Thursday, March 22, 2012

Soalan.

Alhamdulillah, dah selesai dua papers untuk Philosophy of Science dan jugak Enzymology. Susah ke senang ke, malas nak cakap banyak dah. Mungkin usaha takde la segempak dan sehebat orang lain, tapi, ada luangkan sikit masa untuk belajar. Syukur.




Tutup cerita pasal exam. Esok ada satu lagi, Halal and Haram in Food Ingredients and Processing pulak.



Selalu dapat emel spam "You have a crush nearby." Padahal aku je yg dok beriya ada crush kat orang. Boo diri sendiri.



Sekarang, meh nak cerita sikit. Sepanjang 4 tahun aku ada crush kat seseorang ni, soalan yang biasa aku dengar dan terima..

"Siapa crush kau weh?"

"Aku kenal tak crush kau ni?"

"Crush kau budak mana weh?"

"Sejak bila kau ada rasa suka kat dia?"

"Apa sebab kau suka dia eh?"

dan macam-macam lagi.





Tapi, soalan Ayam [bukan nama sebenar] semalam, memang terbaik ah. Dia tanya,

"Agaknya macam mana ye rasa crush kat orang ni? Aku tak tahu rasa crush kat orang."


Aku terdiam kejap. Fikir-fikir balik, yang aku dok syok kat crush bagai ni, rasa apa sebenarnya?


Sayang??

Cinta??

Suka??


Entahlaa, aku pun tak boleh bagi jawapan yang tepat. Rasa apakah?




Kawan aku yang sorang ni, mintak aku confess. Aku cakap, tak mungkin, sebab aku takut kena reject. Lagi malu, kalau lepas confess, tup tup, esok tu dah terjumpa balik. Malu weh malu.



Tapi kawan aku ni, ada la kongsi cara-cara nak confess. Pabila dah suka kat seseorang tu, bagi tau kat dia, kita tengah suka seseorang sambil describe ciri-ciri orang yang disukai tu. Kalau jenis yang cepat tangkap, catch up, pick up, akan jawab, "Eh aku ke?"



Lepas tu, pandai-pandailah korang nak iya kan atau menidakkan.




Hahahahaha. Good idea, yang mana aku memang takkan buat. Dia kongsi tip kat atas tu pun sebab dia pernah buat kan kan kan? :D












F cakap :

Suam-suam kuku.

3 comments:

yana said...

hahaha ayam ni. yg yana sure ada crush buat kan yana semangat nak pg kelas n prep time sekolah dulu.

hazirah said...

cis dasar ayam betul ayam mmg tak boleh dipercayai. yes crushes buat aku semangat nk pergi class/sekolah. semangat nk check tudung kt every tingkap or reflection yg aku jumpa. kalo ko nampak tudung aku hodoh semacam tu, sah2 lah aku takde crush kt sapa2. haha

-yg boleh dipercayai,penguin (:

hazirah said...
This comment has been removed by the author.