Wednesday, February 20, 2008

hari ini dalam sejarah..??!!

haiii...mentang2 la pilihanraya dah dekat,kawasan perumahan aku pom turut terkene bahangnya.petang kelmarin,penduduk2 kat sini dah mula pasang bendera.bendera biru lar ofkoz.aku pom mana la perasan ader orang pasang bendera,tapi biler dah kecoh2 tuh,termasuklar bapak kesayangan gue,aku pom kuar rumah ler nak tengok.kalo nak tau,depan tiang lampu umah aku pom ader gak.tengah lepak kat rock chair umah aku tuh,che nie pom dengan selambernyer mengeluarkan air teh sejag dengan cawan2.ader biskut gak.che yie pom naik moto lak bawak balik roti pulak.aku semacam raser lucu tgk situasi gitu.tapi ma aku cakap,pilihanraya nih meriah mengalahkan hari raya.sebab tuh pom pggl pilihan RAYA!ma aku bagi taw lagih,along nih baru teraser lar meriah nye coz 4thn luh aku dok kat asrama n 4thn sblm tuh lagih,aku budak lagih.aku pom, OWH!!!pagi nih lak tyme sidai kain,nampak lak plak poster 'TAHUN UNTUK TUKAR WAKIL RAKYAT;UNDILAH BN[jeng..jeng..jeng..lambang dacing]'.aku kat sini bukan untuk berpolitik,tapi ingin menyatakan betapa meriahnya pilihan raya,hatta aku rase[pendapat aku sendirik lar],lebih meriah drpd world cup.correct me if i'm wrong.well,aku bercerita bagai nak rak ni pom,bukan nye leh mengundi. xcukop umor la.kuang..kuang..kuang..

No comments: