Thursday, March 1, 2012

Haiiiiiii!!

1. Hai, awak yang berbaju jersi merah nombor 3 tu!!


2. Masa paling lama yang dimabil untuk praktikal makmal hari ni. Dari pukul 2 petang sampai pukul 8 malam.


3. Penat yang, alhamdulillah, setakat ni, berbaloi.


4. Tak pernah sempat nak stadi bila balik ke bilik, sebab kelas biasanya habis pukul 7, paling awal pun pukul 5. Pabila dah penat, jumpa katil terus lelap.


5. Akibatnya, kuiz Basic Genetic ENgineering tak boleh nak jawab. Sebab stadi dalam keadaan separa sedar malam sebelum tu. Hei awak, doakan saya dapat markah yang baik-baik walaupun saya lebih banyak merapu dalam kuiz pasal transcription in prokaryotes tu.


6. Selepas membaca nombor 1 dan 5, akan ada orang mencari dan bertanya siapa "awak" itu. :D


7. Allah, permudahkan segalanya. Terutamanya bab hati dan perasaan. :'(


8. Alhamdulillah, bisnes sandwic telur agak menggalakkan. Walaupun haritu packaging guna wrapping plastic tu nampak buruk gila, ada jugak orang yang sudi membeli. May ALLAH bless you all.


9. Terima kasih dekat kawan-kawan, or even strangers, yang selalu bagi saya kata-kata positif. Maka, saya harus kembali menyebarkan aura positif itu.


10. Jangan lupa senyum, F. Semua orang ada masalah, tapi terpulang kepada individu itu nak mendedahkan masalahnya ke, nak simpan sorang2 ke, yang pasti, untuk kau, kau kena pandai2 cari jalan menyelesaikan masalah, bukan lari daripada masalah.


11. Brader Faisal cakap, tanggungjawab bakal mengajar erti kematangan dan memajukan diri. Insya-ALLAH, kamu boleh!! Jangan putus harapan.












F cakap :

ALLAH kan selalu ada.

No comments: