Wednesday, May 12, 2010

Kalau Saya Nak Awak Balik, Boleh??

 AMARAN : Jiwang oveloaded!!


Waktu saya menyambut ulang tahun hari lahir yang ke-20 beberapa bulan lepas, saya berazam nak lupakan awak. Ya, saya tahu sukarnya nak buang segala memori saya dengan awak, susahnya nak kikis rasa sayang dengan awak.

Kredit : Savagechickens.com


Awak pun dah menyepikan diri. Khabarnya, sibuk dengan pelbagai projek terbaru awak. Jadi, saya fikir, tak mengapalah. Mungkin ini jalan yang bagus untuk saya melupakan awak, walaupun secara perlahan-lahan. Pabila saya rindu awak, saya buka page awak, tengok gambar-gambar awak. Tapi, itu sahaja yang saya mampu buat.

Cinta itu tak bodoh.
Mungkin saya yang bodoh..??

Kredit : GoogleImages


Lama-kelamaan, sebaik sahaja saya di rumah, saya belajar untuk buang awak dari hati saya. Sangat perit, sebab saya dah lama dengan awak. Dah dekat 2 tahun dah. Mana mudah melupakan segalanya. Namun, saya cuba juga. Dan saya bertemu dengan cinta hati baru saya.




Tapi, memori dengan awak kembali menghantui saya sejak dua menjak ni. Lepas lappy saya diformat, dan gambar-gambar saya, gambar-gambar awak dan yang lain-lain hilang begitu sahaja, barulah saya sedar, saya rupanya rindu kembali pada awak. Nak tengok balik gambar-gambar awak.




Saya cuba tegah, larang dari diri saya tengok page awak. Benar cakap kawan sekolah saya dulu, "When I miss you, I stalk your page." Kali ini, saya tak dapat menahan lagi kerinduan yang bertamu di hati saya ini. Berat sangat. Maka diringankan tangan ini untuk tengok page awak.





Awak makin kurus. Tapi nampaknya awak gembira. Pura-pura?? Mungkin, sebab itu yang saya rasakan pada ekspresi wajah awak. Namun itu, telah membuatkan saya kembali jatuh cinta. Dengan awak. Dengan orang yang sama pernah merobek hati, jiwa dan perasaan saya pada ulang tahun saya itu.

Saya rindu awak..boleh??


Gambar awak : Kredit seperti ditag
dmeblo.jp/soulmate5
soratomax

20 comments:

Shahrul Shaharuddin said...

nice posting.. tak lah jiwang sangat.. =)


yours
SH

nabilah_2908 said...

la....dgn this guy rupenyer...hehe..

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKHLAS KE - PART 2

nurain said...

oh oh oh~

xpe dik..curahkan perasaan itu~

kak ina kl said...

salam..sape jejaka yang bertuah ni ek..

Matjoe said...

'awak' yg dirindui itu sgt bertuah.

pastikan 'awak' tu tahu yg dia dirindui

ney said...

hehe,ni memang jiwang overdose~

kem salam kat chenta aty ksmu tu~

fikah © said...

Shahrul Shaharuddin;
betul ke tak jiwang ni??
heee.
takut ada orang meluat.heee.

fikah © said...

nabilah_2908;
memang dari dulu.
hee.
konon2 nya la.

fikah © said...

nurain;
tengah luah perasaan sakan.
heee.

fikah © said...

kak ina kl;
ntah la akak.
doakan saya bertemu jodoh yang baik2.

p/s: masih single lagi la.
akak tolong carikkan la ye.

fikah © said...

ney;
eh, cik shieda kita ni.
dah tahu sangat sapa cinta hatiku.
heee.

fikah © said...

Matjoe;
heee.
macam mustahil je nak bagi tau rindu kat dia.
alahai, sapelah saya ni bro.

cik ani said...

xpe..cinta dalam diam pon ok..cuma suffer sket ar..;)

kina ;) said...

Rindu mereka2 ni perkara biasa..^^
Sekali sekala stalking, terubat la rindu..Hehe. XD

fikah © said...

cik ani;
heee.
itula.
bukan suffer sikit, banyak lagi adela.
heee.
tapi normal la crush2 ni kan kak??

fikah © said...

kina ;);
rindu sangat2 kina!!!
dengan frust lagi.
tak sangka lak boleh ter'stalk' changmin.
heee.

kina ;) said...

Hehe..Bleh pulak TERstalk. XD
Frust? Mengapakah?

Iocus Theoda said...

wuu... phm prasaan..nana penah suka seseorg sampai 8 thn, tp akhirnya hatinya pd slh 1 best gurlfren nana.

Haha, ada fb dia, fren la katakan, tp xde la stalking2 lg. traser ade, tp slalu igtkn diri, respek privacy dia. ;)

fikah © said...

kina ;);
heeee.
sebab lama tak stalk, itu yang terSTALK.
heee.
frust sebab dorang dah bawak diri masing2.
nak tengok dorang ber5 balik.

fikah © said...

Iocus Theoda;
heee.
dengan kawan eh??
sama la kita.
rasa macam tak boleh blah, tapi i guess it's normal la kot.
bukan nya kita gi kacau dia ke apa kan.