Saturday, December 5, 2009

Bad Start

Salam untuk semua.

Mahu berkongsi apa yang berlaku pada hari Jumaat kelmarin. Sangatla haru. Bermula ngan bangun lambat aka bangun pada jam yang patut F dah ade kat kelas EAP, ready tuk presentation; dan diiringi dengan dapat call dari Nuffnang.

F terbangun lambat. Nasib baik tengah ABC, takla brape nak haru. Tapi, masalahnya, F dah set alarm kul 6.30pagi, sebab nak susun notes tuk presentation, skali ngan nak hapal awal pagi. Al-maklumlah, orang kate, hapal awal pagi, cepat masuk otak. Malam sebelumnye, msuk tido lam pukul 2++ pagi kot. Dan jadila al-kisah bangun lambat. Kalut nak siap gi kelas. Kalut nak jawab Wa called, nape tak sampai2 kelas lagi nih. Huhu. Memang notes tak hapal dan gi jugak kelas, lambat siket, campur ngan blur. Memang blur. Skali dapat tau Mira mitak postpone, so, F pun sibuk gak nak gi kat Madam yang sangat baek ati gile [she's truly a nice lecturer, seriously!!], Madam, I pun nak postpone bleh tak?? Madam permitted. Syukur sangat2la. Sebab kalau present gak, rasenye, memang hancor my presentation tuh.

Then, gi kelas Chemistry lak. Tengok2 ade missed calls dari nombor Nuffs. Called dorang balek. Alih2, dapat tau invitation rupe2nye dah over-allocated. Dan nama F terpaksa dikeluarkan. Oh, haru..haru..Cam nak nanges time tu gak, tapi Nuffs made it up by giving me invitation to Avatar premier screening on 17th. Malang sekali, masa itu, F tengah cuti midsem la pulak. Oh, NO!! dapat free invitation, tak dapek la plak den nak poei. Maka, kena impom Nuffs sebab tadi during phone call tuh, sangat blur, so tak dapat nak gitau. Huhu. Tapi siyes tak rase nak marah pun tadi. Cume terkilan jela, sebab banyak bende yang berlaku mengejut pada hari yang same dengan jarak mase yang sangat dekat. And I lost concentration in Chemistry 3 this morning. Sir wat lawak, satu kelas gelak, n F sorang je muke kosong. Zero.

Habis kelas, terus balek bilik. Tak larat dah nak singgah maner2 lagi. Rase cam air mate dah menitik sangat dah2, tapi control2. Kene kuat. Benda kecik je ni. Orang kat Gaza kena bom hari2, kena tembak tiap saat, kuat je lawan Israel tuh, ni F baru je kene benda yang seciput sangat ni, takkan dah nak putus asa dalam idop kot. Ok, jadi kuat, ok?!

Dan zZzZzZzZ~~~






FImin berkata:
Allah takkan menguji hamba-Nya melebihi dari kemampuannya.
Maksudnye, Allah itu kan Maha Mengetahui tentang setiap satu tentang kite, mana mungkin Dia uji F kalau tahu F tak kuat. Subhanallah~~
Jap lagi nak cite pasal usrah tengah hari Jumaat tuh pulak.
Sangat best..

No comments: