey relationships, not even once. Not interested [okey, ini tipu. dah 22 takkan taknak kan?]


 Selingan.


Friendships. Yes, I want to develop as much friendships as I can, tapi tak tahu la pulak kan if it looks like I'm flirting. So what? Like I care enough of what people would be gossiping. Seriously, I just don't give it a damn anymore. Bukan kat high school pun sekarang.



# Hurt? Yes, maybe I'm over-sensitive. But somehow, I can feel that, even if the words are not meant to be taken seriously, it reflects what you're thinking of me, what's inside of your heart.




Encik Satu, semoga berbahagia dengan bakal bidadari dunia dalam hidup awak. Jangan bimbang, saya takkan kacau pun. Tak diajar pun cara-cara merampas. Ouch, kejamnya ayat. Semoga saya dapat ignore awak sampai bila-bila.



Oh, I would never take Adele's words into consideration tho. I won't find someone like you, I'll find someone even better.




Hahaha. Atiqah, susah kan jadi perempuan indie macam kita ni kan? Sebab orang ingat kita hebat jaga diri sendiri kot, sampai tak perlukan sesiapa dah. Hahahahaha




mi familia...mi amigos...saranghae~~




Haaa amek kau campur berapa bahasa entah la.













F cakap :

Icy cold.

Friday, April 20, 2012

First artwork.

I was assigned to design the nametags for the forum aka sharing moment programme that was held 2 days ago. Considering how not-so-creative I was, I rushed to a good friend of mine cum a web designer cum a doodler cum anything creative and artful, Ramadana [LOL! I can't believe I'm actually spelling your name like this, hun!], to ask for her help.




There she went, introducing me to a good software that she'd been using, for designing anything [you name it: posters, banners, blogs etc.] - Corel something. XD

Source : here.



With her help, managed to design not-so-cool all-green nametags. I'd have to say, a good mentor she was [and still IS!] for putting up with my lack of skills to design any work. :)





Here it is, the nametag for the forum with my favourite Dr. M.




She actually changed the background into the above one, because the original one of mine was a bit dull and darker. Heeee.





Thanks darl!! I owe you a lot!!












F says :

Green FTW!

Thursday, April 19, 2012

Stressful?

I've been putting up with lots of stresses ever since I came back from mid-break last two weeks.



You name it : mid-sem exams [which I didn't do so well], assignments, lab reports, programs, etc.



Everytime I told my friends that I enjoyed doing all those stuffs, they denied my statement by saying that I looked the opposite. Stressful, they said.




So..yeah. The pressure was so enormous that I cried unknowingly during the SICCA Night. But, something else touched my heart that night. Some awesome friends called, telling me that they're coming to the event, to give some moral support to me. How could I not be touched by those people, you tell me.




Not to mention, I was lucky enough to work with my amazing friends during that night, tho I knew I'd troubled them so much, yet they're willing to help me.




The text messages that coming from my favourite people, telling me to cheer up and smile. Hahaha. I didnt notice that I looked that bad. :)




And the last night's program with me as one of the committees, ended successfully, thanks to the committed committee members, and the support from the crowds. I guess, that should wrap up my inveolvement as any committee in any program. But I'm going to miss all these busy-ness that I've experienced since two months ago.




Time to get back to my first priority - my studies. I wish I won't be missing any classes anymore, due to any reasons - sickness [yes, I got sick from overworking], oversleeping [couldn't avoid this when I got back to my room at 1 in the morning, in so much tiredness] and laziness [THIS SHOULD BE AVOIDED AT ANY COSTS!].












F says :

I miss Ammar Aiman.

Sunday, April 15, 2012

Chasing pavements.

All-time favourite. Well, for the time being. How I wished this song would be played more often on the radios. One of the must-haves in the playlist. Abusing the play button over and over again.




Rejoice.












F says :

Stop chasing.

Wednesday, April 11, 2012

Wordless Wednesday #4 : Pembunuh roselle

Tuesday, April 10, 2012

Syukur #2

How did it feel to be ignored?

Did it feel so good, thinking that you could survive all by yourself?



1. Tadi, mid-sem exam Basic Genetic Engineering sangat susah. Bagi saya. Sebab saya stadi saat-saat akhir. Sila jangan contohi. Tapi harus bersyukur sebab, kalau tak, takkan jadi peringatan untuk luangkan masa belajar lebih banyak lagi.



2. Bersyukur sangat sebab perut kenyang, stres pasal exam pun hilang.



3. Tapi sedih jugak, sebab buat lawak pun, orang tak gelak. Takpe, usaha lagi, F!



4. Lagi hilang stres sebab ada meeting untuk program esok. Dengan lawak budak-budak sengal tu, dengan dengar lagu pasang kuat-kuat sambil gunting itu ini, simpan itu ini, susun itu ini, memang lupa la kesedihan yang ada tadi.



5. Saya percaya dengan janji ALLAH, apa-apa pun yang berlaku, ada hikmahnya. Sama ada saya tak nampak, tak jumpa je lagi.



6. Dia yang berjersi merah tu sudah berpunya. Saya doakan kekal bahagia menjejak ke alam pernikahan, sehinggalah mereka sama-sama berdampingan hingga ke syurga. Amiin.



7. Alhamdulillah, keputusan exams Enzymology dan Protein Biotechnology dah keluar. Memang kelu lidah tak terkata. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. Tak sehebat orang lain sebab saya belajar saat-saat akhir macam biasalah, tapi saya gembira sangat!



8. Syukur sangat sebab baru je nak putus asa, ya ALLAH, memang Maha Penyayang, DIA hadirkan sokongan dalam bentuk semangat kawan-kawan dan AJK semua. Serius, masa tu memang rasa macam tak de jalan dah, tapi bila jumpa budak-budak ni, dengan setiap orang bagi buah fikiran masing-masing, terasa lapang kejap.



9. Ujian terbesar : kejayaan. kecemerlangan. kesenangan. kekayaan.

Sebab kalau diuji dengan kesakitan, kita mesti pergi cari doktor, mintak ubat. Kalau diuji dengan kegagalan, kita mesti akan cuba berusaha sekuat mungkin untuk pastikan kita berjaya. Kalau 'sesak', mesti akan cuba cari masa dan jalan untuk buat sandwic telur tu.



10. Terima kasih ya ALLAH, banyak sangat nikmat saya dapat setiap saat. Daripada setiap udara yang saya sedut ni, daripada jantung saya yang berdegup tanpa saya perlu pam sendiri, daripada penglihatan yang jelas untuk menikmati alam, untuk online, untuk baca nota. Siapalah saya nak nafikan, nak dustakan semua ini....













F cakap :

Hamba yang hina, hidup dalam dunia yg ibarat bangkai busuk tak bernilai.

Saturday, April 7, 2012

Wasurenaide.

Why can't I just stop from reminding myself of how your existence has changed me this much?

For sure, I would never forget you.

It is always you that would always be forgetting me.

But I promise you, I'll walk off proudly, I'll catch my own heart once it falls, I'll glue the pieces of my broken heart by myself, I'll stand up so strongly that even when the vague sight of you ever appears again, right in front of my eyes.

This is a lesson for me. Never fall for someone that is out of my sight, out of my reach.

I'll learn it well, thanks to you. I shall not be weakened by all these. I'm stronger than before. I'll live better without you.




















F says :

I am strong.
Yes, I am.

Friday, April 6, 2012

Reason.

"I am wondering, why do I like him?"
"Do you really any reason to like a person?"
"I mean, yes..well, he's not that good-looking, tho he's the type who is good in talking,but well, he's just not my type. But I still ended up liking him."
"Well, liking someone doesn't mean you need a reason. If you have a reason for liking someone, it is not a true love then."



I guess, having a crush on him with no reason at all, that's what made me so loyal and faithful to him since I was 18, only to be heartbroken last March.











F says :

Yeah, I do not deserve you at all.

Tuesday, April 3, 2012

Troller is my new middle name.

I had fun. And still have.




I guess, I should put "trolling" as my specialty in my upcoming resumes or CVs. May not be a certified troller yet, but I shall be one, soon.




Spot the not!












F says :

Can never expect what the future holds for me.

Detim.


Jangan tertipu dek gambar profail di laman muka buku itu. Yang nampak cantik itu, mungkin dengan bantuan Photoshop, takpun ada aplikasi Beauty Camera mahupun Camera 360 yang dimuat turun menerusi Pasar Android [yang sekarang sudah mengubah namanya kepada Kedai Main], yang mampu mengubah yang buruk rupa, jadi elok ..mengubah jelik menjadi indah rupawan.

Manalah tahu, lantas tergoda, kau hantar pesanan [ikut lagu Cinta Muka Buku yang Najwa Latif nyanyi tu] untuk jadi teman di laman muka buku itu.

Aku terima. Dengan lapang hati.

Mula-mula, kita main cucuk-cucuk, kau pun berani tulis di dinding lamanku. Lama-kelamaan, mahukan privasi, kita mula berbalas mesej di dalam kotak sudah.

Kita bertukar-tukar nombor. Kita keluar.

Dan tiba-tiba, kau menghilang sehari, tiga hari, seterusnya seminggu. Ditanya mengapa, kau katakan kau sibuk dengan keduniaanmu. Tak bisa diganggu.

Kemudian, aku dikhabarkan, kau dengan sengaja melarikan diri, beralasan "Kamu di dunia nyata lebih hodoh daripada rupamu di gambar profailmu itu."



Sekian, tamat cerita.




Pabila letak muka sendiri, orang cakap nak menunjuk rupa.

Pabila letak gambar lain jadi pengganti [cth: kucing, kartun dsb.], orang tak mahu berkawan. Katanya, saya tak berkawan dengan kucing, kartun dsb.



Suka hatilah. Usaha memuaskan hati manusia bakalan berkesudahan dengan lelah semata-mata.












F cakap :

Hati siapa yang cuba kau tawan, F?
Pabila hati dia sudah tertawan dek redupan mata si keibuan itu.

Sunday, April 1, 2012

Holiday is almost over. Almost.

1. I went to Konvensyen Bidadari Dunia 2012, organized by iLuvIslam.com. It was awesome. I couldn't describe my feelings once I got into the Putrajaya International Conevention Center.


2. The inputs that I got during the two-day convention, were priceless. It's like a once-in-a-lifetime chance to be a part of it. The speakers were the best ones.


3. I couldn't say how grateful I was for those two friends that helped me during my stay in Putrajaya. Thanks a million, Shikin and Faiz, for the accommodation, transportation and food. Not to mention, the time they spent to get me here and there. May ALLAH bless both of you.


4. Few days, after that, I got heartbroken. :'( I felt stupid for crying over the foolish thing, but it was unavoidable. Crying was the only way to get my feelings out. Congratulations to you.


5. No more stories on the red-jersey guy after this.


6. I have another 3 mid-sem exams once I get back to Kuantan.


7. Oh, and another 3 programmes to participate in.


8. I made chilled mango cheese cake. Not bad for a first-timer. Substituted the lemon juice with the orange Sunquick. Oh, and I love the base! Used oat crackers instead of digestive biscuits, because I couldn't find any.


9. I should manage myself better.


10. Have anyone tried Praventac? Is it really effective?


11. I'm going to miss all the NBA games for a while.









F says :

I don't think I'll get better.