Thursday, January 14, 2010

Super Junior Akan ke Malaysia Mac 2010.

Okey, peminat-peminat dan fanatik-fanatik Super Junior, SILA JERIT, 'Yaahhhhoooo!!!!'. F dapat tahu dari satu blog yang suka cerita pasal Korea, kalau tak silap dorang ni orang Malaysia kot. Sila klik banner. Itulah blog yang F follow.



Dari kiri: 

DongHae, SungMin, KiBum , KangIn, Yesung , HeeChul, SiWon, HanKyung, KyuHyun, ShinDong, LeeTeuh, RyeoWoook, EunHyuk

Keraguan F [sama ada dorang datang ke tak]:


KangIn : Sebab ada masalah minum, langgar orang dan tumbuk orang.

KiBum : Ni sebab selalu tak nampak dia buat persembahan dengan yang lain-lain. Rasanya, dia tak terlibat dengan promosi album dorang yang best gila tuh, yang ada lagu Sorry, Sorry. Tambah pula, dia asyik sibuk dengan aktiviti lakonan. Dan khabarnya, asyik ulang-alik Korea - US sebab mak dia sakit.



HanKyung : Dengar cerita, nak tamatkan kontrak eksklusif dengan syarikat yang dorang bernaung, S.M. Entertainment, sebab had been overworked and it's been 2 years since he last went back to his country, China.




Macam tak percaya je Super Junior betul-betul nak datang Malaysia. F tak adalah excited sangat, sikit-sikit tu adalah, sebab F kan TVXQ-biased. Heheheh. Tapi tetap minat dorang ni.

F cepat-cepatlah hantar mesej kat kawan-kawan yang sedia F tahu, memang obses dengan Super Junior ni. Munie Cullen, LB dan Soul. Munie, elok-elok je lepas mesej F hantar kat dia, terus masuk call. Munie memang excited gila nak pergi. Dok asyik-asyik pujuk cakap suruh beli tiket yang termurahlah. Sebab kami kan students lagi.


Ini basic infos yang F dapat tahu. Ambil pun dari blog yang disebut kat atas tuh.

Tarikh : 20 Mac 2010 - Masa ni, budak-budak yang tak ambil UNGS, tengah cuti. Yang ambil UNGS, akan berada di UIA lebih kurang 3 bulan kot. Semester pendek la katakan.


Masa : 7 malam - Bab ni yang F tak berkenan sikit. Sebab masa tu kan baru je nak masuk Maghrib. Tu yang buat F fikir juta-juta kali. 


Tempat : Stadium Putra, Bukit Jalil - Tempat tak ada masalah kot. Tak susah sangat nak cari transport tuh.


Penganjur : Redstar & Marctensia





- Marctensia ni menurut blog tersebut, kira established n well-known jugakla for organizing overseas artistes, like Akon, Jason Mraz and Sandy Lam  [bukan Sandy yang dalam kartun Spongebob tu, ok?? !!]

Sandy Cheeks
Kredit : GoogleImages



Boleh dapatkan tiket,


Harga : RM 138, RM 238 & RM 458 - Dok pikir-pikir nak gi ke tak. Rasonyo, eden tok mampu tuh.



Tempat : T-hop Zone, 6th Floor, Sungei Wang Plaza. -Tak perna pergi lagi kat situ.



Tarikh : 18 - 29 Januari 2010 - Tempoh masa yang agak lama. Sebab tau kot orang ramai yang nak pergi. Kempunan tak dapat TVXQ, SuJu pun jadilar.



Masa : 9 pagi - 11 malam. - Ini lagilar. Sape-sape yang kerja, lepas habis kerja, sempat je lagi nak gi beli tiket tuh. Lepas dinner pun, sempat lagi. Tapi kena pergi sebelum supper la.




This concert, The 2nd Asia Tour ''Super Show 2'', can be said as one of the most awaited and anticipated concerts for K-pop fans, since the TVXQ concerts were all cancelled after the last one in China. Super Junior ni, bukanlah asing bagi peminat-peminat lagu-lagu Korea, yang kebanyakannya berasaskan vokal dan tarian. Oh, tak lupa juga, rupa yang menawan. Aset penting tuh.


Untuk maklumat lanjut, klik:






Kredit : K-popped , Marctensia



FImin berkata:


Macam best, tapi F dah tak berada di KL pada tarikh itu. Dah mula bercuti dah. Bukan setakat tiket konsert je yang nak kena fikir, tiket pergi-balik pun nak kena ambil kira. Tempat tinggal, tak ada masalah, boleh je tumpang tinggal rumah Pak Lang ke, Pak Chu ke [kalau dok sini, boleh jalan-jalan dengan mana-mana antara dua orang sepupu F yang hensem dan kachak itu, yang dua-dua kerja engineers]. Hehe.

No comments: