Saturday, August 28, 2010

Siapa saya??

Kredit : tingsjarb

Rupanya, personaliti F ni jenis yang suka berangan, bermimpi, dan macam-macam lagi yang sewaktu dengannya. Macam mana tahu?? Bila dah buat personality test tu, dapatla keputusannya, yang F ni DI, Dreamy Idealist ya, bukan Duyung Ikan [eh, bukan Ikan Duyung ke??].


Antara sifat yang boleh dikaitkan dengan seorang DI ni ialah:

  • introverted [agaklah..sebab nak kata F ni extrovert atau yang jenis huha huha sangat, tak de la]
  • theoretical [semua benda pun mesti nak kena ikut teori maa]
  • emotional [oh, sangat-sangat-sangat emosional]
  • spontaneous [bergantung pada keadaan..boleh jadi random dengan tiba-tiba je]
  • idealistic [banyak idea, tapi kadang-kadang tak terluah..sekadar lekat dalam kepala je]

Kredit : blogs.glam.com
  • dreamy [kuat berangan-angan..tentang macam-macam..terutamanya pasal masa depan]
  • effusive [ni maksudnya F jenis yang suka ekspreskan rasa syukur dan terima kasih pada orang..hurm..adala jugak..hehehe]
  • pleasant [ermm..annoying ade la]
  • reserved [so true..hanya ngam dengan orang satu kepala je, tapi boleh je slow2 nak masuk geng dengan orang lain]
  • friendly [ini bergantung pada keadaan..kalau mood ok, memang boleh jadi sangat-sangat-sangat friendly la]
  • passionate [contohnya kat blog ni..memang sepenuh jiwa dan raga nak mantapkan blog ni..tapi ikut keadaan jugak..dan masa yang terluang]
  • loyal [BETUL!!! walaupun hanya sekadar suka dari jauh, tapi dah suka orang tu dekat dua tahun dah..tapi kadang-kadang ada rasa tergugat sikit2 bila ada orang lain nak mendekati]
  • perfectionist [kurang pasti la..kena tanya orang yang kenal F]
  • helpful [bersedia nak tolong kalau ada masalah..masalah cintakah?? hahaha]
  • composed [maksudnya, boleh kawal perasaan dan ekspresi..hurm..tapi kalau jumpa orang yang disukai, boleh kalut jugak sikit-sikit]
  • curious [semua benda pun mesti mahu tahu maa]
  • obstinate [susah nak ubah keputusan atau apa-apa je..macam betul je..]
Kredit : forums.nativemyanmar.com

  • with integrity [kena cek diri balik..cukup berintegriti ke ni]
  • willing to make sacrifices [untuk sesiapa saja..]
Kredit : valentinewallpapers.in

  • cautious [sekali dah terluka, sekali dah melukai..memang berhati-hati sangat dah]
  • shy [saya PEMALU ok]
  • peace-loving [kadang-kadang tu mahu cari gaduh jugak..hahaha]
Kredit : wordylefty

  • vulnerable [terdedah untuk terluka..hurm..betul..betul..betul..]
  • communicative [bolehla kalau nak diajak beborak sikit]
  • imaginative [terbayang macam-macam daa]



Siapa mahu tahu kamu tergolong dalam personaliti jenis apa, sila la klik : ipersonic.com
Siap boleh cek lagi bagaimana personaliti kamu dalam alam pekerjaan dan percintaan. Cheewaah!!

5 comments:

Nazatul shima said...

thanx share..:) cma nk gi tgok cma personality pe..hehee..:)

Aku Memang BeGiNi said...

NAPE BLOG NI BERAT EH? TQ, AKAK PUN TAK SHARE LA UJIAN PERSONALITY NI KT BLOG AKAK..AKAK NK WAT KOMEN KT AWAK, TAPI MASUK BLOG AWAK JE TGGU LOADING LAMA.PE SAL EH?

Aku Memang BeGiNi said...

TAK PE LA. LAMA2 PUN LAMA LA, JANJI LEH BACA PE YG AWAK UPDATE..SELAMAT BERPUASA

fikah © said...

Nazatul shima;
you're most welcomed!!
bila dah tengok tu, silala kongsi dapat personaliti yang mana ok??

fikah © said...

Aku Memang BeGiNi;
eh ye eh akak??
nanti saya check balik.
itu pun dah sedaya upaya buang widgets supaya tak berat.
alang2 akak dah bagi tau ni, nanti akan buat rombakan balik.
cuma tengah tunggu masa sesuai je.