Sunday, February 27, 2011

Calon suami #1



Tahu tak, sekarang ni F dah dapat benchmark untuk cari calon suami. Hahahaha.




Sekurang-kurangnya rupa macam pak cik kat bawah ni.















F cakap :

Saya sakit rumah.
Sekian. 

Wednesday, February 23, 2011

Weak.

I am one weak girl you wish you never knew.I never thought that I would be that easily defeated, therefore, I let my guards down. Then, some think, it's okay to make fun of me because I won't be mad right?? People think it wont matter to hurt me because I am one strong girl.





No. You are totally wrong.





Can't you see, I've made things I lik and dislike obviously. When I say I'm okay, well, I guess I'm okay. When I'm not, it totally shows on my face. Yet you can't read that???





I've never felt so much embarrassed of what happened. But actually rather than embarrassing, I was feeling more suffocating. But some won't understand, or simply refused to understand.









Adios Mr New Crush. Hello Mr Good Luck. Thanks for taking care of me, although it's just from afar. I owe you big time.












F says :

:'((

Attention #4

Blog sengaja diabaikan.


F sibuk.


Sekian, terima kasih.












F cakap :

Kejap mengamuk, kejap gelak besar.

Friday, February 18, 2011

It's just me.




Right??

Thursday, February 17, 2011

Stres

Tak tahu la ni minggu stres ke apa, tak pun sebab aku nak kena angkat bendera Jepun, tapi sumpah, sangat serabut ni weh. Dengan muka tak malunya, ada budak tu, siap lari gi toilet lagi, berkurung sorang-sorang sebab dok teresak-esak. Sungguh tak malu.






Sejak hari Isnin lagi, dengan exam Biostatistics, tapi tak bolehlah salahkan exam sebab memang salah aku sendiri yang banyak main dan tak stadi habis. Baik.





Hari seterusnya, hari Selasa kan, cuti kan?? Tapi cakap kitorang cuti, cuti tu pada nama je, sebab kena serabut pulak siapkan laporan makmal Biochemistry. Stres wooh. Malam tu, memang tak boleh nak tidur padahal mata mengantuk gila-gila dan kepala macam nak meletup. Nasib je tak gi hentam minum Nescafe White Coffee 3-in-1 tu lagi, kalau tak memang sah, aku bakal jadi gunung berapi yang meletup macam dah 10 tahun tak meletup.






Sebab tidur kurang 5 jam, lepas tu masa Zuhur tu, langsung tak rehat, siap keluar gi ECM lagi, malam tu memang tumbang. Oops, lupa, ada kelas BM dulu sebelum tuh, baru dapat betul-betul landing baik punya atas katil.






Haru tak haru, sebelum kelas Biostatistics pulak pagi tadi, mendaki tangga sehingga tingkat 3, semata-mata nak ambil keputusan makmal DNA bagi Molecular Cell Biology [MCB], hanya untuk mengetahui yang dah ada orang ambil. Baik. Aku anggap itu rahmat nak biar aku bersenam sihatkan jantung.







Jumpa dengan orang yang dah ambil keputusan tu, rupanya, tak de keputusan kumpulan kitorang. Dah dari sebelum cuti Chinese New Year, takkan lah tak de lagi kan?? Konpius kejap kat situ. Otak aku jadi blurr dan tak pasal-pasal rasa nak emo memanjang.






Dah jumpa pulak dengan orang lain yang pegang result kitorang tu, tapi menghampakan. Sikit pun tak nampak ladder DNA. APAKAH???!! Balik dari makan tengah hari, jumpa dengan Yana, dan dimaklumkan bahawa, kitorang kena buat balik eksperimen tu. Hahahaha. TAHNIAH buat semua!!

Sumber asal dari sini.

Lebih kurang macam gambar atas tu. Tapi kitorang punya, tak keluar la kaler putih macam kat tengah atas tu, yang mana bermaksud eksperimen gagal sebab DNA dah terdegradasi sebab dah bercampur dengan air liur masa sampel diambil. Almaklumlah, semua eksaited nak diambil DNA maka mulut tak henti-henti potpet potpet, air liur tercampur secara tak sengaja. Hahaha.
[keputusan sebenar dikeluarkan versi ala-ala dari kamera polaroid, tapi filem polaroid kan tebal, kitorang nipis dan lembik je. Kehkehkeh]





Baru je tadi semangat nak siapkan assignment pasal al-Farabi [Alpharabius] minggu ni jugak. Dan nak bincang-bincang nak buat topik apa untuk BM jugak. Tengoklah macam mana. Alahai cik kak oii!! Kau kan dah biasa kerja under pressure and high tension, apalah sangat dengan semua benda ni. Boleh la weh!!






[misi tengah menghipnosiskan diri sendiri]






Ya, kau boleh. Kau boleh buat. Mesti boleh siap punya.



Walaupun kau kena buat balik eksperimen

Walaupun kau kena jumpa senior optometri esok petang

Walaupun kau kena siapkan assignment al-Farabi

Walaupun kau kena bincang pasal tugasan BM

Walaupun kau kena sibukkan diri dengan Family Day

Walaupun kau kena siapkan laporan makmal MCB pasal DNA tu.






[hipnosis masih berlangsung]
Sumber asal dari sini.




Tak pe tak pe. Maka pabila kau habis menaip entri ni, kau mesti boleh buat semua kerja tu.

















F cakap :

Entri siap.
Hipnosis tamat.
Gerak buat kerja.

Tuesday, February 15, 2011

Berdamailah.

F mulakan entri ni dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim.







Macam serius je bunyinya. Oleh sebab dah selalu sangat main-main, sekali-sekala serius kejap tak pe kan??








Dengarnya ada orang gaduh-gaduh. Dapat tahu pun daripada orang lain. Tapi, ingatan buat diri sendiri, jangan masuk campur, khuatir bakal mengeruhkan keadaan lagi. Satu lagi, ambil pengajaran daripada apa yang berlaku, supaya diri sentiasa beringat bahawa setiap manusia ini punya khilaf dan tafsiran masing-masing jugak terhadap sesuatu perkara pun berlainan.





*****


Mari F nak cerita sikit. Hari tu, sumpah terasa hati dengan seorang kawan. Dah lama dah, tapi ajar diri jangan cepat melatah. Belajar untuk menerima bahawa sikap si kawan itu memang lain.





Nak dijadikan cerita, suatu malam, rupanya, kawan-kawan lain turut ada masalah dengan si kawan tu. Macam mana boleh semuanya tiba-tiba meletup dan terbongkar, F tak ingat. Serius. Sejak itu, jadi ketara betapa hubungan tampak renggang dan dengan si kawan itu, wujudnya rasa canggung [awkward]. Perkara bertambah buruk apabila setiap apa yang dibuat si kawan itu, semuanya nampak salah di mata kami. Semuanya serba tak kena, tapi kami masih diamkan saja.





Di belakang, lain cerita. Tidaklah setiap hari, tetapi, mulut jadi rancak nak keluarkan 'fakta-fakta' keburukan si kawan itu. Padahal, tak tahu betul atau tidak. Tiba-tiba, F rasa F lah peminat terbesar dia, sebab mesti kena cerita pasal si kawan itu je, setiap kali berjumpa dengan kawan-kawan yang sama-sama tak puas hati dengan si kawan.






Satu je boleh F cakap, kalau orang suka kita, kita dapat rasa tau dia punya aura, yang dia tu selesa dengan kita. Begitulah juga sebaliknya. Aura 'tak suka' ni sebenarnya lagi kuat tau daripada aura 'suka', maka rasanya si kawan tu dapat rasa agaknya yang F tak puas hati dengan dia, tapi, dia diamkan saja.






Kami pun bercuti, pulang ke rumah masing-masing. Masa kat rumah, mula renung balik apa tindakan yang F dah buat selama ni. Salah, sangat salah. Kita dok menganyam ketupat pasal si kawan, dengan mudahnya si kawan itu bertambah-tambah pahala. Tak pun, orang yang kita ingat sangat buruk lagi teruk daripada kita tu, kita tak tahu kalau-kalau ALLAH memang sayang dia lebih lagi. Kita je perasan kita betul, kita baik, kita benar. Padahal??



Baca : Nyamuk



Alhamdulillah, sekarang, rasanya, hubungan dah mula nak jernih dah. Tak sempat pun nak bercakaran ke apa, sebab ALLAH dah hadirkan perasaan bersalah tu.



*****



Itu dunia sebenar. Apatah lagi alam maya, di mana kata-kata dengan sebebasnya digunakan tanpa ada sekatan, tak kiralah kata-kata itu baik mahupun buruk.





Kadang-kadang, terbaca kisah-kisah pergaduhan tu semua, buat F terfikir, sejauh manakah kebenaran satu-satu pihak?? Pihak A ni pernah ada betul-betul di situasi pihak B kah, yang membenarkan pihak A membuat sesuatu konklusi?? Masa bilakah?? Ada saksikah??





Lebih membimbangkan, ada saja yang cuba menangguk di air yang keruh. Dari sekecil-kecil perkara boleh jadi sebesar-besar benda. Lantas merebak, tak berkesudahan.





F bimbang, sebab kan, kita tak pernah tahu tau, kalau-kalau kata-kata kita itu boleh bertukar menjadi fitnah. Sebab satu pihak di utara, satu pihak lagi di selatan, tuding-menuding pun hanya menerusi alam maya semata-mata. Bukannya ada di tempat kejadian sebenar. [melainkan dinyatakan]





Lihat, tiap-tiap baris ayat yang kita taip di blog ni, tak punya suara, tak ada nada, apatah lagi intonasi. Maka, dengan semudah anda menaip, orang yang membaca juga boleh memberi pelbagai tafsiran.





Contoh mudah, penggunaan 'F' sebagai ganti diri si tukang taip dalam blog ni. Untuk sesetengah orang F dibaca dengan nada manja, tapi bagi yang lain, F dibaca dengan tanpa apa-apa nada.






Berbeza bukan??






F bukanlah orang celik pandai agama, tapi F sentiasa percaya, semuanya ada batas. Berpada-padalah, bersederhanalah. F sentiasa pesan dengan diri sendiri, pabila kita gaduh dengan orang, yang mana kita ada silapnya jugak, bayangkan nyawa kita ditarik masa-masa tu jugak, agak-agaknya lah kan, sempat tak kita minta maaf dengan orang yang kita gaduhkan tu??





Yang menegur, cuba jadi berhemah dan berhikmah. Yang ditegur, cuba terima dengan fikiran terbuka.









Peace okay??





Hidup kita ni kejap sangatlah nak gaduh-gaduh, sayang. Dunia memang luas, tapi tak mustahil, dengan kuasa ALLAH S.W.T., kita mungkin ditemukan dengan orang itu di tempat dan situasi yang takkan kita dapat sangka.





Salam Maulidur Rasul.



Allahumma solli 'ala Saiyidina Muhammad wa 'ala aalihi wasahbihi wasallam.













F cakap :


Ingat, itu juga pesanan, peringatan dan pengajaran buat si tukang taip jugak.

Abah Kool!!

Petang semalam, stres dengan belajar Biostatistics. Itulah akibatnya kalau asyik main-main dan stadi pun dah saat akhir kan. Terus terhasut dengan Srii untuk telefon Mama. Cakap-cakap dengan Mama, cakap pasal nak exam malam tu. Macam biasa la, emak-emak punya stail kan, cakap mesti boleh buat punya dan Mama kirim doa dari jauh. Alhamdulillah.







Lepas tu, ada missed call. Tak terperasan pulak. Tapi boleh agak siapa. Abah la tu. Sebab panggilan pertama tu tak cakap pun dengan Abah lagi. Terus kol balik dan borak-borak dengan Abah. Apa yang best :



Abah : Nak exam kan??? Buat baik-baik. Abah doakan selalu.


F : Insya-Allah Abah. Ni pun tengah stadi dengan kawan ni. Dia tolong-tolong la ni.


Abah : Tak pe la kalau macam tu. Kalau result excellent sem ni, dapatlah iPod tu satu.


F : Haa?? iPod?? [dalam hati, bila masa pulak F mintak iPod ni??]


Abah : Iyelah. Yang Along cakap hari tu la.


F : Oh, iPhone tuh. 


Abah : Tak kisahlah mana-mana, iPod ke, iPhone ke, janji belajar betul-betul. Dapat keputusan baik.


F : YEAY!! WOKEH!! [terus semangat naik melangit]








Lepas exam Biostatistics :


Selamat tinggal inche iPod..babai inche iPhone. Harapan je la kan.


Gambar dari sini.






Gambar dari sini.
























F : Weh, jom menoreh getah. Kan harga getah tengah naik sekarang ni


Ety : Jomlah!! Kat rumah aku banyak pokok getah.


F : Serius weh?? Nak, nak nak!!


Ety : Tapi pokok semua dah kena tebang.


F : ......

Gambar dari sini.














Aku nak balik kampung, aku nak gi tanam jagung la macam ni.

Gambar dari sini.






Terus lupa dah alkisah Abah Kool lepas kena penangan Biostatistics. Bagi F, sumpah soalan senang je, tapi kes tak habis stadi dan lambat stadi punya pasal, inilah kejadahnya. Padanlah dengan muka guwa.












F cakap :

Akhirnya, peksa pertengahan sem dah habis!!

Monday, February 14, 2011

Tag suka-suka yang panjang

Tag yang panjang gila. Kepada yang di'tag', jangan segan-silu nak buat. Kehkehkeh





A - AVAILABLE :
 Iyelah.
Sila la ngorat.
XD



B – BIRTHDAY:
28 January 1990




C - CRUSHING ON:
Changmin
Junhyung.
Mr New Crush.




D - DRINK YOU LAST HAD:
Fresh Orange.


E - EASIEST PERSON TO TALK TO:
 Angah





F - FAVORITE SONG:
Supa Solo by G.Na



G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS:
Worms FTW!!


I - IN LOVE WITH:
Myself.



K - KILLED SOMEONE:
Nope.
Got nobody interested enough to be killed. 


L - LONGEST CAR RIDE:
Masa femili anta datang Kuantan nak daftar tahun lepas.


M- MILKSHAKE FLAVOR:
Vanilla always.
Always vanilla.


N - NUMBER OF SIBLINGS:
A proud eldest of 5.



O - ONE WISH:
I wish I never knew how having crush on someone felt like.



P - PERSON YOU CALLED LAST:
mi familia.



R - REASON TO SMILE:
just because.
even at the littlest things.


S - SONG YOU LAST SANG:


All the solos come together
One two three
Say La La La, La La La La
Follow me singing it!!


Why go crazy over love
Let's fly fly fly, High High High High
Experience this feeling
Supa Solo





T - TIME YOU WOKE UP:
6.45am.
then on and off.





U - UNDERWEAR COLOUR:
here is not the right place to mention that.



V - VEGETABLE(S):
tak mau sawi.

 
W - WORST HABIT:
annoying.



X - X-RAYS YOU'VE HAD:
back in 2008.



Y - YOYOS ARE:
yoyos.

Z - ZODIAC SIGN:
Aquarius


Random Questions About You :)

Spell your name without vowels:
fqh


Your favorite number:
2.
8.


What color do you wear most?
I don't have specific colour.
I just wear what my hands pick.



Are you happy with your life right now?
I guess so.
 




What is your favorite lesson in school?
It's always been English since primary school.



Who is your best friend?
The one who cares for me more than myself.
The one who loves me unconditionally.
The one who never miss me when we're apart
because we both know that it's the right time to be alone.
The one that knows that I'm crying, 
even when there are no tears.



When do you start back at school/college?
It's almost been a week.





Are you outgoing?
Depends on the ones that hang around me.


Can you tie a cherry stem with your mouth?
No.


Can you whistle?
Yes.


Walk with your toes curled?
If I were to break my toes, 
so, yes, I will.



THE DO'S :)

Do you believe in miracles?
Yes, I do.






Do you believe in magic?
Nope.
Dr Razzak said magic is not a knowledge.
Therefore, I shouldn't believe it, should I??







Love at first sight?
Nope.
Love comes when I get to know that person deeper.







Do you know how to swim?
Nope.





Do you like roller coasters?
It's been a while since I last rode on it,
so I kinda forgot whether I like it or not.







Have you ever been on a plane?
Many times.





Have you ever asked someone out?
I asked everyone out.
But no one responded.

kawan2, jom date ramai2 kat taman bandar!!!





Have you ever been asked out by someone?
Yes.
Why not?





Have you ever been to the ocean?
Nope.
Beach, yes!







Have you ever painted your nails?
With magic pens, YES.





THE WHATS :)

What is the temperature outside?
I don't measure the temperature.





What radio station do you listen to?
I seldom listen to radios.







What was the last restaurant you ate at?
Black Canyon Coffee.


What was the last thing you bought?
My dinner.


What was the last thing on TV you watched?
I didn't watch TV since last Sunday.


Who was the last person you said I love you to?
My Acer.


 

HAPPY SECTION :)

Are you a happy person?
Ask people around me.

 

What is your current hair color?
Pure blackie. 
Dyeing to purple soon.







CURRENTLY WEARING :)

What shirt are you wearing?
Hot pink shirt.


Pants?
Pyjama pants. 


 

Shoes?
Nope


Necklaces?
Nope.
I felt suffocated wearing necklaces. 


IN A BOY/GIRL :)

Favorite eye color:
Any colour is fine as long as I love him 


Short or long hair:
Short or medium would do.
Neat and tidy.






Height:
I wish he would be taller than me.





HAVE YOU EVER.

Been to jail:
NO





Laughed so hard you cried:
Almost everytime.




Cried in school:
Many times.


Done something really stupid that you still you started laughing:
A lot.


Seen a dead body:
Yes.





THIS OR THAT?

Pepsi or Coke:
Pepsi.





Chocolate or Vanilla:
Vanilla.


Strawberries or Blueberries
Berris are COOL!! 


Meat or Veggies:
Veggies, please.
Meat makes me sleepy throughout the day/night. 


TV or Movie:
TV.
Movie. 


Guitar or Drums:
Both please.





Adidas or Nike:
BUM.


Cheerios or Corn Flakes:
Honey Flakes.

 

Name one random thing about myself.
A full-time sleepyhead, but an insomniac at times.







This long tag goes to :
Srii
Zaty
Anna
Kay.A
Kam
Sofiyyah
Yana
Fana
Hanis
Dian
Sha

Sunday, February 13, 2011

Recommended : Teriyaki Chicken Steak at Black Canyon Coffee

Delicious!! Uber delicious!! A must-try for those who are new to the restaurant.









The chicken meat was seriously tender and juicy. Just nicely cooked. The accompanied fried garlic [well I think it's fried], lifted my sense to keep eating, since I really love garlics.  But till now, can't still figure out what the sauce is made of. It's thick and had a hint of soy sauce, kinda salty. Not for the ones who love a deep dip, well unless you got a high sense of saltiness. Gotta ask the waiter on the very next time there. However, seriously recommended for those with big appetite and hungry, starving stomach only.






Alhamdulillah, managed to finish that.


That came in a set of Strawberry Delight - ice-blended yogurt with strawberries, making it RM 19.90, excluding 6% government tax and 10% service charge. À la carte is only for RM 15.90.







Full story of the day can be read here.












F says :

A big eater, that is me.

Saturday, February 12, 2011

Ironi

Tak sangka...



Ironi #1

Semalam, kemas-kemas barang, Tangan laju langsung merenyuk kertas yang ada nombor telefon Mr New Crush. Lepas tu, tangan yang sama terlanggar keras pintu almari, terus lebam.



Ironi #2


Baru lepas tukar-tukar cerita dengan Cida pasal Mr New Crush, bersaksikan ombak laut Teluk Cempedak. Pasir jadi tapak kami bersenda. Tanpa sangka, dengan sekali teka, terus si Cida itu tahu siapakah gerangan Mr New Crush.


Lebih haru, ternampak dia masa di masjid di Tanjung Lumpur.


















HUWAAAAA APAKAH?????????????!!!!!! TAK BOLEH KE KAU JAUH DARIPADA FIKIRAN AKU HAAAA????????????!!!!!!!!!












F cakap:

Sekian.

Guwa penat.

Friday, February 11, 2011

Rasa apakah ini???

Terkedu kejap. Lidah kaku. Langsung terbungkam. Bibir pun turut membeku.





Aku nampak dia tadi. Tenang. Suci. Sesuci jubah putihnya itu mungkin. Berkopiah lagi. Itu pertama kali.






Mungkinkah benar cakap-cakap orang, bahawa dia berada dalam fasa mengubah dirinya?? Jika benar, mudahkanlah bagi dirinya. Dan diriku jua. Aku pun ingin turut sama dibawa arus itu.





Aku dah pernah cuba. Tapi tak berjaya. Mungkin sebab niat aku kerana seseorang, tapi bukan Dia. Maka hampir sia-sialah usaha itu.







Aku sedih..hiba..duka. Aku rasa aku dah sangat hanyut. Aku hampir tak kenal dengan siapa diri aku yang sebenar. Keliru dan masih mencari-cari identiti sebenar. Tapi tak diketemu.





Hati pun sama. Asyik berbolak-balik. Berubah-ubah ikut masa dan keadaan. Tak pernah ingin tetap dan kekal di satu posisi sahaja.






AHhhhh!!!!













F cakap :

Entah.

Wednesday, February 9, 2011

Janji

Special - BEAST



Poyo gila. Sumpah poyo. Sebab guwa ada kawan-kawan guwa poyo jugak. Tu sebab guwa semacam poyo.





Hahahaha.




Tak boleh blah sorang-sorang. Semua muka penat, sebab kena sesi makmal petang sebelum tu, terlajak masa gila-gila. Guwa dah tak tahu nak cakap, redha je la. Tapi, sumpah letih gila, tambah dengan ada kelas BM malam tu pulak.






Pagi ni, seksanya nak bangun pagi. Guwa rasa efek penat sangat kot, sampai guwa terus rasa malas nak belajar ilmu hisab, padahal petangnya, bakal ujian. Lepas tu, nak tak nak, kena lepak library jugak la, sebab kalau kat bilik, memang sah-sah guwa mengulor la jawabnya.






Duduk-duduk library pun, bukan boleh diam. Kejap nak terlelap la, kejap nak gi makan minum la, kejap mata melilau mengusha orang. Stadi nya tak jalan ke mana.






Maka, tiba-tiba, sorang-sorang dapat idea nak buat perjanjian dan akujanji dan sumpah setia la konon.






Weh, aku janji weh, ni last aku malas-malas ni.



Lepas ni, aku akan selalu belajar dan buat nota.




Aku tak mau dah main-main dah untuk finals nanti.




Let us get serious. No more talks on early marriages, 
eh, kejap, cakap pasal kawen boleh hilang tensen tau!!







Macam-macam la janji manis yang terkeluar dari mulut masing-masing. Entah berjaya ke tidak. Doakan kami la ye.












F cakap :

2 more papers to go!!

Tag daripada Cik Kay.A




Can't Nobody - 2NE1  [Download]






1. Sila beritahu nama penuh kamu. Tak kisahlah sampai nama datuk , moyang kamu tuu.
Nur Afiqah bt Mustafpa bin Abdul Hamid



2. Kamu suka warna pink tak?
suka!! hot pink and baby pink!!



3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi taggie ni apa kamu nak cakap dengan dia?
oh kay.A, why so cute?? hahaha. gila blushing budak ni lepas kena puji cantik depan2 muka.



4. Siapa paling comel? MaherZain atau kamu?
Maher Zain macho. Yang comel itu Shim Changmin dan Yong Junhyung.



5. Mana lagi sedap, kek atau aiskrim ?
Dua-dua pon sodap, bile orang yang belanja.




6. Bila tarikh lahir si pemberi taggie ni? ( Kalau kamu ingat, kamu memang hebat)
26 Oktober 1991, menurut kawan2 yang dah buat tag ni.






7. Ain Maisarah, siapakah dia ?
define ain maisarah.




8. Ceritakan sejarah kamu membuat belog. Ikutlah sampai perenggan pun.
suka-suki saje lepas SPM. gila tak matang ayat budak lepas SPM masa tu.


tajuk : aLOhaa..

fuh..tyme cuti yg pajng gler nih, tataw la nk wat amende..plan nyer manyak gak..tapi tataw nak wut yg ne luh..

borim gak mler2 abeh peksa ni..no idea at all..

tapi lepeh dapet komp baru ni, besh gak..

layan fs je keje aku..


to my surpraiz..

harge bc kat psr mlm kk kat umah aku dah naek beb..

rm1 to RM1.20..

x patut..x patut..

per lar..

bek wat sendirik kan..

jimat sket..

huah..huah..

chaw lu..

inie malam lak yek.. 


pada 14 Disember 2007. sekali tu je tahun 2007. bila baca balik, guwa rasa macam gila annoying entri tu. huahuahua







9. Apabila hari jadi kamu, kamu nak saya ( pemberi taggie ini ) beri apa kat kamu?
oh, sayangnye befday guwa baru lepas je. tapi si kay.A ni dah wished ritu rasenye.





10. Taggie ni ada sepuluh soalan jadi wajib tag sepuluh orang ya!
oh, sape2 je boleh buat. tak larat la nak tag.












F cakap :

Calculus weh!!!