Tuesday, May 11, 2010

Alahai Shrek..

Sebab hari ni, seharian dok asyik tengok ad pasal Shrek : Forever After dok menari-nari, semacam menyeru F suruh tengok, jadi F pun google la, nak tahu apa ke best sangat ke sekuel Shrek yang terbaru ni. Iyela..F ni, bila dah main banyak sangat sekuel, mesti bosan.


Untuk pengetahuan, sekuel terbaru Shrek ini, merupakan yang keempat selepas Shrek, Shrek 2 dan Shrek the Third. Adakah filem ini juga bakal pecah panggung [box office] seperti sekuel-sekuel sebelumnya?? Kita sama-sama nantikan, apabila ia mula ditayangkan pada pertengahan Mei ini.

Cinta hati.

Seperti biasa, filem kali ini juga masih mengekalkan para pelakon yang bersuara di sebalik setiap karakter animasi tersebut.

Shrek - Mike Meyers




Fiona - Cameron Diaz




Donkey - Eddie Murphy




[oh, kesukaan F!!!] Puss in Boots - Antonio Banderas


Comel kan??


Nak tahu sinopsisnya?? Boleh baca di sini - Sinopsis [Shrek : Forever After]

Apa yang F faham, ceritanya lebih kurang macam ni. Si Shrek, ogre yang berbadan besar ni, rindu nak rileks2, chill sikit. Iyelah kan, dah penat selamatkan Fiona, selamat negara Far Far Away dan macam-macam lagi. Jadi, waktu dia borak-borak kosong dengan si Rumpelstiltskin, Rumpelstiltskin ni pandai putar-belit sikit, lalu tawarkan dia perjanjian yang mana dia boleh kembali ke waktu itu. Sebaik sahaja perjanjian itu ditandatangani, keadaan Far Far Away, tempat mereka tinggal itu berubah sama sekali. Kucar-kacir, haru-biru, kacau-bilau.

> Rumpelstiltskin menjadi raja, 
> Ogre-ogre diburu, 
> Donkey, sahabat karib Shrek, langsung tak kenal dia,
> Puss in Boots dah jadi sangat gemuk, gebu dan pemalas macam Garfield 
[homaigosh, dia sangat comel!!!],
> Shrek dan Fiona tak pernah kenal, apatah lagi jatuh cinta. Sebenarnya, Fiona yang tak cam Shrek.
[Kesian Shrek waktu diterajang si Fiona tu]



Mungkin sedikit visual dapat membantu anda berimaginasi bagaimana Shrek : Forever After bakal ditayangkan. Tontonlah video di bawah ini.



Kredit : hollywoodstreams @ Youtube.com


Best friends are forever!!

Okey. F dapat rasakan bahawa filem ini bakal pecah panggung seperti biasa. Dengan jalan cerita yang menarik ditambah pula pemain-pemain suara yang hebat-hebat belaka, tak mustahil. Ada 'can' la kot nak tengok kat panggung, mungkin waktu kat Melaka nanti.

We are family!!

Nantikan tayangannya di Malaysia pada 20 Mei ini, di pawagam berdekatan anda.



Taglines masing-masing :

> Shrek : What the Shrek Just Happened??!!
> Fiona : The Fairy Tale is Ogre.
> Rumplestiltskin : Where My Witches At??
> Donkey : Waffles in the Face of Danger
> Puss in Boots : Feed Me if You Dare!!
> Gingerbread Man : Bake No Prisoners!!

Mahu tengok gambar-gambar lagi ke?? Klik - Photos from Shrek : Forever After



Oh, dan jangan lupa ke page United International Pictures Malaysia ya!! Dorang suka bagi hadiah dengan tiket wayang percuma tau.



Kredit :  
Youtube &  



p/s : Zaty oii, bila la dapat tengok wayang sama-sama lagi kan??

8 comments:

nurain said...

argghhh!!xsabo nak enok..enok iklan die..puss sangat gebu..nak peluk!!

p/s: maaf kerana hyperexcited..lalalal

kenwooi said...

i wanna watch shrek! =D

nebular said...

Sukalah citer ni....tak pernah miss, satu keluarga pi pawagam, hahahaha.

fikah said...

nurain;
long time no see, darl!!
been missing you!!
jom tengok!!
ko blanja ok??
heee.
geram ngan puss.ishh.

p/s; aku turut sama teroverexcited.

fikah said...

kenwooi;
come, let's watch it!!
heee.
another week of waiting.
guess we need a lil' bit more patience, ain't we/?

fikah said...

nebular;
bagus!!
sebab animasi ni boleh buat 1 keluarga happening!!
for the quality time together.

NiZaM Limited said...

wahh..shrek mmg kena tgk ni.
filem animasi wajib tonton. hehe..

fikah © said...

NiZaM Limited;
semestinya!!
dah klua nanti, mesti tengok tau!!