Friday, October 29, 2010

Aku tak perlu kau untuk faham aku.

Sebab kita berbeza. Kau dengan cara kau, aku dengan cara aku. Memang lain. Kalau kau rasa suara nyaring kau tu, akan buat aku berubah ke apa, oh, tidak, tidak sama sekali. Sebab aku memang lain.





Kau dengan selamba jenguk compartment aku, dan suara nyaring kau, kau umpama dah menjerit kat aku, "Aku tak faham la dengan korang yang minat Korea ni!!!" Nasib baik aku buat-buat tak dengar, konon-konon aku pasang volume headphone aku ke tahap maksimum, tapi setiap butir kata kau sebenarnya sangat jelas dan lekat kat kepala otak aku.




Apa masalah kau sebenarnya?? Kau jangan sampai aku balas balik apa yang kau cakap semua tu dengan cara yang lagi kasar weh. Aku diam selama ni, sebab aku hormat hubungan rumet-rumet aku dengan kau tahu?? Kalau tak memang dah sesedap rasa mulut aku dah sound kau balik.




Kau tak suka orang layan Korea, kau janganlah datang jenguk compartment kitorang. Ke nak suruh aku tampal kertas, tulis, "Sila jangan masuk. Si F tengah melayan rancangan-rancangan Korea. Harap maklum." Okey, kalau itu yang kau nak, aku boleh je buat. Takde masalah pun.




Aku tahu setiap orang ada kesukaan dorang tersendiri. Hak individu weh. Aku tak pernah kutuk kawan-kawan lelaki aku yang gila sama Girls' Generation, sebab aku pun boleh tahan jugak suka dorang. Cuma aku suka tukar-tukar pendapat dengan dorang ni, siap cerita lagi yang aku tengok video-video anti Girls' Generation, dan dorang takdelah terkejut sangat pun. Sebab dorang pun tahu pasal kewujudan video tu. Dan dorang sendiri cakap, kalau dah Girls' Generation ada ramai peminat, tak mustahil untuk dorang ada yang anti.




Dan dorang pun takde nak kutuk aku minat boybands Korea. Dan dorang pun ada je yang minat. Jadi, sayang, kalau kau tak minat, boleh tak kau buat cara baik tak minat, iaitu, dengan jangan melabelkan kitorang yang minat dan jangan kutuk kitorang.





Ini cuma fasa, itu aku akui. Fasa yang mana aku akan tergilakan dorang sehingga tiba suatu masa aku akan berhenti dengan sendirinya. Biasalah, benda tengah top kan, mestilah ramai yang layan. Termasuklah aku.




Aku bukan tak pernah layan nasyid, lagu omputeh, lagu Melayu semua, aku layan je. Tapi fasa aku layan semua tu, dah berlalu. Tapi kalau kau nak suruh aku nyanyi sikit-sikit lagu dorang atau sing-along lagu-lagu tu semua, aku ON je. Bila rumet aku pasang je lagu nasyid atau Melayu atau omputeh kat speaker, aku boleh je nyanyi sama. Cuma aku dah tak gilakan semua tu dah. Dulu memang ya sangat-sangat, boleh check folders lagu-lagu tu semua kat hard-disk aku. Masih tersimpan rapi. Cuma kat lappy ni, lebih banyak lagu Korea dan Jepun.




Jadi, tolonglah hormat kegemaran kita yang berlainan ni, dan paling penting, respek PRIVASI aku sekali boleh?? Jangan main nak terjah dan jerkah orang sesuka hati. Kau akan cakap kau tak jerkah, tapi sebab suara kau memang jelas sangat kuat, maka aku assume itu adalah jerkah. Hahahaha *gelak jahat*








F cakap:

Berbezanya kita sebagai setiap individu itulah 
yang menjadikan hidup kita 
lebih warna-warni dan penuh variasi. 
Kita punya unik kita tersendiri. 
Sebab itu ialah kita.

Geram!!!!!!!!!

Minah tu bongok ke apa, pagi-pagi buta dah menjerit kat bilik aku macam orang gilak. Kau tak reti bahasa ke yang orang tengah tidur, haa?? Aku tadi memang dok sabar dengan peluk Oyen aku ketat-ketat je, kalau tak, memang aku dah menjerit sakan la weh. Aku tahankan dulu. Dahla tiap-tiap hari kau datang bilik aku buat bising, sedangkan aku tengah dok study Organic Chemistry ni. SUmpah aku rasa macam nak lempang orang je, walaupun aku tak pernah lempang anak orang sebelum ni. Mungkin kalau kau nak jadi yang pertama, ah, silakanlah.



Kau tak reti belajar hormat orang ke haa?? Masa orang solat pun bising, masa mengaji pun bising. Dan masa aku study ke, tidur ke, bising kau tu makin menjadi-jadi pulak kan?? Kau nak apa sebenarnya haa?? Aku tak pernah pun kacau hidup kau, tahu?? Kau tanya aku, nape aku buat muka blurr bila jumpa kau?? Sebab aku malas nak layan kau, sebab kau akan terbawak-bawak, bajet aku suka kau, minah!!!



Kelmarin, lagilah menduga kesabaran aku. Tengah-tengah study, biasa aku kepitkan je telinga aku dengan headphones, pasang lagu, supaya tak payah dengar suara kau tu, tapi nak dijadikan cerita, mp3 player aku pulak habis bateri. Sabar je lah, Memang hari yang menduga semalam. Habis satu hari aku tak boleh study tahu. AKu stress tahap gaban dah tu.




Kamonla, kau nak suruh aku balas dendam ke apa ni. Jangan la cari pasal dengan aku weh. Aku malas nak layan-layan orang semedang esok ni dah final organic chemistry aku dah. Aku tak boleh nak study tempat lain dah, meja study bilik aku tu je yang aku betul-betul boleh study. Tapi, kau buat aku macam aku ni bukan penghuni bilik ni, padahal kau tu yang datang lepak bilik kitorang like 24/7 daa??




Tolong blah. Aku rasa aku akan meletup petang ni, kalau aku dengar bising-bising lagi.







F cakap:

Zaty, Srii, aku rindu sebilik ngan korang. :'(

Wednesday, October 27, 2010

Kerana header, blog jadi popular.

Entri seringkasnya hari ni.

Popular untuk tahun ini,
sudah selama 1 bulan, 2 minggu.
Baru tengok semalam.


Semalam tergerak hati nak belek-belek entri paling popular dan femes kat Blogged.my. Sejauh mana popularitinya, F tak berani nak cakap. Cuma F saja je nak berkongsi kegembiraan diri sendiri. Sebab ada orang bagi tau, kegembiraan yang dikongsi akan terasa berganda, kesedihan yang dikongsi pula akan rasa kurang sebab semacam dibahagikan. Betul atau tidak, terpulang kepada individu kan??






Walaupun no.10 je pun, tapi tetap bahagia dan hati rasa berbunga-bunga je ni. Senyum tak lekang rasanya. Hahaha.



Sekali lagi, terima kasih kepada tukang design blog Fikah Mus ni, siapa lagi kalau bukan sahabat F sendiri yang kepala otak dia, selain bijak, sangat la kreatif. Tangan tu tak boleh dok diam nak buat headers la, backgrounds la, wallpapers la. Dahla tak mahu upah pulak tu. Hehehe.




Srii, terima kasih banyak-banyak!! I really owe you for this!! Srii ni bukan sahaja sahabat, kawan sekelas, tukang design blog, tapi juga merupakan orang yang F selalu tukar-tukar pendapat pasal blog. Jadi, silalah jenguk blog dia yang sangat cantik itu SEKARANG okey??




Boleh jenguk hasil kerja Srii ke atas blog dia sendiri, memang SUPERB!! Klik sini.









F cakap:

Kawan yang gila-gila buat aku pun jadi gila-gila.

Tuesday, October 26, 2010

Susahnya nak belajar..!!

Sekarang, tengah mengantuk lepas makan tengah hari tadi. Agak-agaknya, lepas solat Zuhur nanti, nak tidur kejap lah. Tapi..tapi kan, kalau dah tidur kan, mesti sampai ke Asar, bangun-bangun je, solat Asar, dan tak rasa ada mood nak belajar kan?? Sebab petang kan, biasanya orang gi jogging ke, jarang tengok orang study masa tu.



Tapi ada orang cakap, lepas Asar boleh je nak belajar, tapi bukan subjek yang kena banyak membaca la. Oh, okey. Sebab Organic Chemistry ada jugak kena baca, jadi, tak payahla belajar waktu tu. Nanti mengantuk. Kalau tidur, kang tak bangun-bangun pulak kan?? Lagi pun, mana elok tidur lepas Asar kan, kan, kan??




Oleh itu, apa kata kita belek-belek segala hard-disks yang ada, dari yang dalam lappy ni, dan juga 2 external hard-disks kesayangan tu. Kita buang-buang mana-mana folder yang patut. Jadi, haruslah kita buka setiap folder, takut terbuang files kesayangan kan, kan??




Eh, eh, kejap..video ni tak tengok lagi la. Apa kata buka dan tengok kejap?? Tengok kejap je ya, sebab sekadar nak tahu video tu pasal apa. Oh, bestlah pulak!! Apa lagi sambungannya?? Sila tambahkan semua video parts tu ke playlist untuk tonton video tu sampai habis.



Okey. Tengah syok-syok tengok video, kena berhenti kejap. Beli makan malam dan solat Maghrib. Lepas solat tu, kena makan malam pulak kan. Sambil tu, apa kata sambung video tu tengah-tengah makan tu. Baru tak bosan walaupun makan sorang-sorang. Layan punya layan, eh, dah masuk Isya' dah. Solat kejap, lepas tu, kena mula belajar bab Alkynes ya.




Jom belajar Alkynes. Malam ni, tak boleh buka Internet tau, kena janji dengan diri sendiri. Exam dah hari Sabtu ni dah, kena usaha habiskan belajar semua bab ni. Takpe, takpe, bukak lappy, tapi untuk dengar lagu je okey?? Eh, nanti dulu. Video tadi tak habis tengok lagila. Apa kata sambil belajar tu, selang-seli layan video tu. Best jugak kan??




Akhirnya, dah jam 3 pagi. Kertas nota Alkynes itu, masih belum terbelek dari muka surat lima yang sejak hujung minggu hari tu. Tutupla video ni, jom tidur la pulak. Nak study macam mananya, sebab dah kena tidur dan sebab esoknya kelas jam 10 pagi. Kang kalau tidur lepas Subuh, tak terbangun nak pergi kelas Organic Chemistry yang terakhir tu. Dahla nanti kena belajar Amines, tak faham kang, susah pulak.



Kelas pun berakhir pada tengah hari, dan rutin kembali bersambung seperti perenggan pertama tadi. HABISLAH WEH!!!! Bila masa ko study nya ni??????!!!!!!!









F cakap:

Sindrom sayang blog terlebihkah ni??

Monday, October 25, 2010

Lamaran itu..



Diam kini bukan lagi bererti hati bersetuju. Diam itu lebih membiarkan minda dan hati bersatu, memikirkan baik buruknya setiap keputusan yang bakal diambil. Bimbang, kelak keputusan terburu-buru akan memakan diri nanti. Tak sangka, sangat F tak sangka, siapalah diri ini untuk dilamar. Rasanya, seakan tidak layak sama sekali. Kerana F ini cuma insan kerdil, apalah sangat dibandingkan dengan mereka yang sudah punya nama.





Haaaa, sudah!! Jadi terjiwang pulak. Hahaha. Alaa..bukan apa-apa pun sangat ni. Cuma dapat tawaran dari sebuah syarikat pengiklanan jugak ni. Kebetulan sebelum tu F memang dah ada terbaca pasal benda yang sama kat blog bro Eyriqazz. Rasanya syarikat yang sama kalau dilihatkan pada ayat yang digunakan dalam emel tersebut. Lepas tu, pulun gi google satu ayat panjang emel tu, dengan harapan jumpa blogger lain yang dapat tawaran ni, sebab nak tahu apa yang dorang buat. Rupanya, Bean Moreno pun dapat jugak, dan dia tolak.






klik utk gambaran lebih jelas

Kebetulan, sehari dua yang lepas, dapat emel jugak, dari Hong Kong kalau tak silap. Tapi rasanya tak berkaitan sangat kat blog kot. F cuba tanyakan pada  Kak Jie, dan Kak Jie dah terangkan bahawa, kalau emel tu dihantar secara random, maka boleh diabaikan. Terima kasih ya, Kak Jie!!



klik utk gambaran lebih jelas

Lalu F tergerak hati nak kena fikir banyak kali, sebab tawaran yang diterima itu, dihantar menerusi contact form F kat page blog tu. Dah lama dah, emel tu dapat 7hb lepas. Masa tu, memang teruji habis la sebab kita sebagai publisher dapat sampai 70% keuntungan.

klik utk gambaran lebih jelas




Nak dijadikan cerita, masa tu jugak la buffered earnings Nuffnang, alhamdulillah, bertambah la pulak. Waktu tu, kalau tak silap 7 kot [alhamdulillah] dan sekarang tinggal 5 lagi [alhamdulillah] yang masih berjalan. Jadi, waktu tu, memang F dah abaikan terus.





Tapi, mungkin di masa hadapan, tak mustahil kot kalau-kalau F menerima tawaran tu, sebab nak rasa ada pengalaman jadi lain dari yang lain jugak kan. Tapi, bukan sekarang la kot. Maaf sangat-sangat, sebab tawaran syok itu kena tolak. *sob3*







Agak-agak kan, kalau F tiba-tiba terubah fikiran, apa yang patut F buat?? Terima??







F cakap:

Hujung minggu ni dah exam.
Rilek je kau, weh!!

Sunday, October 24, 2010

Gilakah??

Adoii. Bila dok asyik belek blog ni, baru perasan sesuatu.



Sesiapa yang jenguk blog ini, maka dia membaca bahagian "f is fikah, joker is junhyung", haruslah membilang berapa banyakkah perkataan 'gila' di situ.


1



...


2



...



3




...






Ya, tepat sekali!! 3 jawapannya kan??




Tapi kan bila cuba baca laju-laju, ibarat baca "f gila.." Pulak dah.








F cakap:

Entri nak cepat ni.
Hehe.

Saturday, October 23, 2010

JOM JOIN CONTEST MUKA ITIK ITU CUN MISZNORUL



Setelah sekian lama telah ditag oleh cik Srii kesayangan suruh masuk kontes ini, baru tergerak hati hari ini nak buat entrinya. Bukan apa, F kureng sikit nak join kontes-kontes segala ni, salah satu sebab, maaf F perlu cakap, F tak mahu kena follow blog untuk join kontes. Tengok, kan si pemalas F ni.



edited [24/10/2010,1.12a.m.]: Oh, salah satu sebab kenapa F join kontes ini, selain sebab ditag prof. Srii, adalah sebabnya tak de syarat kena jadi follower semua [maaf kat misznorul, sebab F baru perasan ayat kat atas ni telah timbul salah faham sikit..hehehe...maaf ya..kesian misznorul]

 

Lagi satu, bukan apa, F tak pernah menang kontes [melainkan semalam], apatah lagi bernasib baik untuk dipilih mendapatkan giveaways. Sejak itu, F dah semacam putus asa *ehem* padahal *ehem* ko tu *ehem* tak kreatif *ehem*.




Maka untuk tak menghampakan sahabat sekelasku ini, maka F paksa-rela diri sendiri masuk kontes ni. Menang tak menang, belakang kira. Kang tak join, makcik tu merajuk pulak kan. Hahaha




Puas belek-belek segala gambar, langsung tak berapa nak jumpa la gambar F yang bermuncung. Sebab mulut F kecik *perasan* dan tak boleh dimuncungkan sangat, maka hanya ini hasilnya.

ini gambar lama ya.
harap maklum.



Jadi untuk menampakkan muncung itiknya, pelbagai alternatif lain diambil kira, supaya jadi ala-ala muncung itik.

ini bukan muncung itik daa.
ini muncung headphones gedabak namanya.



muncung mulut itik kertas.
main lipat je tadi.



Malangnya, mari kita jerit sama-sama sekuat hati, 


"PHAILED!!!"




Oh, jangan bimbang, F ada back-ups yang tak perlu berusaha keras sangat untuk memuncungkan mulut, tapi terus nampak muncung mulut itiknya.

Mr Joker F yang sudi tunjukkan muncungnya.
Thanks honey!!
[habis aku kena kejar dgn fans yang lain nanti!!]
kredit kepada tukang ambil gambar.
Junhyung F nampak hot.
LOL



kekasih lama pun nak ikut sama.
kredit pada sebuah comedy variety show 2 tahun lepas.




Okeyh!! Siap pun entri balas dendam ni. Hahaha. F mungkin tak layak sertai atau menangi apa-apa, tapi orang putih cakap, it's for the sake of a friendship dan nak memeriahkan kontes.








Perhatian kepada seorang blogger yang ajak F masuk kontes jugak hari tu. F mintak maaf banyak-banyak dari hati, F memang nak join sama, tapi F malas nak follow penganjur. Harap saudari faham ya. Tapi kalau saudari masih nak F join, sila bagi tahu ya. Nanti F akan usahakan buat entri jugak, tapi F takkan follow organizer. F buat, again like I said, for the sake of bloggers' friendship, ya sayang??




F bakal tag:

Zai dan Lisa sayang.





F cakap:

Fuuh. 
Lega dah siap. 
Ibarat siap assignments kot. 
Hahaha

Friday, October 22, 2010

I won a contest!!!!!!!!

OH MY!!!




The first time I've ever won any contest!! I guess it's because not many joined, and luck was by my side at that time, and dang!! I won!!! I was told through Twitter last night, and was asked to give my mailing address, so they can post my prize.



It's a contest organized by the Malaysian B2UTY, when I just needed to tweet my wish for celebrating my B2ST / BEAST 1st AnniB2STary last 16th. I only tweeted what crossed my mind, and thank God, it was announced as one of the winning tweets.

oops!!
to view the thread,
you must be a registered user.



Oh, the other two tweets were aweSOOM, I tell you!! One even used B2ST / BEAST's song titles to tweet her wish. I was soooooo LUCKY!!! Oh, congrats to other winners, too!!

The left one..
is my inspiration.
LOL


Whatever the mystery prize would be, I am more than happy, excited, overjoyed etc. of winning. The feeling...was so indescribable..


u may be not my first sight love,
but u r da LOVE 
that I want to keep with me 
until my last breath 
#sob365t.happy 1st annib2stary @MYB2UTY



Follow them @MYB2UTY .



Thank you MYB2UTY!!
You made my day [night].








F said:

Now you see F, 
whenever you're feeling down, 
there's always thing 
that would get you back on your feet. 
Cheer up. 
Life is way too short for you to waste.

Xiah Junsu's Twitter!!

How I wished they [Jeajoong, Yoochun & Junsu] opened their Twitter accounts on the same day, so that I won't be writing this over and over again. But it's okay!! LOL




Joining Jaejoong and Yoochun today, is another member, Kim Junsu [stage name: Xiah Junsu] on Twitter. He is rumoured to have it since this morning, but at that time, it wasn't confirmed yet. Then, when it's confirmed, it's Junsu's turn to trend at No.1 at Twitter Trending.

credit as tagged



Oh, daebak!! Good for us, now we, international fans can keep updated with anything they do. Do follow him






Oh, the three of them had even declared petfights with each other, where they all were busy uploading and comparing their pets. How cute!!




Sorry, I didn't put Yoochun's pic yesterday.




Here you are.


if i were not mistaken,
this was for a magazine photoshoot.
oh, don't be surprised if you see him with different image.
his hair is indeed longer now.














F said:

Am no longer stressful.

Today, it's Kim Jaejoong on Twitter and he's trending!!

Another K-pop sensation is on Twitter, and I missed the beginning of it, unlike Yoochun's, yesterday. Blame it on my bad mood and the slowest ever Internet connection in the world, I was unable to keep updated through Twitter much today.



Thanks to my K-pop buddy, Yan for the info!!




It's Kim Jaejoong, you people!! Oh my!!! Known as the hottest guy ever among the fans with flawless skin, he's indeed the one that could make I faint if I ever meet him face-to-face even though he's not my ultimate bias.




Follow him :






The spelling of 'jeje' reminded me of the fanaccounts of the showcase when he introduced himself in English, "Hi, I'm Jeje"..LOL 












Still trembling from the shocking news of him having a Twitter account. Just yesterday, I was wondering with a friend, what if Jaejoong too had a Twitter and today, it has become a reality!!




Yoochun's followers increased from only 2K something at 12PM to 75K++ by today.






F said:
my Twitter

Mana kamu menghilang??

Ketahuilah, pada saat entri ini ditaip, saya masih belum ketemu kamu. Saya masih mencari..




1. Saya rindu pada kamu yang selalu tersenyum tanpa jemu, yang bila saya terpandangkan senyuman manis itu, saya akan turut senyum dan merasakan dunia ini begitu indah.




2. Saya mahu lihat kamu yang gagah menghadapi segala masalah, dan jarang sekali berkongsi dengan orang. Tapi masih kuat untuk mengharunginya seorang diri kerana tak mahu orang bimbangkan kamu.




3. Saya suka lihat pabila kamu rajin dan berusaha kuat untuk belajar, untuk tak menghampakan keluarga dan diri sendiri, dan sanggup korbankan dan abaikan selainnya, hanya untuk belajar dan terus belajar.




4. Saya kagum dengan kamu yang masih rasa gembira pabila keluar dari dewan peperiksaan, walaupun kamu tersalah faham soalan, kamu masih lagi tenang, kerana kamu yakin kamu dah berusaha sebaiknya dan berserah kepada Allah.



5. Saya nak jadi macam kamu yang boleh hadapi stres dengan elok, tanpa perlu orang menepuk bahu kamu, kerana kamu tahu cara-cara terbaik nak hilang stres dengan buat macam-macam.







Kamu itu diri saya yang hilang dulu. Di manakah kamu??







F cakap:

Stres nak final ni boleh buat gua sakit.

Blog aku berat weh!!!

Blog F dah terlebih berat dah ni. Kiranya dah masuk overweight, dah nak jadi obese dah ni. Berat sungguh. Bukan apa, nanti lambat loading, siapa mahu baca kan?? Tambah-tambah pulak, kalau guna wireless kat kolej atau universiti, takpun guna broadband yang cepat gila makan bandwidth yang dah tak seberapa banyak tu.




Minta maaf banyak-banyak-banyak kalau blog ni lambat gilos loading. Pagi semalam je baru tergerak hati nak timbang balik berat blog ni, dan mengejutkan, lebih 100KB, hamek kau!!






Lepas tu, godek-godek balik, tengok apa yang patut tak patut buang, F edit balik. Malang sekali, dari 134KB macam tu, hanya berkurang 1KB, jadi 133KB je. APAKAH????!!!!





Serius dah tak tahu nak buang apa dah. Sebab F ni jenis yang terlebih sayang dan setia tak bertempat, dok asyik fikir, kalau buang benda alah ni, rugi, tak buang kang, berat pulak.


Ini penimbang berat blog anda!!





Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)





Powered by iWEBTOOL





Ada apa-apa cara lagi nak kurangkan berat blog ni?? Biar jatuh bawah 100KB sikit. Barulah orang kata ideal sikit kan?? Ni, hurm..entahlah..Teruk bebenor dah ni.





Lepas timbang, bagi tau la ya, berapa beratnya.

Thursday, October 21, 2010

Micky Yoochun's on Twitter!!!

Oh my!!!!! I was so freaking excited!!!!!!!!!!! I just can't wait to share this with other Cassiopeias!!!




Fellas, feel free to follow Micky Yoochun [of TVXQ, now JYJ] on Twitter!!!




Oh my!!! I'm so overjoyed!!! Showered with happiness right now!!!!!!

Tidurlah..

Tak mau!!! Sebab semalam dah terlebih tidur. Iyala, mula dari malam sebelumnya, konon-konon lah kan..gi tidur awal, sebab nak elak main Fesbuk dan blog lama-lamaan, dan bajet nak bangun awal jugaklah konon.




Tapi, HAMPEH!! Bangunnya tetap waktu Subuh, pukul 6 lebih gitu, dan harapan hancur musnah la nak stadi pukul 3,4 pagi. Yang terbaik, lepas solat Subuh, hoyeh-hoyeh, semangat nak stadi gitu. Tapi tangan gi gatal sambung broadband tersayang ke laptop ni.




Oh, apa lagi, wajib cek dulu ada orang komen status gua tak kat Fesbuk, ada orang like ke tak. Tengok blog pulak, kena cek statistik pulak. Sebab nak bajet berapa orang yang dah terbaca blog ni kan, kan??




Lepas tu, perut pulak tiba-tiba ada keinginan mahu diisi dengan nasi lemak. Oh, demanding sungguh kamu ya, wahai perut. Roti Butterscotch Gardenia yang gua beli mahal-mahal, tak mahu pulak. Dah nama pun perut Melayu, jadi selera kemelayuan gua agak tinggi pagi semalam.




Sedar-sedar, dah lambat nak gi kelas. Siap-siap segala, padahal ada satu kelas je. Lepas tu, balik ke bilik semula di tengah harinya. Oh, semestinya kena main Fesbuk lagi wokeh!!



Lepas je solat Zuhur, semangat nak stadi yang berbaki itu cuba dipertahankan, rupanya, kalah jugak. Ketiduran..dan ketiduran..dan terus ketiduran sehingga jam 6. ALAMAK!!!





Takpe..takpe..malam ni jangan tidur ya, pesan minda kepada mata. Kita pulun stadi sampai mata lebam panda ya. Maka sejak itu, gua belum ketiduran..sebabnya??



Mestilah stadi!! 10% je, 90% lagi tu, habis kat laptop la. Online sini sana..baca blog-blog orang..main Twitter..makan-makan..YM lagi..apa lagi..semua gua buat weh!!



Hanya 5 helai nota yang sempat dipelajari dari 16 helai sepanjang gua mencelikkan mata ni. "Hebat", memang "hebat"!! Dan yang menanti juga, 6 bab Organic Chemistry yang asyik dok seru-seru nama gua setiap saat dan ketika. Maaflah yang lain-lain, malam tadi gua layan Alcohol bersama Ethers dan juga Epoxides.




Wokeh. Daripada nak cerita pasal tidur, gua dah merapu pasal alcohol pulak kan. Bahana 12 jam tak tidur. Alaa, apa la sangat, orang lain tak tidur 3, 4 hari pun tak bising.






F cakap:

Kena setkan minda untuk 
belajar..belajar..dan belajar.. 
Tapi sayang betul la nak tinggalkan dunia maya ni. 
Kang sunyi pulak kan gua takde 
*ayat perasan sorang-sorang*


Wokeh. 
Peace no war to all!!

I WANT TO MARRY AN ENGINEER!!!

You know what, I've been thinking of having an engineer as a boyfriend or husband, until Dr. Carter made me changed my mind [like he wanted me to marry a doctor instead!!] But I never thought the advantages would make me changed my mind again!! OH, NO!!!



This is something I found in Facebook. Someone shared it at her note. Nice!!



So, please find one for me, please..please..please..!!! [I should ask Lisa to find one for me in Gombak, can you  Lisa?? Hihihi.]



There are 3 advantages if I choose to marry an engineer, instead of a lawyer or a businessman or a medical doctor.


Please read this with an open mind, and of course, an open heart. 
This is for the fun and entertainment purpose only!!




1. Secure[d] lifestyle


An engineer boyfriend can provide you with a secure lifestyle. At 27 years old, an engineer probably has a respectable, stable job that gives him a high income to own a car, invest, have a comfortable life, and get married and buy a house too. 
[ This is SO TRUE!!! Most of my guy friends who are studying in engineering course, by now, they're already in their second or third year studying..so, of course, they are going to work first, way before the others!!]


 
Law graduates are still working as a lowly apprentice in law firm.


Most management graduates have just failed on their first business plan.


The arts graduate is still looking for a job.


And the medical school graduate is still living in a hospital.  
[I LOL-ed at this so much..so true!!! Because if I were to have a medical student as my boyfriend, who is most probably the same age as mine, I'm going to graduate first, you know!! No offense, but sure my parents are going to ask every second, when we are going to secure the ties. LOL]






2. Unmatchable industriousness.  



An engineer boyfriend will dedicate an unimaginable amount of his time and effort to understand you. Engineers strain really really hard to understand their work.

You can believe that they will try really really hard to understand women too, just like how they understand their work, once they believe that you are the one. So even if they don't understand you initially, they will keep on trying.

Even if they still do not understand, they will figure out the correct method to keep you happy (e.g. buy diamond ring = 1 week's worth of happiness.)

And once they find out the secret formula, they will just keep on repeating it so that the desired results appear.  
[Can I be demanding?? I want a bouquet of tulips everyday, my soon-to-be engineer darling!!]





Unlike the Lawyer who will argue with you.  
[Couldn't agree less, will it be much worse if I took the law course too??]


The Management graduate who will try to control your spending. 
[This is a good thing, at least I can control my spending-too-much-on-everything-I-see habit, but, I don't think I can let him to control me at that. Hihihi.]


The Arts graduate who will 'change major'.


And the medical school graduate who will operate on you.


And you know what, it's really so easy to make engineer believes that You are the 'one'. Say that you like one of their projects and they will be hooked to you forever.
[Really???!!!]




3. An engineer boyfriend will never betray your trust. 


Let me first tell you what is wrong with the rest of the others : -


The lawyers will lie about everything.


Management graduates will cheat your money.


The arts graduate will flirt,


and you probably just look like another cadaver to the medical school graduate.


Your engineer boyfriend is either too busy to have an affair, and even if he does, he is too dumb to lie to you about that. Hence, an engineer is the most secure boyfriend that you will ever find - rich enough, will keep on trying to understand and please you, has no time for affairs, and too dumb to lie to you.


Plus they are cooler than the others. 
[I remembered stalking the engineering students when I was in foundation studies..hihi..they're like the hottest guys ever!! LOL]




Contents [except for the purple-in-colour comments] are from..


as shared in Fab Samura's note 
[I just came across with her Facebook account, and found this!!]






F said :

But..but..but..
my Joker Yong is a rapper
 [credit : wandergirl]

And I love him and want to marry him so much!! 
[hahaha. fangirlism much haa?? 
*get bricked by other BEAST's Yong JunHyung fans*] 

Wednesday, October 20, 2010

Your links please!!

I've just put the widget thingy, where you can put your links in that, in my page. Click Linklists to share your links here!! Feel free to do so.



Who knows, if one day when I'm bored to death, I can easily track you and give you a visit and we can grow a good blog connection with each other.



I won't promise anything for the time being, because my final exam will soon start next week. But, once I'm at home for my semester holidays, I'll be much, much more active.




Heee. *like anyone would miss this blog haa??*



Thanks a lot!!

Tuesday, October 19, 2010

Surat untuk kekasih lama.

AMARAN KERAS!!

JIWANG TERLEBIH!!









Ke hadapan awak, kekasih lama saya..


Saya karangkan surat ini, bukan lagi terisi madah-madah cinta, kata-kata indah seperti dulu-dulu..yang mana saya asyik dilamun cinta dengan awak. Tapi, kali ini, saya terus-terang sahaja, bertaip dengan tanpa selindung lagi.



Saya akui, dengan awak, ibarat cinta pandang pertama. Saat saya terlihatkan wajah awak, hati saya sudah awak curi, secara tak sengaja. Saya ni, bukan senang nak biarkan hati saya jauh dibawa lari dek orang, tapi, awak antara pencuri hati yang berjaya. Saya tak pasti awak bangga atau tidak, memandangkan ramai sahaja yang juga meminati awak.



Saya angau. Hari-hari saya, kalau tak melihat awak, rasa tak lengkap pusingan hari saya. Benar kata orang, tidur pun jadi tak lena, makan saya langsung tak kenyang..sebab tu bila makan, saya asyik bertambah je, sebab nak mengenyangkan perut. Oh, jangan bimbang, tika itu, mandi tetap basah seperti biasa. Dah sah-sah air tu akan membasahi jugak kan??



Suara awak...saya siap rakam dan jadikan nada pemanggil telefon bimbit saya. Nada mesej pun begitu juga. Dan apa yang awak tidak tahu, suara awaklah yang pertama sekali saya dengar tiap-tiap pagi, mengejutkan saya dari tidur yang panjang. Waktu itu, suara awaklah ibarat peneman hidup saya.



Tapi...



saya mula abaikan awak. Sebab awak abaikan saya..dan paling teruk, awak abaikan diri awak sendiri. Saya jadi gundah-gulana sebab awak dah agak semacam berubah. Iye ke haa?? Ke itu cuma perasaan saya semata-mata kerana mahu lari dari janji kesetiaan yang saya laungkan selama ni??



Agaknya, setelah setia dengan awak mungkin hampir 2 tahun, saya mula mempersoalkan diri..dan lebih utama, hati saya. Sayangkah saya pada awak, seperti mana dahulu saya gilakan awak?? Kenapa bayangan awak semakin menghilang jauh dari diri saya??



Hadir pula orang ketiga. Tak cuba memaksa, tetapi tahu mengambil hati. Disebabkan kesibukan awak, kita semakin sulit untuk berjumpa. Sedangkan orang baru ini, sentiasa saja cuba menghibur, walau pun saya tahu, dia bukanlah lelaki pilihan utama saya.



dia


Saat awak menghilang seketika, rupanya, benar, hati saya ditakluki orang baru. Saya mungkin tidak jatuh cinta pandang pertama padanya, tetapi rasa sayang itu mula hadir apabila saya mula mengenali dia sedikit demi sedikit, dan semakin menyukai si dia. Adakah ini namanya cinta??



Awak..saya tak rasa kepergian saya akan mengubah apa-apa dalam hidup awak. Siapalah saya kan untuk awak?? Tetapi..satu sahaja yang saya mahu awak ketahui. Awak kan cinta pertama saya..dan nama awak juga pernah terukir di hati saya, jadi mana mungkin saya melupakan awak sepenuhnya bukan??



Awak tetap cinta yang pertama buat saya..tapi saya dah temukan cinta yang baru untuk diri saya. Saya harapkan dari jauh, awak pun bakal ditemukan dengan cinta yang sangat indah untuk awak ceritakan pada seisi dunia kelak.



awak

kredit seperti tag



Coretan saya dah jadi terlampau panjang bukan?? Maafkan saya..maaf sangat sebab saya tak dapat kekal dengan awak buat masa ini. Pesan saya yang akhir, hargai semua orang yang menyayangi awak..dan saya tahu, awak memang selalu menghargai sesiapa sahaja bukan??



Sekian sahaja. Moga berjumpa lagi di lain masa. Selamat tinggal, kekasih lamaku.








F cakap:

Orang kata cinta pertama tu susah nak dilupakan, betul ke??


Oh, ini fiksyen semata-mata ya..
tiada kena-mengena antara yang hidup
ataupun yang telah tiada.

Attention #3

I think this is quite important for me to tell you.



This is just a simple post [or announcement should I call that].





To anyone that has been kind enough to link my blog URL into your blog, with all my heart, I want you to please inform me that you have linked me, so that I can link you back. Well, you know, that way, together, we can benefit from each other.




I seldom miss reading the updates from the blogs that I listed once they update. So, please, feel free to drop your links here in the comments box, it's easier for me to track you back.




I thank you so much for having my blog linked in yours.


 







F said:

I need to apologise to those who asked me to follow their blogs, but I don't. I just don't. I mean, following blogs is each individual's right; if I want to follow, I'll be sure to follow. But to link you in my blog, it's my pleasure. Besides, I'm in the midst of updating my bloglist for the time being.


Oh, I know very well that my blog is not that famous, don't have many followers as others do, but let me keep my way of blogging for passion and satisfaction, and of course, for money, too. HAHAHA

Monday, October 18, 2010

Pre-registration session : DONE!!



Oh, my..this session had started since last Friday, but too bad, we, the Kuantan campus students couldn't log in at all until this morning. While the Gombak campus students had already settled this, we are still struggling from the failure for log-in access to no available sections for some subjects.



This morning, two friends of mine had volunteered themselves to ask about the problems at the IT department and others. Thank God, by 11 I think, most of us had already done with the session, except for few subjects.



But, some even had their access to be denied. It's found that they had to settle their study fees first, only then they can pre-register. However, most of them, especially the PTPTN second batch and JPA scholarship holders, had yet received the money. So, they had to settle first at the Finance department, by showing the sponsorship letters, in order to get access to the pre-registration site.





I really hope this matter would settle as soon as possible, since today is the last date to pre-register. Yeah, there's still registration session early next semester, but to settle this sooner, is much better, isn't it??



only applicable for IIUM students
[oh, do not enter your matric number here,
it won't work at all.
go to the website instead]

Let's have a look what subjects I'm going to take in the Semester 2 2010/2010, of Biotechnology course.


click the pic for a larger view





It seems kinda full right?? Yet, it hasn't included 2 other subjects - Bahasa Melayu for Sciences and Islam, Science and Civilization.  My life would be so much hectic in the next semester compared to this semester.

You are the reason for me to be stronger



This week, had been stressful. Probably the stress came from the presentation [which was done yesterday's afternoon, successfully??] of Management subject. I cried, I stressed out, I screamed; anything that could be done to lighten this burden of mine, I'd done 'em all.




Yesterday morning, while I was all nervous getting ready for my presentation, I received this.





Now, you tell me, how could I not smile all the time, because of this kind of strength. Mom sent this awesome MMS, mentioning - "Ammar lena tido" [Ammar is sleeping soundly]. He's way too cute that I love him so much!!!




Even in the class, while waiting for our turn to come, I could not stop staring at the MMS; at least it gave me some sort of strength. Oh, my Mom knew well to send that picture of Ammar Aiman to me, right on the day of my presentation [and I actually wondered if my Mom did remember that today was the day].




This adorable kid..you wait until I come home again, in a month, and I'll be sure to pamper you to the max!! Oh, only after my finals are done.

Attention #2

I know how much I promised myself not to post any emotional entry here, but I just can't. Only for today.




I know I'm not that smarter than you, I know I'm such a burden to you, so I apologise now. And I think you should, too. You've done something terrible, yet you keep your mouth shut from saying "Sorry" just because I didn't mention that to you.




I've been quiet, not because I'm not pissed at all, it's just I acknowledge you as a good buddy of mine. Please, do not break that trust.




I guess, this is just my side of stories, so I think it's unfair to decide whether who's wrong or right. But I'll try my best to do everything, and after that, I wish to end any affair. With you, for the time being.




Thank you for the support, thank you for the help, thank you for being by my side all this while. But, let's stop that, okay?? I'm so tired being a fake.




And I'm so sorry, if during we, being friends, I'm not one that you wished for me to be like. That's me tho, yet sometimes I even hate myself for being such a loser.





Anna, you were right when you said I was so not good being a hypocrite. With that, I admit, I'm such a bad hypocrite. So bad..terrible one.








F said:

This was written few days ago.

Sunday, October 17, 2010

JYJ New Album Showcase Tour 2010 Live In Malaysia [STICKY ENTRY]


Thanks to Redstar Presents, now we're going to welcome another Hallyu stars again in Malaysia. This time, the trio from one of my favourite K-pop groups ever, TVXQ, who now is known as JYJ [stands for Jejung, Yuchun and Junsu].




Check out the seating plan here!!!!!

After successfully organizing the Super Show 2 Concert of Super Junior, earlier in March this year, Redstar Presents once again is hyping the fans up with the good news of bringing JYJ to Malaysia on 17th of October, 2010 [previously on 16th, which I would consider to go].






At first, the venue would be at the convention centre of Mid Valley Megamall, which was later on, changed to Stadium Negara, Kuala Lumpur, probably because the number of fans to attend keep increasing each day after they announced it a week ago or so.  Now, the event is confirmed to be around 2p.m..





The ticket prices range from RM 100 to RM 300, which I see are very affordable for almost fans.  And the tickets would be open for sales, starting from 4th of October, 2010, so you may start saving some cash or use your duit raya to get the tickets. And from what I heard from other fans, they are aiming to buy the most expensive one, if it means to get to see their idols closer.




UPDATED!!


DATE : 17 October 2010


TIME : 2 P.M.

VENUE : Stadium Negara, KL

TICKET PRICES : 
RM 100 — Upper Level (FREE SEATING)
RM 200 — Lower Level (FREE SEATING)
RM 250 — Numbered Seats
RM 300 — Free Standing


TICKET SALES start on : 
4 October 2010




Keep yourself updated with any news regarding the showcase by following Redstar Presents Twitter, blog or Facebook fanpage, so you would never miss anything from them. Any questions regarding the showcase, you may ask them directly through their Twitter because the staffs are friendly enough to kill your curiosity.











Credit :





and the banners maker, too. 
I totally forgot from whom I took those. 
Please do inform me immediately if you happen to know
so I can put the credit to the owner[s].






F says;

If they stick to the original date, I would have gone there, despite having my Management presentation on the very next day. But since it's on 17th, I really can't make it. Mianhae, oppa. We'll see each other next time then, I guess. Anyway, good job, Redstar Presents!!

Please be reminded, that I am not associated at all with Redstar Presents. I am merely a Cassiopeia who is trying to spread the good news to other Cassiopeias. And PLEASE, don't bash or push or talk bad on Redstar Present; they have done a lot to bring our beloved ones here. Be good, dear[s].

Esok presentation, malam ni sakit perut.

Mak aih!! Kenapala ni?? Sumpah perut rasa macam memulas-mulas segala urat perut yang ada ni. Rasa loya nak muntah pun ada jugak ni. Kenapakah??



Ke sebab tadi tak dinner, terus-terus makan roti dan sosej celup air panas campur sos cili Thai, maka perut buat hal ke?? Mungkin ke jugak sebab gatal mulut suruh bestie buatkan air Nescafe trademark dia tu, dan perut takleh terima, terus nak sakit perut ke??



Ke sebab lu cuak beb?? Kan esok presentation, dan auranya dah datang menyerang, bakal buatkan gua takleh tidur malam la ni. Perut pun rasa macam ada rama-rama yang selamba rock main kejar-kejar. Macam dah habis taman bunga dah kat dunia ni, perut gua jugak korang kacau.



 Poster kami!!





Huwaaaa!!! Macam mana ni?? Apa masalahnya ni?? Agak-agaknya budak-budak Medik kawan gua, boleh suruh profesor dorang buat soalan PBL [problem-based learning] untuk dorang ni. Hahahaha.








F cakap:

Apa-apa pun, tolong doakan yang terbaik untuk F ya.

Saturday, October 16, 2010

Happy 1st AnniB2STary, B2ST/BEAST!!

It's been a year since you debuted last year, and I'm glad that days by days, you gain B2UTYs coming to support you.




With you, seriously, it's not even a love at the first sight. I only started to approach you this year, and gradually, I knew, I was falling in love with you guys.




Sometimes, I felt afraid that you were just my replacement for TVXQ, but sooner, I realised that, I do cherish you and love you for whom you are. TVXQ is TVXQ, BEAST is BEAST.




Your dorkiness, never fails to cheer me up every time.





Let's keep this relationship of B2ST/BEAST - B2UTYs last until our last Breath[e].


비스트 짱!!

윤두준 짱!!

장현승 짱!!

용준형 짱!!

양요섭 짱!!

이기광 짱!!

손동운 짱!!

뷰티  짱!!

 

Friday, October 15, 2010

My daily blog reads #1 - Friends

These blogs, are awesome in their own ways. I guess the level of awesome-ness actually depends on each individual. But these are what I felt, when I read these blogs.



These are my friends'. I tried not to miss 'em all whenever I'm in the mood of reading blogs. I seldom leave comments there tho. What a lazy bum, F!!





1. Srii - http://cicakdanlelabah.blogspot.com/



When I first asked her whether she had a blog or not, she said she did have one, but she kept that to private. Only months ago, she opened her blog to public, and she was well-received. You go girl!!


This girl is actually the one who designs my blog and Zaty's, too. I am somehow too impressed with her ability to know the right piece to put in my blog when she designed Fikah Mus. Hey, girl, lemme treat you to Secret Recipe or anything you wanna eat. Heee.


Oh, please, ask her by yourself, why her blog url has something to do with cicak [lizard] and lelabah [spider].




2. Anna - http://violetredbubbles.blogspot.com/


Anna designs her blog by herself, too. Just like Srii, they have such a creative brain. She is also one sharp-shooter, not in terms of playing basketball, netball or whatsoever associated with that, but indeed a good photographer-wannabe. Owns a Canon, she snaps anything that was common, and turns that to a beautiful masterpiece.




3. Zaty - http://entityzealyz.blogspot.com/


This is my roomate when I was in CFS, together with Srii. Now, we're apart because we're in different couses, so the chance of meeting is rather low lately. LOL.


STill, we hang out during weekend, or whenever we bumped into each other at the cafe, or any of us visit each other's room.


Oh, she's unavailable. Is taken already.





4. Pah - http://dizzyzizzy.blogspot.com/


A Medical student in IIUM Kuantan. She defines herself as
Coffee Addict. Wedges Owner. Avid Bloggger. Art Lover. TheStar Reader. TheSims Gamer.

She shares her daily life with us in her own ways, which is the reason I could never leave this blog away, whenever she updates. Fun-to-read, enjoyable and marvellous.




5. Innz - http://innzninety.blogspot.com/


I know Innz through blog, and found out that she is also an IIUM student, but in Gombak. Taking Business as her course, she just writes anything that pops out her mind. Was featured in the blog column of Remaja magazine few months back.



She may be seen as a straight-forward person, but has a kind heart. Anonymers [anonymous commenters] "love" her to the max..jealousy much?? I don't know. Maybe you should check hers out now to know more.






My darlings!! Keep on writing the way you used to, because I just love it the way you are. Stay the same, and together we rock the blogging world!!

Simple, short-term wishes

I wish:


1. for my baby brother to get well soon from jaundice. Poor him, he even got some redness on his face, as my Dad showed some pics. And I am yet to meet him!!! Wanna kiss him much!!



2. for my Management's group members rock our presentation this Sunday. We can do it, girls!!



3. study smart and so hard for my finals.



4. to answer my finals with the best I can.



5. to get home as soon as possible after the finals.



6. or maybe I should celebrate first the freedom of finishing the finals??



7. eat as much as I want, as long I can keep my BMI in the ideal range. So far, mine was 21.1 as calculated last 10th of October, 2010.



8. to download all-I-want Korean and Japanese dramas and movies at home, after I stop myself many times because in IIUM, I'm using broadband, so I have to save for my bandwidth.



9. to clear my 2 external hard-disks[both had already reached the red mark] and so are my internal hard-disks.



10. to sleep. Yup, enough said, SLEEP. Sleep okay??

Thursday, October 14, 2010

Selamat datang ke dalam hidup kami, wahai adikku sayang..

Entri ini sepatutnya di publish pada Selasa lepas, tapi malangnya, F mengalami kesulitan sewaktu nak upload gambar. Sekarang, F sudah pun berada di rumah, tetapi belum berkesempatan untuk bertemu dengan adik baru, Muhammad Ammar Aiman, kerana dia ditahan di wad kerana mengalami demam kuning.




  **********



12 Oktober 2010

Alhamdulillah, petang semalam, seorang bayi lelaki telah selamat dilahirkan, dengan berat 2.94kg. Siapa lagi kalau bukan, adik baru F!!! Sumpah rasa nak jerit, lompat-lompat dan menangis pada masa yang sama, dalam kelas Islamic Worldview semalam, pabila dapat tahu kehadiran orang baru dalam keluarga.




Sebab eksaited punya pasal, balik je dari kelas, terus tak sabar-sabar letak status kat Fesbuk. Kejap je penuh dengan Likes dan komen. Kawan-kawan ada jugak yang tulis kat Dinding F kat Fesbuk. Alhamdulillah, semuanya mendoakan kehadiran adik baru ni.




Maka, malam semalam, Angah MMS gambar adik, sumpah comel gilos sampai rasa nak terbang balik Kelantan dan peluk cium dia puas-puas. Homaigosh!! Pipi dia tembam woh!! Macam pipi Along dia sekarang. Hahaha.




Semua orang tanya, kenapa tak nak balik?? Bukan tak nak balik wahai sayang-sayangku sekalian, tetapi kakak sulung ini banyak kerja minggu ini.

1. Kuiz MAPLE - Computers in Science [Rabu]
2. Presentation - Principles and Practice of Management [Ahad ini]
3. Redo - Organic Chemistry lab reports untuk markah yang tak seberapa



Bila Abah telefon je, mesti nak kasi haru punya. Dia cakap, "Adik tanya, mana kakak tak jenguk-jenguk dia ni??". Ececeh, cara Abah cakap macam Adik dah boleh cakap apa. Adoii. Saja nak sedihkan orang tau.




Dan alhamdulillah, rezeki pun murah sejak dua menjak ni. Iyalah, anak itu kan anugerah Allah, ingatkan efek hanya pada ibu dan bapanya saja, rupanya, si kakak ni pun dapat tempiasnya jugak.




Wahai adikku sayang, semoga kamu jadi kesayangan semua orang. Doa Along dari jauh, agar Adik membesar jadi seorang yang boleh dibanggakan, terutama dari segi agama, akhlak, dan sebagainya. Insya-Allah, Along akan cuba jadi kakak yang terbaik.








F says:

By the time I graduate from my course in 4 years, he'll be only 4,5 years old. And I guess, I'll be the one who'll send him off to kindergarten. Oh, how sweet!! Heee.

Wednesday, October 13, 2010

Attention #1

It had been such a hard time for me to update my beloved blog, due to the slowest Internet connection ever lately. So, I've been skipping lots of days, updating even about myself.



Good news received last Monday. My mother had delivered to a beautiful baby boy that evening. Alhamdulillah, both were just fine. I suggested him to be named Muhammad Amir, but then we'd all agreed that we named him Muhammad Ammar Aiman bin Mustafpa. Insya-Allah, that's a good one.






It's not that I refused to post anything regarding my new baby brother, and I even drafted a post about that long ago, however I was unable to upload his picture here. Therefore, IF only you want to see his beautiful face, I have to redirect a link to my Facebook page, where you can only see some infos about me and the profile picture. There, it's him, on my profile picture.







Let's all wish him the best, to be a good grandson, son and brother always and forever. Thanks to all the supports and good comments to him in my Facebook page.





With that, I'll excuse myself, and I probably would update the pictures once I'm at home soon. Can't wait to see him!!




Cheers~~

Monday, October 11, 2010

Wishlist #3

Nokia X3 Touch and Type.



Okey, Sape suruh Nuffnang tersayang letak iklan ni kat blog F dan F terus jatuh cinta dengan henfon ini tau?? Eh, eh, sila bersyukur kejap sebab Nuffnang sudi bagi iklan jalan kat blog kau weh!!



Ini bukan nak cerita pasal iklan jalan tak jalan. Tapi betul-betul rasa nak beli henfon ni SEKARANG!!! Asalnya, bangun tidur pagi semalam, dapat inspirasi nak bedal iPhone 4, serius ni, siap buat status kat Fesbuk lagi, sambil dengan muka tak malunya mintak orang-orang kesayangan sponsor.




Sehinggalah dok jalan-jalan kat blog sendiri, konon-konon tengah reminiscing old good memories segala, nampak iklan baru kat blog, dan terus klik nak tengok apa ke best sangat dengan henfon Nokia ni. Bukan apa, F dah lama tak guna Nokia, asyik dengan Sony Ericsson W508 dah setahun lebih, maka jakunlah sikit tengok Nokia ni.




Masuk-masuk je laman web dia, nah amek ko, keluor sebijik henfon nya. Kaler putih lagi tuh.



Sebab F tak ada rasa tengok kaler putih, klik dekat kaler feveret. Ungu tu, tapi nama kaler nya "Lilac" okey. Tak ada masalah dengan putih, sebab  Sony Ericsson W508 ni pun dah kaler putih, tukar selera la sikit, kawan.



Okey, baik. Saya dah gila dengan henfon kaler Lilac ni. Cantik la rasanya. Apa yang bestnya lagi?? Tengok gambar je lah, kang F tulis panjang-panjang, jenuh korang nak membacanya.













Untuk maklumat lebih lanjut tentang spesifikasi henfon Nokia X3-02 ini, sila klik sini.





Kredit :




F cakap:

Aisyh..wishlists makin bertambah-tambah, duit ku bila lah nak makin bertambah dan tumbuh dengan jayanya?? Bolehlah nak tunaikan semua wishlists ni.