Friday, May 7, 2010

Syukur..Dapat Lagi.

Rindu betul nak makan bento ni. Korang dah makan tengah hari dah?? Lapar tau. Sebab tak lunch lagi. Yang laki-laki ni, mesti dah dalam perjalanan pulang dari solat Jumaat ni.




Dalam minggu ni, syukur sangat-sangat sebab rezeki murah. Buffered earnings mungkin tak sebanyak orang lain, apatah lagi earnings. Tapi syukur Alhamdulillah sangat, sebab semalam, dapat unique paling tinggi dalam minggu ni. F jujur berkata, takut sangat nak naik mendadak sebab jatuh pun nanti, dikhuatiri menjunam jauh ke dasar lautan kan, tak ke haru. F mungkin kumo dan kedengaran konservatif, tapi F masih percaya bahawa slow and steady wins the race. Iyelah kan, kita akan rasa nikmatnya berada di puncak apabila kita berjaya mendakinya dengan usaha kita dikit demi dikit dan menempuhi apa jua halangan dengan tabah.


Oh, kedengaran macam ucapan di anugerah penyampaian hadiah pulak.

*****

Kat sini, F nak ucapkan ribuan terima kasih buat Zai, sebab dengan susah-payahnya buat award, dan sudi bagi pada F. Dia pesan suruh tuntut dari blog menerusi ruangan komen entri yang sebelum2 ni.



Terima kasih lagi sekali ya Zai!! Zai ni, F tak kenal secara bersemuka, tapi kenal sikit-sikit sebab rumet dulu, Zaty tu, memang kenal baik dengan dia. Satu lagi, kat alam maya, kat dunia blog ni la kami kenal. F banyak jadi silent reader kat blog dia.


Blog Zai, secara kasarnya, lebih kurang macam F. Kami sangat random. Menulis tentang apa-apa sahaja yang diingini. Kalau sudi dan berkesempatan, jemputlah singgah ke blog Zai, yang dikenali dengan nama RoxyZai. Kenapa ada Roxy tu, itu kena tanya tuan punya badan la ye.

Cantik kan Zai ni?? Tapi AWAS ye!! Gadis manis ini sudah pun dicuri hatinya. Siapakah gerangan nye?? Haa, pergilah blog dia sekarang. Cik abang nya punya wajah iras-iras dirinya. Orang kata, memang dah jodoh masing-masing.


Ok, setakat itu sahaja. Daaa~~~~~

6 comments:

Lovely Bella said...

huhu xlunch pun ari nih sebab x de mood tp gmbr tuh bt terliur dh ... huhu nak kene cr mkn gaks nih.. heheh bento tuh ape? yg mcm dlm gmbr tuh eh.. tuh bento eh namenyer.. baru tauu nih... heheh salam singgah :)

fikah said...

Lovely Bella;
lorh sis..
jangan tak makan..
nanti sakit.
bagusla kalo dah carik makan..
bento tu kalo tak silap, sejenis makanan kat jepun..
tapi boleh cari jugak kat midvalley..
depan kedai roti la boheme..

cik zatil said...

chomel nyaa bento tuh
i tak fenah makan
pom..hehe

nak tunggu dik f
blanje gune
duit nuff..

hehe..

cik zatil said...

chomel nyaa bento tuh
i tak fenah makan
pom..hehe

nak tunggu dik f
blanje gune
duit nuff..

hehe..

NiZaM Limited said...

wahh..obento..umaii desune..hehe..
tak pnh mkn bento lg. sushi pnh la jgk. len kali kalo mkn ajak la yek.

arigato gozaimas..gambarimasu. hehe..

fikah said...

NiZaM Limited;
wah cakap jepun gitu..
umaii tu sedap kan??
heee.
lenkali, bila duit banyak, boleh la nak blanje bento..
heee.