Friday, January 4, 2008

....

this is what lucas said. the ONE TREE HILL quote.

"Have you ever had a dream that seems so real, when you woke up you didn't know what to believe? What would you do if what you thought was true wasn't and what you wasn't true was? Would you retreat into your dreams with the hope of finding a more perfect reality? Sometimes life is stranger than a dream and the only way to wake up is to face what lies hidden in your soul. And you can only hope that in those moments of dark reflections that you are not alone."

you know what...??!! YOU'LL HEVER WALK ALONE [ khe ne ex walk alou ] - LiVeRpOoL



today's stories..

not that much to tell. i'd woken up in the morning, shocked by the noisy sounds from some kinds of plane or whatsoever. then, i caught up with the news in the Utusan. i found out that the new Tesco by the bridge had opened since yesterday. people were rushing up to get the cooking oil [especially with the Labour ones]. i asked my abah to have a peek at the Tesco, and gosh, cars were all filled the streets. at that time, we made up our minds and switched our way to the KB mall instead. and i got my new pants[peach in colour-by CHEETAH]. and of course, i wouldn't take that the first choice to hang around with such that bright colour!

still, not finish yet reading Tak Semanis Impian. it's actually the sequel to Tak Seindah Mimpi by Sharifah Abu Salem. she's my favourite, most of the time.

i checked my messages. i found pendi's one.

now, i know what he meant.



29Dec2007, 21.00p.m.

Andai esok nafasku terhenti, ingatilah detik terakhir dari ini...

Andai esok kumati, maafkanlah segala kesalahanku...

Hanya satu yang perlu kautahu,

aku gembira mengenali mu..



Aku pelik lar jugak, apsal lak mamat ni shiwang sangat..rupe2nye, die dah nak gi plkn..aku tak leh nak balas mese diye, coz kredit aku dah expired..huhuhu...woooo..wua!!!sedey lar..aku x sempat nak cakap gudbye n take care kat die..ape jenih kawan lar aku neh..nih aku tuleh pasal diye coz tetiba jek windu kat diye..diye lar the guy yang sanggup tadah telinga diye dengar probs aku psal other guys..until la one nyte in da feb 07..x leh nak cite lar..aku pom ingat2 lupe..heheehey.. notty gal lar..diye baek..tapi aku tataw la diye n awek die camne skang..maleh nak tanyer..kono2 x nak masuk campor hal umah tgga owang...huahkaka..gurau jek..jangan mare..



dan secara tak langsung..aku terimbau kenangan aku ngan lex..my first best buddy kat faris luh..tapi kitowang dah x kawan..tu pom aku yang mitak..aku taw..die dah x tahan dengan aku yang penoh ngan probs..aku windu tyme form 3 luh,thn 2005..fwenship kitowang mmg tough..tu mmg set2 nie akui lar..aku simpan lagi surat2 die yang die bagi kat aku..yang aku bagi kat die..aku tataw lar..die taruk ke tak..ntah2 dah bakar kot..b4 balik 26 dec ae tuh..aku kasi die gmbr tyme dinner prifek 2006..tyme tuh mmg dah x kwn..tp josh lar jadik tukang ngantor nye..die baek..mmg baek..cume aku je yang jahat..mule nye partner aku marah gak coz aku putuih sahabat lar kire ngan si lex ni..tp josh backed up aku lor..die cakap mesty lex dah t'seksa coz aku admire kat cluzmate aka owg seblah die..cume maybe..pandangan kitowang lar..die x nak mitak putuh takut aku marah..kire aku yg stat, dah jadik 1 rahmat lar tuh..maybe tol lar predictions aku n josh slamer kian neh..a guy n a gal..besh fwens..mesty ader slh sorg yg 'kiok'..dah x der jodoh shabat antara kami kot..aku redha..aku sedey taw..coz final year aku..abes cam gituh jek..tyme sirih pulang ke gagang..x sume dak2 neh g dining hall..aku frust lar..tapi naseb bek gak lar..dak2 dorm aku sumer ade..kire okay ler..tengok dah melalut aku neh..cume kalow lex bace aku nye blog neh..aku nak diye taw yang aku tetap sayang kat die as my first guy..dan aku windu giler sama kamo..aku x menyesal dengan aper yang dah jadik tuh..cume aku t'kilan sket coz aku x dapt p'tahankan fwensip kitowng yg almost 3 years tuh...hah..puah atie aku leh luah..

No comments: