Friday, June 4, 2010

Semua Perasaan Pun Ada!!

 UPDATE : 
Mencari senior-senior UIA Kuantan yang ambil jurusan Sains ni. 
Perlu bantuan segera!!


Lagi sebulan, dah kena daftar masuk ke kampus utama UIA di Kuantan. Mungkin 2,3 hari sebelum pendaftaran, dah bertolak datang la kot, sebab tak de saudara mara kat Kuantan. Jadi, kena cari hotel la pulak. Datang awal jugak sebab Abah dan Ma suruh beli barang-barang semua kat sana je. Tak payah penuh kereta waktu nak datang.

Bakal shopping sakan!!
Kredit : di sini.

Mulanya, tak mahu, sebab senang cari barang kat sini je. Tapi mengenangkan kereta kami, hanyalah kereta Proton Wira yang bila semua ahli keluarga keluar makan angin, terpaksa bersesak-sesak ya. Maka, F dengan selambanya cakap kat Abah, "Ok, yang lain tak payah nak ikut. Cukup dengan Abah dan Ma je yang hantar." Heee. Suka hati je. Kang masa nak pergi, barulah nak emo-emo sebab tak cukup geng yang pergi.




Abah dah cari kereta yang besar sikit nak buat sewa, katanya tak ada la pulak. Aisyh. Alamatnya, semua tak ikut la ni. Tapi yang pasti ikut adalah keluarga bakal mertua  keluarga jiran yang memang suka berjalan jauh. Best jugak. Buat peneman femili la katakan.



Tak tahulah nak gambarkan perasaan sekarang ni. Cuak toksah cakap la, setiap saat teringat Kuantan, memang cuak. Gembira?? Ya, adala jugak, sebab nak jumpa kawan-kawan. Sedih nanti sebab kena tinggalkan waktu bersenang-lenangku sepanjang 4 bulan ni.



Sebab jeles yang amat dengan Sarah yang dah tengok study plan untuk Farmasi, maka F pun sibuk-sibuk cari la jugak study plan untuk Bioteknologi. YA!! F nak pilih Bioteknologi, to be exact Food Biotechnology. Pray for me, Amiin!!











Abah dan Ma dah warning awal-awal, "Masuk U ni, jangan main-main dah. Jangan ulang silap dulu." Fuh!! Kaw-kaw F kena sebab tak nak peristiwa lama berulang lagi. Doakan je la ya.

10 comments:

I n n z said...

esh ~
kat kuantan pun ade boitek gak eh ?
x dpt la nak jumpe en.
innz kat gombak.
hehe xD

jangan skip kelas halaqah taw xD
heheh ;)

syufaa said...

goodluck!! :)

joegrimjow said...

gambo xleh view
;)

fikah © said...

I n n z;
yup3.
biotek ni under bioscience.

sedih tak dapat nak jmpa,dah nama pun masing2 lain course kan??

halaqah??
heee.

fikah © said...

syufaa;
thanks!!
all the best to you, too!!

fikah © said...

joegrimjow;
eh iye eh bro??
tatau la nak wat camne.
atau sebab apa.
saiz ke??

IzzahFarhana said...

haha pharmacy mcm lg taf dr medic.ngeeee
pack diorang
yg sciences ni bley ilek2 lg,akak study sehari b4 xm
haks

all the best!

a's said...

fikah,mana tgk program and subjects semua ni?huhu...anna pun amik biotech IF anything bad happened.huhuhu.. :(

fikah © said...

IzzahFarhana;
heee.
akak kan terer??
jeles la.

fikah © said...

a's;
got that to u oredy.
no worries, i'll pray for the best to u.