Monday, April 19, 2010

Berkongsi mengenai Buffered Earnings kepada Pembaca : Perlu atau Tidak??

F tanya Nuffnang pasal BE dua, tiga hari lepas. Macam ni, F ada terbaca kat mana entah, yang cakap kita perlu cerita pasal BE kita. Kira macam promo la kan.



Lepas tu, Nuffnang nasihatkan, tak perlu nak papar BE kita pada public sebab ada bahayanya.



Rasanya, kita boleh je promo tentang ads tu, tapi jangan dedahkan BE atau earnings kita ke apa. Manalah nak tahu kan, malang tak berbau langsung. Kang datang masalah, kita gak yang susah.

F tahu dan faham, kita semua termasuk F sendiri, mesti rasa excited gila babeng bila dapat earnings kan?? Tapi, sebaiknya, kita just share rasa excited je lebih baik, daripada kita tunjuk bukti ke hape.

Beringat-ingatlah.

Sekadar berkongsi pandangan.

10 comments:

Anak Perak said...

aku pon x tunjuk brp earning. Siap kaburkan sebabnya bukan ape segan earning o.hehe..

saya_arief said...

thanks for the info..

meow said...

wah..xtahu pun..thanks2

Alynn Notnot said...

thanks for sharing :)

DaHLia said...

hehehe samalaa terbaca pasal kena buat ads job utk tu, tp xkose nk tanya nuff..hehe anyway, thanks 4 the info, tp tetap gatai nk tunjuk jumlah..bukan beriban berjuta pun..huuuh

f is fikah said...

Anak Perak;
yup2.
earning tu memang siap2 dah crop.
malu gila earning tak seberapa.

f is fikah said...

meow;
no hal.
sekadar kongsi apa yang patut.

f is fikah said...

saya_arief;
you're most welcomed!!

f is fikah said...

Alynn notnot;
no big deal, dear.

f is fikah said...

DaHLia;
heeee.
sama2.
awal2 ari tu sekadar tunjuk BE je la.
earning tak tunjuk sebab segan.