Wednesday, June 22, 2011

Entri saya baik punya, tapi kenapa tak ada orang komen??

Sumber.



Apa perasaan anda agaknya pabila dah buat entri sehabis baik, terbaik dari ladang, gambar cun-melecun punya, ayat memang tak nak kalah, tapi malangnya, tiada yang memberi komen ATAU pun yang tinggalkan komen tu kaum kerabat, sanak saudara, kawan-kawan terdekat je??



A comment is generally a verbal or written remark 
often related to an added piece of information, 
or an observation or statement.



Haru kan?? Sebabnya, pabila orang klik kat..



keluar macam ni pulak dah....




Cuba cek balik. Mungkin ada silapnya. F faham perasaan orang yang rajin tinggalkan komen guna Google Account dekat entri ramai orang, dengan harapan jugak, akan ada yang membalas kunjungan tersebut, tapi tiada. Sebenarnya, bukan tiada, mungkin Settings untuk blog anda masih ada yang tertinggal. Sayanglah kan, sebab kecuaian kita, menyebabkan orang lain tak dapat nak jenguk blog anda, dan pada masa yang sama, tak boleh komen kat entri anda.






Penyelesaiannya, mudah sangat!!


Klik Dashboard >> Edit Profile >> Pastikan anda ✓ pada kotak "Share My Profile" >> Save Profile.




Benda ni mungkin nampak remeh, tapi ada je yang tak perasan sebenarnya. Oh, kalau yang komen guna selain Google Accounts tu, rasanya tak ada masalah. XD












F cakap :

Maaf, asyik cerita benda yang membosankan je.

9 comments:

Sarah Kushairi said...

You're tagged! :D

a's said...

bagus ilmu ni! saya termasuk dlm golongan kawan-kawan terdekat jgk ke??
hahaha takpe sbb dulu motif buat blog adalah utk diri sendiri,kepuasan diri

Cik NurulZaty said...

saya terasa sbb x coment awak selalu kan..hee


:)

Roza Ami Nanomiya said...

yang follower bila kita klik x nampak link diorang apa punca lak?

honey amour said...

biasalah tu..kekadang kesilapan kecik memang kita tak perasan..

btw..jom join kentes kat my blog..

Contest---> : 'AKU SAYANG DIA'

jgn lupa join ye :))

Nur Misnan said...

hai fiqah...
bukan semua blogger gemar
tinggalkan komen.. mereka lebih gemar
membaca dan jika mereka suka
akan tinggalkan tapak kaki...

hidup dunia blogger kena berani... =)

airaniez wirdani said...

Thanks Fikah kerana rajin tgal komen..hargai semua komen anda..:)

Noridah said...

kadang2 blog yang dilawati (terutama blogspot) menghadkan penggunaan Google Acc atau OpenID sahaja yg boleh komen, tu yg malas nak komen. Tak suka guna dua2 acc tu walaupun ada sebenarnya. Lebih suka guna pilihan Name/URL

Noridah said...

kadang2 blog yang dilawati (terutama blogspot) menghadkan penggunaan Google Acc atau OpenID sahaja yg boleh komen, tu yg malas nak komen. Tak suka guna dua2 acc tu walaupun ada sebenarnya. Lebih suka guna pilihan Name/URL