Thursday, February 28, 2008

jaTuh ciNta LaGi..??

Jatuh cinta sekali lagi? Oh, tidak! Untuk apa? Membiarkan diriku menjadikan korban demi satu kebahagiaan yang aku pasti bukan hakiki. Bukan sengaja aku ingin menjauhkan diri daripada sesiapa, namun untuk disakiti dan menyakiti bukan lagi sifatku. Pada saat-saat aku begitu memerlukan seseorang untuk disandarkan, pada ketika itu jualah aku ditinggalkan menderita keseorangan. Aku hanya bernasib baik masa itu, kerana mempunyai teman-teman yang setia di sisi. Tetapi, bagaimana pula sekarang? Bagaimana sekiranya aku disakiti untuk kesekian kalinya? Sahabat semuanya sudah pun jauh di mata. Meskipun dekat sekali di hatiku ini, mampukah aku bertahan? Berjaya atau tidak sesuatu hubungan itu, aku tetap juga akan diletakkan kesalahan di bahu kecilku ini. Aku juga manusia biasa, tetap juga mempunyai kecacatan aku. Aku bukanlah sesempurna mana jika mahu dibandingkan dengan sesiapa. Jujur aku akui, rasa sayang bertunas jauh di lubuk hati. Namun, untuk dibajai dengan perasaan rindu lalu berkembang menjadi bunga-bunga cinta itu, mungkin mustahil buatku, untuk masa sekarang. Aku tidak peduli dengan masa lalu, apatah lagi waktu yang mendatang. Aku hanya cukup kenal dengan masa sekarang, untuk dinikmati sebaik-baiknya,sebelum segala rasa nikmat milik Tuhan yang Maha Esa itu, dikembalikan kepada-Nya. Namun, pada ketika keputusan peperiksaanku bakal dilaungkan, aku hanya mampu menyogok hatiku dengan rasa sabar. Semoga aku berupaya dalam menguatkan langkah kakiku menempuhi segala ranjau nan berduri kehidupan ini,yang dimulai dengan nama Tuhanku, Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Wednesday, February 20, 2008

hari ini dalam sejarah..??!!

haiii...mentang2 la pilihanraya dah dekat,kawasan perumahan aku pom turut terkene bahangnya.petang kelmarin,penduduk2 kat sini dah mula pasang bendera.bendera biru lar ofkoz.aku pom mana la perasan ader orang pasang bendera,tapi biler dah kecoh2 tuh,termasuklar bapak kesayangan gue,aku pom kuar rumah ler nak tengok.kalo nak tau,depan tiang lampu umah aku pom ader gak.tengah lepak kat rock chair umah aku tuh,che nie pom dengan selambernyer mengeluarkan air teh sejag dengan cawan2.ader biskut gak.che yie pom naik moto lak bawak balik roti pulak.aku semacam raser lucu tgk situasi gitu.tapi ma aku cakap,pilihanraya nih meriah mengalahkan hari raya.sebab tuh pom pggl pilihan RAYA!ma aku bagi taw lagih,along nih baru teraser lar meriah nye coz 4thn luh aku dok kat asrama n 4thn sblm tuh lagih,aku budak lagih.aku pom, OWH!!!pagi nih lak tyme sidai kain,nampak lak plak poster 'TAHUN UNTUK TUKAR WAKIL RAKYAT;UNDILAH BN[jeng..jeng..jeng..lambang dacing]'.aku kat sini bukan untuk berpolitik,tapi ingin menyatakan betapa meriahnya pilihan raya,hatta aku rase[pendapat aku sendirik lar],lebih meriah drpd world cup.correct me if i'm wrong.well,aku bercerita bagai nak rak ni pom,bukan nye leh mengundi. xcukop umor la.kuang..kuang..kuang..

Monday, February 18, 2008

b0riNgnY3..

dok kat umah nih mmemang x de idea langsung nak wat aper taw.
hari ni mmg boring glre.
bukak fs pom dah macam x der perasaan.
biaser jek.
esok hari lahir my twin.
twin tuh pd namer jek.
tataw nak kasi hadiah pe.
dahlar x leh nak lame2 nak maen internet nihh.
jawabnye,dengar org berleter lar jap lagih.
wakakaaka.
aku nih kalo dah ter'addicted',mmg susah nak stop.
kalo dah ilang giannyer tuh,xtengok komp pom x per.
nak tulih pepanjang pom dah x der mood coz lamer x tulih.
n oso, gian dah sampai ke pengakhirannye.
fuh!!

Saturday, February 16, 2008

BOLA??!!

malam ini penang vs kedah.oso mu n arsenal pg kang.aku sokong maner2 jek.
kahkahkah..

Saturday, February 9, 2008

hari ini di KB MALL??!!

kebtulan ke kb mall hari nih,ade lak road tour ABP-BH 2007.
so check'em out!!

i said NO!!!

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Friday, February 8, 2008

hey..

hye again..
actually,baru lepas habes layan cite just like heaven.kinda my type lar.
layan fs lak.nampak gambo leya yg kiut bangat dlm suit plkn nye.so swit n nice daa.
n oso,ade mamat nih mitak no tepon aku.pe hal kan??
tp aku layan gitu2 je.aku x lar kenal diye sgt,tp ntah lar.dun judge a book by its cover kot.n 1 more thing,aku mals sgt nk lyn msj org.coz aku out kedit.~duh.
i miz dat ireland guy.further study in wat course ntah.aku pom x ingat. i bet dat he's kind of busy.
beselar kan..april nih diye dh balik malaysia.wut made me sad..diye x wish my bufdaey.i dunno.lupe ek??aku daa xnak kacow2 diye.kang silap2,laen lak jadinye.for da tyme being,i want to be alone.
it goes better for me.i'm tired of liking,admiring n loving which then frustrating me.not again.for the ntah brape kali lar.
n again,aku lupe lagih lar nak kol ilie.~duh.what have i done???!!
so camne..??postpone again till tomorrow..??i guess, yup..!!

EMOTION TEST:don't cheat!!

1. Which color is better red, black,green, blue, yellow?
:: blue

2. What’s your first initial?
:: N.

3. What month is your birthday?
:: january.

4. Which color do you like more, black or white?
:: black.

5. Name one of your friends.
:: ainatul.

6. Your favorite number?
:: 2.

7. Do you like flying or driving more?
:: flying!

8. Do you like a lake or the ocean more?
:: lake's better.

9. Think of a wish, but don’t write it



–Answers–
1. If you chose:
Red: You are alert and your life is full of love.
Black: You are conservative and aggressive.
Green: Your soul is relaxed and you are laid back.
Blue: You are spontaneous and love kisses and affection from the ones you love and give good advice to those who are down.
Yellow : you are a very happy person

2. If you’re initial is:
A-K: You have a lot of love and friendships in your life.
L-R: You try to enjoy your life to themaximum & your love life is soon to blossom.
S-Z: You like to help others and your future love life looks very good.

3. If you were born in:
Jan-Mar: The year will go very well for you and you will discover that youfall in love with someone totally unexpected.
April-June: You will have a strong love relationship that will lastforever.
July-Sept: You will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good.
Oct-Dec: Your love life will be great,and eventually you will find your soulmate.

4. If you chose:
Black: Your life will take you on a different direction, it will seem hard at times but will be the best thing for you, and you will be glad for the change.
White: You will have a friend who completely confides in you and woulddo anything for you, but you may not realize it.

5. This person is your best friend.

6. If it is:

1-50 you are a very lovable person andyou have a great life.
more then 50 is nothing

7. If you chose:
Flying - You like adventure.
Driving - You are a laid back person.

8. If you chose:
Lake - You are loyal to your friends,your lover, and yourself. You are very reserved and not emotional.
Ocean - You are spontaneous and like to please people sometimes.

9. This wish will come true only if you repost this with the title:
Emotion Test. dont cheat.

survey??!!

1.Does anyone know your password to your friendster besides yourself?
yana sorang jek..

2. What was the last thing you ordered at McDonalds?
chicken foldover

3. Are you an emotional person?
kind of..


4. Do you like your name?
opkoz..

5. Do you believe in love at first sight?
not really coz Allah leh datang kan perasaan love tuh bile2 jek n utk kali ke berape..

6. Ever felt jealous of your friend?
sum tyme..

7. What was the last thing you did?
go to da kitchen..

8. Who is right next to you?
no one

9. Who were the last persons you ate with?
mama+opah+angah+iwe+adik

10. What song are you listening to right now?
ada cinta-irwansyah n acha..tu pom dak2 nih psg laguh tuh..

11. Hows the weather right now ?
ok jek..

12. Last person who called you today?
nobody..

13.???
hah??

14. Last song you sang?
pudar-mila version..

15. Do you like anyone?
i like everyone..

16. Lost a friendship over something stupid?
nope i think..strong reasons lar..me or him/her

17. Last beverage you drank?
ntah lar..

18. Last food you ate?
potato bread..

19. What did you do last night?
tgk tv lar..

20. Faked being sick to miss school?
nope kot..sakit mmg tol..

21. What time did you wake up today?
9.00a.m...abc ari nihs..

22. Last person you talked to?
opah..


23. Last person you made fun of?
adik ek..??

24. What are you wearing right now?
giordano tee n pants...

25. Are you too quiet to ask anyone out?
nope kot..ajak je lar..esp my fwenx

survey!!

A friend whose name starts with 'C'
::ct ek..

What's your shout out?
::korus lrik lagu raffi ahmad..jgnbilang tidak..bila kita belum mencoba..

Current mood?!
::tensen ngan org karaoke kat depan tuhs

What did you do last night?
::tv till 1 sumting..x leh nak tido coz daa tido ptg..

How many hours of sleep do you usually have?
::8 to 9hours maybe..

What words do you say a lot?
::x se tubik ko ari nih..

What was the last thing you drank?
::air sejuk..

Do you watch TV?
::after waking up..

Most random thing you've heard inthe past few months?
::borim tol..

What should you be doing right now?
::mkn ek..??!!

Do you have a nickname?
::fick..elly loves to call me wif dat name..ade byk lagih..

Do you believe in love at firstsight?
::not really

Who's the youngest one in the family?
::adik or comey??!!

Are you a heavy sleeper?
::leh kire lar..

Best movie you've seen in the pastweeks?
::v for vendetta kot..maksud yg mendalam..

Next place you'll go?
::dapur..

Next movie you want to see?
::national treasure 2

Next time you're going out?
::ntah lar..

Next person you are going to call?
::ilie lar..

Next thing you are going to do outside?
::maen ngan comey..

Question you wanna ask?
::why ha??

fuh..

ari nih bangun awal lar daripada kebiasaannya,disebabkan oleh ada karaoke yang melalak kat ruang tamu tuh.waduhs!bingit bangat dong!gimana gue bisa nyambungin tidur nya seperti sedia kala..???
alaa..baru teringat.aku x tepon lagih miz ilie aslah kesayangan.aku dah janji nak dengar cite dak plkn nih.rase sejak 2 menjak nih,malaeh gile nak surf net.ntahla.tawar ati kot coz streamyx janji nak pasang,x pasang2 lagih.penat den nungguh.tambah lak ari tuh,kena bebel berbakul2 coz for da 1st tyme,bil tepon lebeh rm200,or shud i say rm243.byk gile kan.pahtu aku kene banned lar jap from gune net nih.tensen3x.ingatkan nak ajak dak2 nih sume kuar,tapi takut jln jammed lar.so camne?ade idea x?aku pom blurr jek nih.

Thursday, February 7, 2008

jangan bilang tidak

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang
jauh kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri
di sini ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa
namun hatiku sepi

jangan bilang tidak
bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu
dan juga hatiku

banyak yang bercinta
bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh
kini ku ingin kamu

jangan bilang tidak
bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama
hatimu dan juga hatiku

banyak yang bercinta
bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan

jangan bilang tidak
waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak

layan lagu nih tyme dengar kat radio era.
raffi ahmad n ayushita.
raffi ahmad tuh aku kenallar..coz diye byk berlakon kat Love is Cinta,pahtu drama Andai Ku Tahu..
ayushita nih,ntahlar..
yang penting,suke snagat dengar lagu nih..
jiwang karat lar katekan..

Monday, February 4, 2008

28 jan ver.

hapiey bufdaey to me.haha.syok sendirik la laks.x pe la,kalo bukan sendiri,sape lagih kan??

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...



dapat banyak gak wish from am fwenx.thanx to faiz aimullah,choy,acik,ajiey,pjoe,mc jue,aann,elly,mirow-ngu,sufee,alya, n oogee oso.nih yg anta sms.aku x lehs nak reply coz kedit out la.sowey sgt2.
spesel touk korang.

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...

26 jan ver.

haa.hari nihs daa kene g interview yayasan tun abdul razak.blurr jek rase.tapi gagah kan gak badan.
teruk gak kene hentam lam interview tuhs.3 org skali masuk.fuhh.ok la sket.but aku rase aku prefer sengsorang jek.biar sengsara pom owg tataw.tp ok lar.aku bagik kat diri aku 3 bintangs kot.coz i noe i cud do betta.
before nak balik tuhs,tersermpak la lak ngan atirah from scipp.rupe2 nye diye dapat gaks huhuhu.
lame sembang2,bg2 tips sket.hahaah.cam pro sgt. tu jek.

24 jan ver.

hahaha.hari nihs,bufdaey my besh fwen,yg punye namer siti nuraihan.sweet 18 lar bebeyh!
die dah pom dok kat kl skang nih.a day afta our reunion tuhs,die dah pi sana dah.so aku x kasi la pape present ker.
tgk lar next tyme ke,same2 blanje makan ke nanti.lg pom,kfc dekat jek.nihs spesel touk rehan k??

Comment Graphics, Graphics Myspace, code for myspace
More GRAPHICS...

19 jan ver.

sorry ek..lame dah aku x tulih blog.bukan pe,tiap kali nak blog,ade je die nak jammed.fuh.psaiko aku jadik nye.
banyak story gaks.meh aku cite satu2 k..?

19januari2008
reunion 6delima 2002,alhamdulillah,semuanya berjalan seperti mana yang dirancang.cikgu2 yang sudah berpindah pun,secara tidak langsung dapat bertemu kembali dengan rakan2 dari skkk3.pendek kata,pertemuan yang diadakan bukan sahaja untuk kami,warga pelajar,malahan khas buat guru2 untuk dapat bersua dengan kenalan lama masing2.menunya pada hari itu,ialah nasi kerabu,berlaukkan ayam goreng dan juga ikan celup tepung goreng.memang sedap.aku dan raihan pula siap bungkus aka tapau lauk2 n kuih2 untuk bawak balik rumah.our present n former HMs,dua2 x dtg sbb ader urusan yg x dapat nak dielakkan.biaselar,org penting lar katekan.seronok dapat jumpe kengkawan n cekgu2.tgk hadi for da first tyme afta 5 years,fuh,laen betol nampaknye.
attendance boleh dikatekan agak memuaskan hati kami,para ajk.syukur ke hadrat Illahi,kerana dengan izinNya,segalanya boleh kami sifatkan sebagai okeyh.shazrul jadik wakil kami tok bagi ucapan.itu je lar.afiq lak, asek nampak poyo sket ari tuhs disebabkan awek kesayangan x dapat dtg coz g kl n johor.syg 1000x syg,sbb awek ituh sudah pom berpunye,milik owg seblah umah aku.hahahaaha.x taw lar sape rugi,sape untung.aku kot..??!!
sebab aku berjaya maintain single.x besh gaks idop single nihs,tapi nak wat camne kan??