Wednesday, March 18, 2009

aku gila drama korea

right now, i'm waiting the 6 parts of kkotboda namja to be fully loaded, so that i can catch up with current episode of the drama. well, here in malaysia, we only have kbs world, which aired episode 10 last night, while back in korea, kbs 2tv, aired episode 21. i had already watched the previous episodes after the tenth one, so there's less one annoyance to the tv during prime time. my mom even asked me to watch the drama with her, but i proudly said that i'd watched them already. so, i guess, i don't have to fight anymore with others who really want to watch af diaries. LOL.

lucky me, because there is this one particular person, who upload those videos only 6-8hours later than the ones that being broadcated in korea. so, i guess, it's not only me, but the other people throughout the world, can watch them happily. *smile*

once i get back to my college, i'll continue to watch those episode through youtube. ah, that's one of the advantages of the internet.

okay, doodles!!

plkn kump. 2 2009

maka, angah merangkap adik aku, akan mula berangkat ke kem batu jong, kuala krai, kelantan, bagi mengikuti plkn yang dia idam2kan selama ini. no offense, tapi dia memang betul2 mahu pergi. hari ini, dia keluar bersama2 teman2, meraikan perpisahannya. angah memang impikan untuk menjadi salah seorang pelatih plkn. ingat tak, ada suatu ketika, khabar angin yang bertiup sepoi2 bahasa, menyatakan, jikalau kakak atau abang dapat ke plkn, maka seluruh adik-beradik akan turut dapat. ketika itu, aku sangat tidak mahu ke kem plkn kerana ingin menghabiskan musim cuti 6 bulan aku di rumah sahaja. maka, angah berkata, dia berdoa agar aku terpilih kerana dia terlalu ingin ke kem itu. walaweyh. tetapi aku tak dapat. aku kata, nasib baik. tapi, kawan2 yang pergi, cerita pada aku bahawa plkn itu sangatlah seronok. rasa cemburu kejap pun ada. alhamdulillah, tahun ini, rezeki angah ada, dan dia dipilih unuk mengikuti kem ini bersama kumpulan kedua.

oh, betapa aku akan rindu akan angah. tiada lagi orang yang boleh aku buli, tanpa mulutnya mengomel apa2. tiada lagi orang yang ada untuk mengurut opah aku setiap malam. tiada lagi orang yang boleh aku lepak di biliknya sambil bergosip dan berkongsi rahsia. tiada lagi suara yang lantang dan nyaring, berteriak kepada iwan dan adik.

sungguh..aku akan rindu..pada angah.

mujur sahaja aku akan pulang pada malam ahad nanti. kalau tidak, makin membuak2 lah rasa rindu itu. aku harap dia menghabiskan masa di sana sebaik mungkin. semoga dia pulang dengan semangat yang baru untuk menruskan perjuangan hidup.

sayonara, sayangku..

Monday, March 16, 2009

sepi..

lama aku sepikan diri, bukan bermakna blog ini tiada penghuninya. cuma, apabila kemalasan menguasai diri, ditambah pula dengan ketandusan ilham dan kegersangan idea, maka jari kurasakan kaku di papan menaip ini. maaf untuk semua, sindrom kemalasan ini hanya bolah diubati apabila pembacaan dibanyakkan, maklumat ditelaah dan semangat yang jitu.

bercerita tentang diri aku, tiada apa2 yang istimewa pada waktu cuti ini. dan sebenarnya, aku diserang kembali penyakit gila korea aku yang telah lama berlagak pasif di sudut jiwa aku. *ketawa*. bunyinya macam kelakar, tetapi, aku masih bernasib baik kerana, pada kala ini, emosi masih stabil berbanding diriku yang lama, terlalu obses dengan drama2 korea.

drama yang amat mengusik perasaan aku itu, tidak lain lagi, ialah 'boys over flowers' aka 'boys before flowers' aka 'hana yori dango korean version' aka 'kkotboda namja' [srii, sila vetulkan kalau ejaan roman korea ini ada cela, ya].

jalan cerita mengagumkan, walau ada babak yang tidak dapat akal aku terima. pedulikanlah..aku tidak kisah. episod2 yang aku telah lama ketinggalan ini, aku ikuti satu persatu sebaik mungkin di laman mysoju atau pun di youtube sahaja.

sebelum aku menghabiskan kesemua episod dari yang satu sehinggalah yang ke-19, aku terlebih dahulu menjumpai blog yang mengulas dan mengupas secara teliti bagi setiap episod. bagi sesetengah orang, itu akan mengganggu keseronokan menonton, tapi tidak bagi aku. dengan mengetahui sinopsis dan komen2 tersebut, maka aku dengan lebih mudah memahami jalan penceritaan yang bakal disampaikan dan pada masa yang sama, dapat berfikir dengan lebih rasional, bukannya emosional.

itu sahaja.

oh, encik dan nombor2??

mula pupus dari kotak hati dan perasaan aku sejak aku pulang. itu pun, aku hanya berhubung dengan encik dua melalui 'muka buku', bertanyakan tentang gambar2 sewaktu jamuan kelab. dan dia tidak banyak memberi respons.

aku akan bercerita lagi...

Saturday, March 14, 2009

bmi??

last night, i went to kb mall with my fams, well, hanging around. then, i headed to popular, searching for a chemistry book, which lastly, i didn't find the one that i wanted. so, we went down to the first floor, only to find that there was a kind of machine, which measured your weight and height, and printed out your bmi. i tried, after inserting 2 coins of 20cents, taadaa...the result was..

weight : 50.7kg
height : 167.0cm

your bmi is : 18.2
normal bmi range : 19-25

your ideal weight : 53.0-69.7kg

duh..my weight still didn't reach the ideal one even i ate all kinds of food that ever existed at home. well, that day, i didn't eat much actually. maybe that's why. hah..oh my weight...can you please increase a little bit more so that i have an ideal BMI??!!