Thursday, May 27, 2010

Saya Buta Photoshop


Ya, itu memang F akui. Bila buka je Photoshop punya application kat lappy ni, terus blur gila-gila. Memang tak tahu langsung nak tekan yang mana satu. Kadang-kadang, dah bawak gambar ke situ, tapi langkah seterusnya, memang kosong. Zero. Nil. 0.



Kalau dulu-dulu, waktu sebelum PC rosak, F selalu main Print Artist. Yang tu pun best. Kalau nak buat kad ke apa, senang je kalau guna benda alah tu. Pastu, terus print. Dah namanya pun Print Artist, mesti motif nak suruh kita print jugak last2.



Sekarang ni, kalau nak edit-edit gambar segala tu, F hanya guna Photoscape. Lagi kurang dia punya complicated dari Photoshop. Lagi senang dan jimat masa.



Tapi kan, F jeles sebenarnya tengok dorang yang pandai guna Photoshop ni. Edit guna Photoshop, nampak lagi cantik dan ada kelas gitu.



Heeeee. Nak senyum, gelak dan ketawa dulu puas-puas sebab sebenarnya, baru je jumpa blog yang buat tutorial semua pasal Photoshop. Biasalah, kita jalan-jalan ke blog, mesti akan jumpa sesuatu yang bermakna dan bermanfaat buat kita.


Blog En Biskoot ni ada segala tutorial yang diperlukan pasal Photoshop. Siap boleh request lagi kat tuan punya blog tu, kalau nak mintak tolong apa-apa berkenaan Photoshop ni.



Sekarang, F takkan ketinggalan lagi dah. Heeee. Sukanya.


Kredit  :

12 comments:

LUKISAN PENA said...

photoscape tu mudah ke guna?

Roxy zai said...

weheeee..kita senasib!! tp sy pun guna photoscape jaaa..simple n easy^_^

cik panadol said...

gud info...leh try ni!
thanks....

mizzura said...

wah...good..good..untuk dummies macam saya nih..thanx

Lovely Bella said...

sgt suke gune photoscape.. sgt mudah n cepat... photoshop cm leceh tp besh jugak kalo rajin.. heheh :)

shey said...

whoaa ! i pon blur gak sal PS ney , nsb bc en3 u , ley jengok2 blog biskott !

tengs babe ! :DD

fikah © said...

LUKISAN PENA;
rasa saya la, lagi senang.

fikah © said...

Roxy zai;
a'ah.
lagi jimat masa.
tapi nak guna photoshop.
sebab lagi cantek.

fikah © said...

cik panadol;
sila..sila..

fikah © said...

mizzura;
F pun dummy jugak.
heee.

fikah © said...

Lovely Bella;
kalo dah terer, mesti cekap je guna photoshop tu.
tapi masih bertatih lagi.

fikah © said...

shey;
you're welcome, dear!!