Friday, January 15, 2010

Khabar yang Dibawakan oleh Angin




F ada dengar yang Super Show Concert oleh Super Junior kat Malaysia pada bulan Mac ni, hanyalah sekadar khabar angin semata-mata. They said, it's just some kind of stupid prank. Betul ka?? Sebelum korang, oops, maaf, sesetengah orang buat andaian yang bermacam-macam, kenapa tak pergi cek sendiri?? Lepas tuh, datang tunjukkan pada F bukti bahawa konsert ini mainan bodoh budak-budak nakal je.


Itu F tak dapat nak jawab. Kalau ikutkan hati, nak cakap je, ada aku kesah?? Tapi, sebab rasa sayang kepada kawan-kawan lain yang betul-betul dan serius nak pergi, F tolong cari pengesahan, Walaupun masih tak jumpa dalam laman web rasmi SM Entertainment, tapi F cuba ushar kat tempat-tempat lain gak. 


Malangnya, F memang tak dapat jumpa sebarang pengesahan dari pihak SME. Maaflah sangat-sangat. Cuma nak ingatkan kawan-kawan yang bakal pergi, sila cuba juga dengan apa-apa jua cara sekalipun, untuk memastikan that this is not a fraud. But, I have this common sense, that the concert would be held. Because, logically speaking, if this is really a prank or rumour or fraud or whatsoever some of us called it, come to think of this, takkanlah penganjur boleh nak buat penipuan yang sebesar ini, dengan artis yang sangat dikenali, yang di bawah naungan syarikat yang telah melahirkan kebanyakan artis hebat Korea Selatan?


Entahlah. Cukup itu sahaja komen F. Anyhow, I don't take or feel this as a burden. All I want to do is just to help my friends. I am not related to any of them - organizers or artistes or entertainment company. This is just a personal thought of mine.


Setakat ini sahaja F mampu tolong ya, kawan-kawan.



Kredit : Soompi


FImin berkata-kata:
Harapnya ia sekadar khabar di angin lalu je..
I mean, the rumours..

6 comments:

Aidi-Safuan said...

huhu..mane la tau kot2 ade orang bawak citer jer. alah, sorang citer. pastu send to all. pastu all to send to all balik. kan da tersebar nanti. :)

f is fikah said...

hahaha..
betul gak kan..
tapi memang serius tak tau macam mana benda ni boleh tersebar cenggitu jek..
orang kate, the advance of technology..
hebat2..

cik zatil said...

teknologi neh kadang-kadang menyusahkan pon ada kan dear, sbb semua org pun sgt bergantung to teknologi..

so, sny news mmg sgt cepat tersebar... ;)

f is fikah said...

sangat2 la tepat cik zatil oi..
memang kita ni, generasi yang nak tak nak, tak boleh lari dari tempias arus teknologi..
maaf..
ayat dah skema karangan BM SPM dah..
hidup tak lengkap kalau tak de semua ni kan??

farraain said...

aii..nak nymapuk jap..hehe..
dgr2nye mayb taun 2011 kott suju dtg Mesia..
huhuu..
tp yg nie p0n rumours gak..
=)

f is fikah said...

farraain:
harapnye taklah..
kalo tak, tak berbaloi kawan2 pergi cacak 3jam, just 2 get some tickets..
even the rm458 ones pun, were selling fast..