Monday, April 12, 2010

Suka Layan Drama atau Filem??

Hik.hik.hik.

Saja nak start dengan [hik] 3 kali. Macam best pulak.

F tahu, ramai di antara kita yang sangat syok berjiwang sakan tengok drama ke, telefilem ke, filem ke, kan?? Tapi, tak ramai yang tahu mana mank keep track balik dengan cerita-cerita ni semua, contohnya macam c Tiupan Sangkakala kat TV3 yang ada Rita Rudaini dan Eman Manan. Alahai, yang watak Rita sebagai Arissa terajang laki dia [watak Eman Manan sebagai Adi] lepas laki dia solat. Fuhyooh!! Dia belasah habis-habisan. Nak tengok tak??

Anda boleh mendapatkan pelbagai cerita kegemaran anda dengan menjenguk dan menjengah ke laman-laman seperti yang di bawah. F memang nak muat turun cerita-cerita Melayu yang best, tapi macam susah je nak cari. Dengan kuasa pengiklanan seperti GengBlogger dan juga kerajinan sesetengah pihak berjalan-jalan ke blog, ada yang telah meninggalkan jejak di samping mempromosikan blog mereka. Kiranya, bagi mutual benefits, sebab F dah tahu nak download drama dan filem kat mana, dan dorang dapat up traffic dorang selepas promosi sebegini!!











Oh, tak lupa juga kepada peminat-peminat drama Jepun. Heeee. F pun suka sangat ni. Dah lama mencari ruang muat turun yang tak guna Megaupload sangat, sebab MU sangat terhad muat turunnya. Tapi yang ni, dia bagi sekali Rapidshare. Itu yang best, tapi masih kena tunggu lebih kurang 15 minit selepas siap setiap download. Itu je.

Mempersembahkan,




Tapi. ingin diingatkan, sekiranya anda mampu membeli yang ORIGINAL, silalah beli ye. Sokonglah industri seni tanah air kita ye. Macam F, tetap beli DVD Mirotic 3rd Live Tour, sedangkan boleh download je. Oops, itu bukan yang Malaysia punya, tapi the main point is that, belilah ye.

4 comments:

Cik Norfa said...

dua2 aku layan...drama ke filem ker...tapi kalau drama tu aku kena layan yang best2 la..yg jenis leh buat aku nanges..hehehe..baru best..kalau filem baik citer2 action..hurm...leh donlod eh kat sini...ok cool! thanks for sharing.

ainhamzah said...

sll tgk movie and drama
(korean, taiwan, japang)
kat mysoju.com
^^
drama leceh tp best..
movie kejap je n jrg yg best..
hehe
salam ziarah

nursarah said...

huhu, I tengok drama kejam lakonan rita tu, n I duk bayangkan apa perasaan mak mertua dia tengok lakonan menantu yang macam singa tu. haha

f is fikah said...

cik norfa;
small matter.
lagi pun, jasa orang yang blogwalking tuh.

ainhamzah;
dulu memang selalu layan kat mysoju,tapi dia update lambat sket.
pastu tak sedia download links.heee.

nursarah;
hahaha.
mesti cuak gile mak mertua die.
manelah tahu,takut kena kat anak dia.heee.
taklah kut tuh.
dorang nampak bahagie je kan.