Monday, December 7, 2009

Isu Baik Punya

Salam untuk semua.

Di tengah2 malam ini, F nak berkongsi bersama orang2 yang sudi baca karangan F. Haha. Karanganla kunun.

Macam ni, F ada buat sesi penggambaran tak berapa nak rasmi dan tak berapa nak jadi di dalam bilik, lebih kurang sebulan yang lepas. Ambil2 gambar ni, untuk sertai Storm Warrior hari tu punya pasalla. Yang mana, pengakhirannya, F tak sertai dan tak letak gambar tu kat blog pun. Hanya sertai contest storm warrior yang kena jawab2 soalan2 tu saja.

Maka, gambar2 yang diambil, hanya bahagian muka sahaja yang F muat naik kan, ke Fesbuk tercinta. Gambar tersebut :





 Anda lihat dan nilai sendiri.
Tapi, gambar sahaja,
tak cukup untuk mengatakan
bahawa anda betul2 mengenali seseorang itu,
betul tak??

1) F cuma pakai selendang hitam, sekali ngan paw rumet punya blaus yang sendat dengan badan gomokku ini, dan tak lupa jeans kesayangan yang muat2 je. Sebab badan dah membesau punya pasal.

2) Selendang tu dibelit punya belit sampailah dapat tutup separuh muka. Kunun2nya, tema ala2 Tun Fatimah zaman moden [eeew~~].




Oh, mesti nak tau kenapa F tiba2 saja terkeluar pasal cerita ni?? Sebab banyak orang membayangkan imej seorang budak baik, ibarat the girl next door la kunun2. F tak bermaksud nak cakap F ni jahat ke apa. Tapi seboleh-bolehnya, F tak nak orang letak pengharapan yang terlalu tinggi terhadap F. F bukanlah baik sangat, tapi tak adalah juga sampai boleh digelar bad girl; F cuma seorang remaja perempuan yang sangat3 sensitif, masih tercari-cari identiti sendiri dan obses tahap gaban sama Min. Sama sahaja macam kebanyakan budak perempuan yang lain.

*tiba2 mendengungkan lagu Britney Spears ~~ 'I'm not a girl, not yet a woman'~~~ lalala*

Gambar F tu bukanlah kontroversi sangat pun berbanding dengan fesyen RCW masa Anugerah Skrin 2009. Biasa2 je. Rasanya dah tulis kepsyen kot, bahawa gambar tu testing untuk contest Nuffnang. Tak apalah.

Oh, kepada sesiapa yang berkenaan [bukan seorang je], saya tulis entri ini hanya untuk mengingatkan bahawa, anda tak mungkin dapat mengenali seseorang hanya melihat pada gambarnya sahaja.

Untuk pengetahuan, F ni:

1) pakai baju ungu, seluar warna turqoise, boleh?? Nak mix n match la konon.

2) mudah terasa dan tersentuh, tapi cuma tak pandai nak tunjukkan.

3) jiwang karat nak mampus, tapi phailed dalam relationship.

4) sangat setia. This applies for Min. And my ex-crush. Haha.

5) boleh jadik gila2 kemudian sedih pulak. Bipolar disorder betul..

6) makan.MAKAN.makan je kerjanya. Sebab tuh badan naik bagai dipam-pam.

7) tak pandai masak sangat. Sikit2 tu bolehla. Tapi sangat suka baking. Be it cakes or cookies. Dan buat trifle. Buat trifle pun, sebab femili dan kawan2 suka. Tak taula apa yang bestnya. Air tangan kot?? Haha. Buat dengan kasih sayang tuh.

8) tak pandai melawak. Memang phailed.

9) a last-minute person. Semua cakap macam tuh - F sendiri, femili dan kawan2 gak.

10) suka Shim 'Max' Changmin. Noktah.





FImin berkata:
F sekarang ni asyik rasa nak menangis bila tengok gambar2 Min.
His eyes looked sad and sorrowful.
I want my witty and adorkable Min back..please~~

2 comments:

cik zatil said...

fik i pon jiwang gak dowh..huhuhu..takpe..takpe.. yg penting hati kena hepi okey!

suke u eja fail tuh..cam sedap disebut..phailed ek?hehe

resipi triffle please..leh gak org jauh nk merasa.. ;)

afiqah said...

cik zatil:

cumeyl tuh yu pggl ai fik..
sbb rasenye, my dear elly tu je kot pggl ai fik..hehe
baguih3~~

jiwang?? jom tubuhkan geng2 jiwang..haha..
no worries, hati terlebih hepi lak ni coz terlebih makan..haha

p-h-a-i-l-e-d??
tengok kt blog2 org gak..
cm cumeyl je phailed tu kn??

resipi ek??
nnt 2gu fik blek umah..
amek gmbr2 cumel tuk ltk skali ng resipi k sayang??