Friday, June 18, 2010

Pabila lelaki idaman di depan mata

F ni sangat parah bila masuk je bab crush pada orang lain. Orang lain tu, semestinya berlainan jantinalah. Tak pasal nak crush sekaum sendiri kot. Kui,kui,kui.



[1] Bila Mr Crush lalu je, lalu kat depan ke, lalu depan kelas, mulalah nak blushing tak tentu pasal. Padahal Mr Crush bukan pandang pun.


[2] Kadang-kadang, bila terjalan belakang Mr Crush, mulut pun tiba-tiba banyak membebel, bising je kerjanya. Mencapab [mencari publisiti] la tu.


[3] Teringat waktu tingkatan lima, bila nak ke tandas je, sengaja lalu tepi kelas dia. Kemudian, tertunduk-tunduk malu, perasan la konon dia nak pandang F ni.


[4] Kalau kena ada meeting dan kebetulan Mr Crush pun ada, nak bercakap pun, tiba-tiba lidah jadi kelu, jantung berdegup kencang macam nak meletup. Kalau bercakap pun, ayat-ayat memang sure punya jadi tunggang langgang.


[5] Bila F online kat YM, mesti tertunggu-tunggu Mr Crush untuk online jugak. Tapi, bila dia dah online je, jari tak boleh nak double-click nama dia dan tekan buzz. Dalam hati, sangat mengharap, "Mintak-mintakla mamat ni buzz aku kejap lagi." Dan Mr Crush tak pernah buzz pun.


[6] Kat Facebook, lagi syok. Buat status, mesti yang stail mahu carik perhatian punya. Supaya Mr Crush dapat komen kat situ.


[7] Hari tu, Mr Crush yang F gilakan waktu tingkatan lima, add F kat YM. Dah pernah add sebelum tu, tapi F delete sebab fikir tak nak ada apa-apa dengan dia. Masing-masing duduk jauh. Lepas dia add, susah gila nak tengok dia online.


[8] Kebelakangan ni, asyik crush sama Rain [aka Bi aka Jung Ji Hoon] je. Tengok dia senyum, alahai, boleh cair weh. Sumpah comel gila.
Tak aci betul awak peluk dia.
Kredit : sini.



[9] Satu lagi, boleh pulak tercrush Dr John Carter, ER [nama sebenar : Noah Wyle]. Suka tengok waktu dia good mood dan layan pesakit dengan sabar. Waktu dia bengang atau mengamuk ke, tetap suka sikit-sikit sebab dia cepat sejuk balik.
Kamukah doktor cinta saya??
Kredit : sini.



[10] Tapi, buah hati kesayangan, semestinya Inche Min tercinta. Tak boleh nak bayang kalau dapat jumpa dia betul-betul, mesti minda dan fikiran terus jadi kosong, jantung pun boleh terhenti degupannya, mulut ternganga sampai lalat masuk pun tak sedar.




*masih mencari si lelaki idaman*

22 comments:

shey said...

aduhaii , mcm same je dgn i ?? :DD

Nurul Zaty said...

haha..fikah
nyanyi la lagu lelaki idaman.-melly goeslaw..hehe

suit for u..

Ery Farieha said...

jom carik sama2
hahahaha

a's said...

me too~ lol

NiZaM Limited said...

nama saya Rain..=p
silap teknik tu yg tang fikah buzz ym tu..pasal ade certain org tak brape ske bila ym dia kena buzz..lagi2 sound speaker dia tgh full throttle tibe2 kena buzz..lagi la dia malas nak layan sape yg buzz tu psl dah menyampah..elok kasi salam, tegur cara baik je..lagi sejuk hati dia nak jawab salam. (psl tak jawab salam berdosa). ahaks..

cik panadol said...

wah pernah alami sume tu...sooo sweet!

terror of death(zharif) said...

la...klu suka mulakan la dulu...sbb tu dia xtau ko minat dia....da dia x tego......malu mula2 pastu msti ok da....

fndrocka said...

pesen aku lak..asik2 crush kat perempuan yang kat kaunter kedai.hoho.crush gitu2 je la..bukan ada perasaan apa pun.bila dah crush kat pompuan kat kedai..memg slalu nak singgah kedai lah jwbnya..takp un lalu dpn kedai dok ushar2.ish ish

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

fikah © said...

shey;
heee.
rasanya,orang macam kita memang selalu kena macam ni kan.

fikah © said...

Nurul Zaty;
memang lagu tu yang terngiang kat tinga i waktu buat entri ni.

fikah © said...

Ery Farieha;
jom3!!
heeee.

fikah © said...

a's;
sekali tengok, macam penakut kan.
tapi i'm not the type to start everything.

fikah © said...

NiZaM Limited;
wah!!!
tips mantap la nizam.
sonok baca komen dari pandangan lelaki.
thanks!!

fikah © said...

cik panadol;
sweet ke??
dari jauh je hanya mampu memandang.
huhuhu.

fikah © said...

terror of death(zharif);
dah buat status kat fb.
dia semacam respons, tapi tiba2 blur utk next step.

fikah © said...

fndrocka;
aku pun kalo ada abang2 ensem kat kedai, memang rajen la gi kedai tu.
heee.

madhiah said...

wohoo! siapakah dia kak pikah? sure yah knal kan? heheheh

fikah © said...

madhiah;
primary school, yah xkenal.
tapi high school, yah kenal kot.
heee.
malu la~~

madhiah said...

haaa. nak tau yg secondary school la! ahaks!

fikah mus said...

madhiah;
ya ampun!!
yah weh.
mesti kak malu gile kalu oyak ko yah.
malu weh, malu.

madhiah said...

HAHA! okay2. paham2., heehehe. xpela. just kiddin' . hehehehhe

fikah mus said...

madhiah;
lorh.
xpela.
cume xready nak reveal lorh.
heee.