Sunday, January 31, 2010

Missing You

I miss my opah.
I miss my abah and ma.
I miss my angah.
I miss my iwe.
I miss my adik.
I miss my achu.
I miss my Farisian buddies.
I miss my 6D friends.
I miss my Taski friends.
I miss my PKTR friends.
I miss my Mr H.

and 

I miss my innocent Min..
Min~~


Ma, boleh along balik tak weekend ni??  
Abah, along nak balik sangat-sangat, rindu rumah, rindu achu. 
Opah, boleh manja nak tidur dengan opah macam biasa??
Angah, along nak gosip-gosip pasal balak baru angah.
Iwe, dah habis study ke?? Kan nak PMR tahun ni?!
Adik, nak lepak-lepak ngan adik.
Achu, nak peluk cium achu sampai mata merah dan hidung along gatal-gatal.


F rindu semua~~

January's Over, February's Coming

Dear Mr. H.
Happy belated birthday.
May Allah bless.
Yours was yesterday, two days after mine.
How have you been??
Wishing you all the very best!!
Glad to hear that you're no longer single. LOL.
It's been a while since we last talked or met each other.
Heard that you're doing Medics in Egypt.
Guess you're going to continue your dad's legacy of being a doc.
Make sure you'll be a good one.
I've been rambling nonsense.
That's all.
Just be happy~~




Lots of love,
~F~


Girls, good guys are either taken or gays. That's what a friend told me. *sigh*
Still, I believe, there are still good guys out there, waiting for the other half.

Of MEDCY Family Day

1. MEDCY Family Day 2009/2010

Gempak bangat sih!! F sebenarnya kena pilih antara pasukan Merah atau Biru, tapi akhirnya memilih purple sebab Mira suruh cukupkan kuota Fear Factor geng purple ni. Lagipun, F tak ada daftar nama lagi untuk team mana-mana. Jadi, purple la menjadi pilihan.

Purple sangat gempak ok, sebab games memang jauh lagi nak start, kami dah buat war cry 'Go, Fight, Win, Purple!!' segala. Memang sangat havoc. Muahahaha.

Main dodgeball, sangatlah beginner level F ni. Bola beracun yang basic tuh, tahu la sikit-sikit. Dodgeball is almost the same. Cuma dua-dua pihak akan sama-sama serang, yang duduk bertentangan antara satu sama lain.


2. Photos.

Sorry, couldn't afford to take more. After one game, I gave up to snap any pics,sebab dok menyibukkan diri nak buat cheers semua. Dodgeball tuh, baru first game, tapi dah malas nak ambil gambar. Nantilah ek, kita tunggu si Sharaf upload picas kat Fesbuk atau kat blog. And just found out, he got Flickr.

Mari tengok gambar-gambar yang sempat F snap, yang tak seberapa nak pro. Edit je lebih, yang tahap beginner.





 
Muka F yang sangat buruk rupanya,
sehingga terpaksa dicensored.
Ini Krie punya kerjalah ni.
Suka-suki je nak mengena orang.

  
Ini baru nampak ok sikit.
Sikit jelah.
Sila sound F yang suka buat 'peace'
or V sign tu, dengan tangan terbengkok segala.

  
Budak-budak 'beauty with a brain'.
Hehehe~~
Bijak-bijak kot..

  
Committees tengah sound-check
Awal pagi lagi ni..


  
Yang oren; dah berpunya
Yang bertudung hitam; kurang pasti.
Yang pasti F yang single-mingle..
[wohohoho]


  
Sila abaikan manusia ini~~


  
Atiqah~~
Suka je dia.
Sebab boleh usha...tuuutt


  
Farisham, terbaiklah!!
Kapten rumah purple.


  
Bincang strategi konon.
Games pun tak start lagi.


  
Kasut cun = kasut F


  
Rasanya, ini team biru.
Hmmm..
ke merah??


  
Sempat berkipas-kipas susah mati,
sebelum nak kena main dodgeball.
I thought I saw someone..
Nah, perhaps I was just hallucinating..


  
Baju oren itu siapa haa??



  
Kim..
sedang bersedia nak buat rejaman maut punya.


  
Geng biru.
Merangkap my Physics 2 classmates.
Dorang yang sangat cool dan sengal.
Bersantai nampak cik kak??


 
Strategi 1 & 2,
yang last-last tak berapa nak menjadi.

3. Apology.

My sincere apology goes for this one guy [if and only if he knows it's him], sebab F buat sign L right on my head to him, while accompanied by "Losers!!" by my comrades. Sorry, because, that's so not me. So, were my friends. We're just having fun, and most probably, kami mungkin dah melampaui batas sikit pada masa itu.



Showing that kind of attitude, towards someone who had just walked away after losing a game, was [and still is] unacceptable. F tak sedar tadi wooh. Gah~~ Why do I feel this guilty haa?? ['kalo dah salah tu, memang salah lah F oit!!']


4. Purple conquered!!



Purple was named as overall winner of the day. Walaupun kami sangatlah kekurangan brothers, tapi brothers yang sedia ada, memang gempaklah. Yang main pun, muka sama je. Nampak sangat ketamakan di situ. Muahaha~~




5. Committees.


No compaints!! Like seriously..bukan nak jadi biased ke apa sebab dorang geng-geng MEDCY, tapi memang sangat puas hati dengan layanan dorang. Tengok muka sorang-sorang yang memang sabar tahap petala kelapan layan kerenah pemain-pemain. Sangat fleksible, and I guessed that's why I enjoyed the day very much. Memang sure ingat sampai mati ni. Korang memang mantap la!! Terbaik!!


6. Participants.


Enjoying ourselves to the max. Well, for the second year students, especially those who are graduating this semester, itulah saat terakhir kita dapat enjoy sakan. In a couple of weeks, finals are coming. That scares me a little bit. Dah tak ada masa lain nak enjoy dengan korang. All teams sangat gempak dan gamat dan riuh. THANKS!! Even first year and second year buddies, got along damn well. F siap dengar sorang budak ni cakap, ''Respekla korang sporting cam ni!!''. Siyes bangga sikit. Kuang..kuang..kuang..





MySpace Thanks Thank You Graphics from SuperPimper.com

MySpace Thanks Thank You Graphics


Kredit : GoogleImages


Sekian sahaja berita untuk hari ini.

SICK

 F is currently having...

severe headache
nausea

&

stomach ache


Tapi, yang paling penting, F sangat
penat

mengantuk

&

homakkau, muka aku dah gelap sikit.

Muahahahaha.


Any comments, or shouts, would be replied later, together with updates on the fun I had during the MEDCY Family Day this morning.

G'nyte..oopsie..g'day to y'all.


 Cheh~~baru main sikit, dah mengadu macam-macam..

Hebat Sangat ke Kamu Menaip???

Sebelum F terkinja-kinja di atas padang kejap lagi [konon-konon nak main Fear Factor kat MEDCY Family Day], maka terimalah ujian sakti untuk korang. Muahahaha. F dah cuba, tapi buruk sangat keputusannya. Malulah nak letak sini. Kiranya, untuk personal info je lah. Almaklumlah, menaip dalam keadaan yang terang tak terang, gelap tak gelap, maka tak eloklah dipaparkan keputusan F yang tak seberapa nak cemerlang itu. Muahaha. NAH!! Terimalah....







Dah cuba tuh, sound la F kat komen box ok?? Dan jangan lupa, letakkan keputusan A+ [atau apa-apa pun] di entri anda. Boleh buat tunjuk-tunjuk kat sape-sape yang datang jenguk blog kamu.

Kredit : Julia






Sebenarnya, rindu sangat nak buat FImin berkata / says segala tu. Tapi, apabila

1. terhumming lagu DBSK;
2. tersebut nama Min;
3. ternampak nama Min;
4. tertengok gambar Min

buat F sangat-sangat sedih dan marah. Kepada....diri sendiri. Itulah kan, orang dah kata, sayang dan benci, kena berpada-pada. Akibatnya, I'm afraid to say that, I hate him as much as I love him. Gah~~Hate is such a strong word, y'all. Can I say 'dislike'??

Harap-harap, hari ni, dapat baca entri inche Zack yang lawak biol lagi. Supaya bisa senyum dan gelak guling-guling, untuk lupakan benda yang sedih. Haa..emo sudah di situ..

Saturday, January 30, 2010

LAME

I'm lame, so sue me. LOL. I'm not sure whether the content of this entry would suit the title or not. But who cares, I still want to post.

1. English essays.

I missed [and still missing] my old days where I wrote essays, right from my heart. I could just pour everything onto the paper through the ink. The days, where I wrote some kinds of love stories, with cliche plots or whatsoever in guiltless. I wondered why did people loved my essays so much, why not the others who wrote with bombastic vocabs and all that, they said, because I touched / moved their hearts. It sounded so unbelievable because when I reread those, it was damn cliche. Aiyaah~~. Still, those days were the best.


2. 20 is a number.

Alhamdulillah, praise to Allah the Almighty, I was officially 20 on 28th. LOL. People started to call me 'tua' because of the number. I didn't feel any different from before, I'm still the same person that you might bump into, at classes, at malls or somewhere around CFS. 


3. Appreciation.

I start this with gazillions of thanks for every effort that people had been putting up to make my 20th birthday, the most remarkable and memorable. All I could give you, saying thanks and all that. And I'm afraid that wouldn't be enough to all of you. Poor my roomie, while struggling to make a post of my birthday and right publishing it by 12 on the midnight, had encountered LOTS of problems. She edited some pics of mine, with Min and all that, plus with multiple times of her lappy being shut down itself. And not forgetting Qila, did the same thing; different was that she published the pic on FB. Thanks girls!! I owe you girls so much. Dear bloggers that wished my very best for my 20, thanks to you all, too. Wishing that we could stay friends, even though it's through a virtual world.






 






3. Min and I.


I wondered if you noticed, lately there was no more FImin says [berkata in Malay] anymore. Min's pic also had been taking out from my side bar due to an unexpected event happened on the day before my birthday surprise party. I found out he's smoking, and that, sounded so unreasonable to stop liking and admiring him anymore. Anyhow, how famous he is, still, I could never continue liking this guy for the time being. Maybe, not until he stops. That's it. What's the fuss, some may ask. Min is the least expected singer to be known with smoking thing. It's just not him. Stress?? I would have died of severe lung cancer if I smoke every time I'm stressful. Mianhe, oppa. That's it, for now, at least. Smoking reminded me of bad memories; with my dad's encountering cancer and some rude juniors, blowing the smoke right on my and a friend's faces. That's so unforgivable. I know, some friends of mine do smoking, too, it's just I don't see it right in front of me yet. One word from me, STOP!! 




4. Final exams.


Exams are coming shortly, right on 10th of February, with EAP in the morning, followed by Chemistry 3 in the evening. So, I would most probably be away from the blogosphere for a while [if and only if I could get my hands off the lappy] during the period [until 22th of February].




That's all for now. I'm stucked. And, oh, I got to get ready for ZC Gala Night at the AMF Hall!! Toodles~~

Ini Untuk Kamu Semua!!

WARNING!!

1. Entri ini mencecah mantel bumi. Sangat panjang..
2. Khas sebagai penghargaan untuk kawan2 FB..
3. Terlupa nak letak my watermark kat situ..
4. Oh, jangan bimbang, takkan adanya balak F nak wish kat situ, MUSTAHIL, sebab F kan single yang unavailable..
5. Sila 'sound' F kalau-kalau tak ada nama korang. The latest ones are yet to be put up here. Mianhe [sorry]
6. Turutan dari atas ke bawah, ialah dari yang terbaru hingga yang ke terawal.
7. Dari 26 Jan ke 29 Jan 2010. [ow-ho, the real was on 28th], terima kasih awal dan akhir~~



TERIMA KASIH
THANK YOU