Monday, December 6, 2010

Lelaki macho dan 'cool'

Kekeke.
Untuk suka-suka.
 Hanya pandangan peribadi.
 


1. Pemain bola keranjang [basketballers]


Tak kisah la dorang ni tinggi ke, pendek ke, warna kulit apa sekali pun, yang F suka tengok, dorang punya cara permainan. Sejak sekolah lagi, mana-mana lelaki yang dilihat bermain bola keranjang, adalah sangat cool di mata F.


Oh, tahap kehenseman masing-masing tak diambil kira ya kawan-kawan. Yang F nampak hanya stail dribbling, shooting dan segalanya la yang berkaitan dengan bola keranjang. Sebab kadang-kadang, tengok cara dorang shoot bola tu ke basket, sangat soft berbanding perempuan. Terutama bila tangan tu dilentikkan ke belakang sebelum bola dijaringkan.



Oh, sumpah best!!



Tapi, jangan la rasa macam nak tanya apa benda NBA, MBA, segala liga-liga bola keranjang yang ada ni, sebab F bukan tahu sangat. Lagi pun, dah lama dah F tak layan ESPN, jadi kurang tahu. Tengok perlawanan pun, bila terbelek-belek cenel Astro, dan terjumpa.










2. Tukang rap [rappers]

[kredit seperti ditag]


Sejak bercintan cintun dengan Mr Joker ni, ehem, ehem, segala tukang rap yang wujud di dunia ini, F nampak dorang sangat macho. Cool??? Super duper cool la weh!! Oh, bila dengar Mr Joker rap, sumpah seksi habis suara dia woh. Tak mo kalah tu. Tapi yang takleh blah, dia ni ada soft side tersendiri, tapi tak mengaku.


Layan lagu Gee-SNSD jugak, main patung Pikachu yang asyik bunyi "Pika, pika", terkadang orang akan rasa dia tak macho pun sebab tu semua. Tapi, tak bagi F. Dia nampak lagi macho lagi ada la.





Kalau korang layan dunia muzik K-pop, korang akan come across dengan seorang tukang rap yang namanya Outsider. Outsider punya rap, mak aih, lajunya bukan main.



Oh, tak lupa jugak, Epik High. Lagu-lagu sumpah best, tambah dengan rap Tablo, Mithra Jin dan DJ Tukutz. F layan je semua ni, sebab dorang rappers yang best. Kebanyakan lagu ditulis dan dicipta sendiri.




Dan terbaru, minat dengan Supreme Team, juga dari Korea.


Supreme Team.
Simon D & E-Sens.
 [kredit]

Then Then Then - Supreme Team

[p/s: belajar letak lagu dalam entri dari sini.]









3. Pemain bola sepak Jerman [Germany footballers]


Sejak layan Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan hari tu, secara tak langsung, jadi minat sama itu Mueller, Ozil, Klose, Podolski dan Lahm. Kekeke. Bukan sebab paras rupa tau, ni sebab skil dan teknik main bola yang best.

Thomas Mueller.
13.







Ini cuma pendapat F sahaja. Lain orang, lain pandangan, kan kan kan?? Lagi pun, definisi macho dan 'cool' itu sendiri sangat subjektif bagi setiap individu. Terpulanglah.









F cakap:

Sedang mencari seseorang.

6 comments:

mie said...

gue nak gi berlatih basketball la..
harap2 mata jang sampai "mata keranjang"
heheee

Sarah Kushairi said...

Yeah, betul tu! GERMANY FOOTBALLERS ARE THE HOTTEST FOOTBALLERS! :DD

And thanks bagi link nk letak lagu tu. :)

dsyairah said...

sangat bersetuju dgn yang last tu..
Germany footballers mmg hot esp Podolski & Scweinsteiger.
XD

fikah © said...

@mie
kekeke.
sila..sila.
kekeke

fikah © said...

@Sarah Kushairi
kan kan kan??

oh, tu pun dapat dari blog orang laen gak.

fikah © said...

@dsyairah
ceh.
suka je dian ni.
lupa lak schweinsteiger.