Friday, June 24, 2011

Tagged by Sarah Kushairi!!

Dah lama tak kena tag, ni datang pulak tag baru daripada Sarah sayang. Terima kasih ya, Sarah!! Memang tengah bosan pun ni. Hehehe




1) Kenapa online hari-hari, xde kerjakah???

= Pang!! Sekali terasa gua dok online hari-hari, tapi tak dapat amenda sangat. Memang takde kerja sampai kawan-kawan ibu bapa dan jiran tetangga mula bertanyakan status F. Bukan status Bujang/Berkahwin tu, tapi status Bekerja/Tidak bekerja.

2) Apakah web-web yang telah anda sign up dekat internet ni??
(Kalo boleh, from earliest to latest)

= YahooMail, Friendster [deleted], Myspace [deleted], High5 [not active], Tagged [not active], Blogspot, Livejournal [not active], Facebook, Tumblr, Twitter,  Formspring, Churpchurp, Nuffnang etc

p/s : Kalau F terus list ni, esok pun tak habis.

3) Apakah medium yang anda gunakan untuk online?

= The one and only, Mr Acer Aspire 4720 since 2007.

4) Anda x boringkah online?

= Mahunya tak bosan. Pernah satu hari sampai blurr tahap cipan sebab tak tahu nak browse sites apa, tak tahu nak download drama atau filem apa sebab terlalu banyak.

5) Aktiviti harian??

= Bangun tidur, Facebook > Twitter > YahooMail, blogging [bila-bila ada idea je], makan dan makan dan makan tanpa henti, jaga Ammar Aiman, tu je kot.

6) Apa yang menggangu fikiran anda sekarang?

= Macam mana nak atasi depresi melampau F.

7) Adakah anda fikir survey ini dalam bahasa inggeris pada awalnya??

= Oh, tidak, sebab dah mula pun dalam BM kan?

8) Anda rasa penguasaan bahasa Inggeris anda cukup untuk menjawab survey ini dalam bahasa Inggeris???

= Nak kata hebat, ada orang lain lagi hebat, cukuplah F cakap, boleh la kalau nak disuruh jawab.

9) Apa pendapat awak pasal penyekatan kerajaan terhadap beberapa web-web yang menjadi isu sekarang ni??

= Tak tahu nak cakap apa dah. Iyelah, mentang-mentang dah tahu cara-cara nak lepas sekatan tu. Hehehe *gelak jahat*

10) Adakah anda pandai memasak??

= Biasa-biasa je, sekadar untuk isi perut sendiri. F lebih suka bakar-membakar, kukus-mengukus kek, kuih-muih, biskut dan segala yang sama waktu dengannya.

11) Kali terakhir anda berbelanja besar?? Untuk apa??

= Online shopping. Takde la besar sangat, semuanya pun masih bawah rm100. Oh, baru teringat, boxset All About DBSK Season 3 yang harga RM 240 [dapat dalam RM 200 lepas nego], DVD The Secret Code Concert : Tohoshinki in Tokyo Dome yang harga RM 115, lepas nego dapatlah dalam RM 95 kot.

12) Things u are looking forward to??

= Money. I'm in a dire need of money. Baking - pending list: carrot cake, moist chocolate cake, chocolate chip cookies.

13) Things u wanna buy right now??

=  10 books from BookXcess.

14) Things u wanna eat right now??

= Baskin Robbins Praline 'n Cream. YUMMY!!
source.


15) Short-term planning?? why??

= Blogging good things, good enough to be shared with others, oh, to finish reading those books from BookXcess.

16) Status??why??

= Single, but has many crushes. Not ready for any commitment for the time being.

17) If u can have a pet, what will it be??

= Though I love cats, I don't think I want to have more than the only one at home right now.

18) U get one wish, what will it be??

= I want to be more optimistic.

19) U need money, mom or dad??

= I need ALL of them!!

20) If u could have another sibling, what would it be??

= I just have a new lil baby brother. Heeee. He's more than adorable.

21) Any plannings??

= Earn as much money and get married, perhaps?

22) U get a second wish. What is your command??

= Money-rain on me, please.

23) Last question!! what song do u like??
(a song from a local singer)

= Bisakah from Siti Nurhaliza. Oh, all her songs from Transkripsi album are amazing!!

I tag:
Srii
Anna
Diyanah
Faten
Anis Farhanah
Cida
Elyn
Fana
Kay A
Hanis
Sha
Dian
Zai
dan siapa-siapa je la yang rasa bosan. XD

4 comments:

Sarah Kushairi said...

OMG, sedapnya Praline and Cream tu... :((

cik zatil said...

adk F nak kek coklat
plissss..hehe

:)

Alexandriana Alia said...

money.money.money.


hehehhehee

Roza Ami Nanomiya said...

aku pun single gak
hak hak