Wednesday, January 20, 2010

Konpius..



Okeyh. Sorry. Kata nak blog lepas english term paper siap kan?? Tapi den takleh tahan gian la. Kena gak wat something kat sini.


Saya pasti saya keliru.
Saya kunci lirik itu, PakNil!!!


Tau tak, memang tak tau la kan selagi tak bagitau, sejak dua menjak ni, entah kenapa F rasa cam keliru. Ok, sila pasang lagu AjaiNurul - Keliru. Maaf. Nampak?? Tengah menaip ni pun, boleh keliru..keliru.. sambil merapu-rapu.


Oh, dinding~~
Kau keliru tak, aku keliru neyh..


Apa yang kelirunya?? Banyaklah weyh. Biasalah, jadi student ni, banyak dugaan. Tapi kata lecturer Fizik 1 dulu, hidup student apalah sangat dengan dugaannya berbanding orang yang dah kroje. 





Keliru 1.

Tak tahulah F ni betul2 letak hati, jiwa dan perasaan kat kos sekarang. Kos ape?? Kos parmasi. Yang dok wat obat2 nuh. 




Keliru 2.

Entah kenapa, akhi2 ni, dok asek pikir, nak gi Kuantan ke tak nak. Boleh pulak kan cenggitu. Kuantan tuh tempat yang budak2 dari kos medical sciences akan sambung degrees. 



Sesat tanya, malu jalan..
Eh??
Cam pelik jek bunyinye..



Keliru 3.

Dah tak kenal sangat ngan diri sendiri. Betul ke tak ni F yang sama?? Kejap nanges bagai nak rak, pastuh, gelak sampai tak hengat dunia. Baipolar diordar kah??




Keliru 4.

Min ajak kawen, tapi tak nak lagilah. Ai tak ready. Okeh, sila terajang. Memang penipuan tahap petala kelapan dah ni.


Nak ajak F kawen kunun.
Padahal tengah ushar orang len.
Hasiyh~~


Keliru 5.


Kejap jadi baek, kejap jadi jahat. Apakah?? F pun tak tahu. Keliru la katakan.


 Yaaaaahh!!


Kredit : GoogleImages 
Murasaki-Hashidoi







FImin berkata:
Kepada yang klik2, kumen2 n polo2, nanti F balas balek k?? Mungkin weekend ni la kot. Kalo tak kua gi merebahkan diri atas ais kat Sunway tuh. Kuang3

7 comments:

cik zatil said...

kamu yang bernama fikah?? hehehe.. adakah kamu?? keliru gak lah..

kenapakah mendapat sindrom neh?? ni mesti tengah di persimpangan delima..

sabo dik.. hidup perlu diteruskan.. kadang2 dlm hidup banyak kita keliru..

kuatkan hati kalau was-was jangan buat langsung..

was-was tu bisikan syaiton buncit! hehehehe...

ini blog wirdah said...

keliru no 3 parah tuh.cepat2 g jumpe kaunselor tak pon pakar saket jiwa.huhu

f is fikah said...

cikzatil:
yup3..
memang si setan buncit itu selalu meragu2kan hati ini..
hhuhu..
alhamdulillah, lepas baca 1 entri kat saifulislam.com pasal keliru ngan kos, skang lebih jelas matlamat sket..hehe
thanx ya, sis!!

cik wirdah:
hehe..
tak kronik lagi kut..hehe
tapi bukannye sampai ganggu hidup sehari2..
cume kadang2 terlalu stres, tu yang jadi camtuh..
nway thanx a lot!!

cik zatil said...

okep..alhamdulilah..semoga fikah sentiasa dilindungi tuhan..aminnn..

u muda lagi dik masih banyak menanti di depan..[cakap mcm i dah tuaa..oh tidak!]

hehehhe..

h4ni3 said...

hihi.. banyaknya dia punya konpius!
relax dik.. tarik napas dalam2
klik 1

s.c.h.u.l.t said...

keliru pasal kos farmasi? :D

in my final year and would like to share some of my experience.

belajar sama macam doc cuma pathopyhsio (abnormaliti) sakit on surface jek.

more on drugs, nak calculate macam mana, which treatment paling appropriate. ;)

goodluck in choosing!

f is fikah said...

cikzatil:

hehe~~
akak memang la tua dari fikah..haha..

alhamdulillah..
ramai orang bagi support..

h4ni3:

kak hanie, hehe..
agaknye saye konpius ni sebab gelojak jiwa remaja kot[cheewaah, ayat tak leh blah]..
dah tarik napas dlm2..
fuuh..aaahh..fuuuh..ahhh..
thanx sgt2..

schult:

thanx a lot!!!
bukan pe,tkot takleh nak conquer pharmacy ni..
cuak je pikir mende ni..
thanx again ya!!